Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

И аз започнах !

Публикувано от teo 
Re: И аз започнах !
08-11-2006 - 10:06:56
И стралджа не са лоши, купиха наскоро една линия от немска фабрика, втора употреба ама май става, уж си вдигат качеството и почват производство на цялата система с аксесоарите, да не прибягваш до варо-цименто разтвор за дупките. Шперплата не е много по-тежък, но пък е по-здрав и по-пожароустойчив от ОСБ-то. Ама е и по-скъп.
Re: И аз започнах !
08-11-2006 - 10:30:49
Аз се бях засилил да си купувам Винербергер, но след една тема тук във форума се отказах. Ако бях сигурен, че няма да го намокрят щях да си направя стените с Итонг, но понеже не мога да им стоя на главата, си купувам четворки на Драговищица, правилни са и са здрави, днес поръчвах пак, по 76 стотинки ги взимам докарани на обекта. Единички купувам македонски.
Защо не искаш Брамак, Тео? Аз взех оферта от тях, ако искаш ще ти я пратя по факса да се ориентираш. На мен ми хареса, че на Стройкото им занесох проекта и за един ден ми направиха калкулация, сметка по работна карта и технология която си е тяхна и ти дават книжка с фирми, които са с техен сертификат.
Впрочем аз си мислих да питам 4овек какво впечатление има.
Например моят строител иска върху ОСБ-то да ми лепи Вилас - битумна изолация за 8 лв. квадрата, вместо препоръчваната от Брамак универсално фолио за 2.80, то е паропропускливо..
Моят твърди че ако се счупи керемида това фолио било шменти капели и ще бера ядове, на въпроса ми дали Виласа няма да задушава подпокривното, той казва, че е студено по проект (студен покрив), изолацията е на пода му и вентилацията ще постигнем чрез вентилационни отвори и специалните керемиди с отворче.
Прав ли е?
Re: И аз започнах !
08-11-2006 - 10:47:20
Стефане, фолиото под керемидите е с цел да не влиза прах, защото керемидите всъщност имат фуги. Това му е основното предназначение- да те пази от вятър. А не е да пази при счупена керемида. За да пази при счупена керемида да не протече покрива детайлите са малко по-различни и ми е много интересно как ще напр ави връзката с ламарината при олуците и при уламата, комините... Дори и обикновена черна хартия върши работа.
Re: И аз започнах !
08-11-2006 - 10:56:47
По-важното с покривите е да ги направи добър майстор, защото 99% от проблемите идват то лошо конструирани детайли. КАчестовто на керемидите всъщност е важно дотолкова, че да имат размери, които да позволяват да си паснат и да са по-здрави, че като ходиш по покрива да се чупят по-трудно. Ама това последното си зависи от теб - може да не се качиш на покрива с годиниsmiling smiley
teo
Re: И аз започнах !
08-11-2006 - 21:18:27
4овек е прав за добрите майстори. Вероятно такива има много но има и такива, които ги интересуват парите и да претупат работата. В момента се предлагат различни покривни системи - от обикновени керемиди, през бетонови (Брамак), битумни, ламарина, камени плочки и какво ли не. Въпросът е какъв тип да се избере за конкретното жилище, климатичните условия, наклон на покрива и поне за мен най-важното съотношението на всичко по-горе описано с цената и качеството. Тук идва и затруднението...........
Re: И аз започнах !
09-11-2006 - 08:03:55
Щом си почнал значи си имаш идеи за всичко знаеш си и възможностите , от форума нищо не чакай в един момент ще се достигне с някой до словестна битка и това е не си хаби енергията с това , тук само щете баламосват да купиш нещо а ако ти решиш да продаваш ще ти омаловажат имота и ще ти се пресмеят - моя съвет е сам си решавай за всичко .
teo
Re: И аз започнах !
09-11-2006 - 10:54:25
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Значи щете удрят с по 5 бона на етаж .


Можете ли да ми разясните все пак защо ? Благодаря !

Re: И аз започнах !
09-11-2006 - 10:59:37
Teo, провери си факса
teo
Re: И аз започнах !
09-11-2006 - 13:24:20
В апартамента си имам REHAU. Не съм доволен и не ме интересува кой се е изгаврил с името на тази ПВЦ система. Факт е, че духа, не се затваря добре и дори и след напасването ефекта е същия. Не виждам как някоя фирма ще ме убеди пак да си сложа такава дограма.
teo
Re: И аз започнах !
09-11-2006 - 13:25:20
Горното мнение ще преместя в темата за ПВЦ дограмите. Грешката е моя !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход