Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Теч върху изолация на тавана

Публикувано от анси 
Теч върху изолация на тавана
29-09-2006 - 16:06:54
Апартаментът се строи в момента. Сложихме изолация на тавана и след това правиха шпакловка. Проблемът е, че върху половината хол е тераса, на която няма поставена хидроизолация. Въпросът ми е какво се получава ако вода попадне между плочата и нашата изолация на тавана - ще падне тавана, ще мухляса или нещо друго? Моля специалистите да ми отговорят поне да знам какво да очаквам. Ако питането ми е глупаво - жена съм и не разбирам от строителствоsmiling smiley) Благодаря предварително!
Re: Теч върху изолация на тавана
03-10-2006 - 10:01:07
Докато се строи в момента им набий на строителите в канчето да сложат хидро и топлоизолация на балконите, които са над хола ти.
Говори с техническия.

В противен случай това ще ти коства толкова нерви и пари, че си нямаш на представа. Да убедиш собственика над теб да разбива плочки и да слага изолация, е почти абсурдно.

Предният апартамент, в който живеех, беше от "новото" строителство, с балкони без хидро и топлоизолация, точно над спалните и хола - течове и мухъл + студ през зимата.

Затова - ако не поставят хидроизолация по добре продавай и се изнасяй, докато е време.




Re: Теч върху изолация на тавана
03-10-2006 - 18:38:12
Много точно казано за набиването на канчетата. Мога само да добавя, има ли топлоизолация, трябват и ОТДУШНИЦИ за отвежданена парата! Строителят е длъжен да изпълни изброените детайли над топло помещение.
Don
Re: Теч върху изолация на тавана
03-10-2006 - 21:47:13
Какви отдущници бе Калинке.

Доколкото разбирам става въпрос за топлоизолация на тавана на хол.

Бъркаш детайлите - в случая е нужна единствено пароизолация от долната страна на топлоизолацията и хидроизолация от горната страна на плочата.
Re: Теч върху изолация на тавана
04-10-2006 - 12:10:47
Какво означава" пароизолация от долната страна на топлоизолацията" и какъв специалист трябва да го направи?
Благодаря! smiling smiley)
Don
Re: Теч върху изолация на тавана
04-10-2006 - 12:42:28
Анси,

топлоизолацията, особено минералните вати, има лошата способност да поема вода. Това става по 2 начина

1. Ако директно се намокри - затова ти е необходимо да я защитиш от теч от горния балкон. А теч ще има непременно, ако няма хидроизолация

2. Парата, която "произвеждат" живущите в жилището кондензира в рамките на топлоизолацията - затова ти е необходима пароизлоация от долната страна, за да ограничим до нула достъпа и. Има различни видове фолия, които имат това предназначение - питай в някой специализиран магазин за строителни материали.

Можеш и сама да си я сложиш, само трябва да се внимава да покрие цялата площ с необходимото застъпване и лепене на фугите със специална лапенка, за да се получи нещо като непрекъснат щит. Представи си все едно изолираш пода и като разлееш нещо да не пропусне водата и пренеси това на тавана.

Всичко това не важи, ако самата топлоизолация е влагонепроницаема
Re: Теч върху изолация на тавана
04-10-2006 - 14:19:43
Към 95% си прав.
Дамата едва ли ще го прави сама, ама да и обясниш как да излее вода на тавана. smiling smiley

НЕ е задължително 100% херметично полагане на ПАРОИЗОЛАЦИЯТА.
Re: Теч върху изолация на тавана
05-10-2006 - 17:52:32
Открита тераса, под която има хол. Топлоизолация върху терасата, замазка/шпакловка, хидроизолация, настилка. Поставяне на 1 бр. отдушник на нивото на топлоизолацията странично на терасата, за да не пречи на собственика на терасата. Ако няма възможност странично, може да се измисли нещо декоративно върху терасата, в най-високата точка (става въпрос за тръбичка Ф80 15-20 см висока).
Като искаш прави си после топло и пароизолация в хола. Аз не ща и не препоръчвам.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход