Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ИЗОЛОНТЕЙП - топло и шумоизолация заедно

Публикувано от bizplanner 
ИЗОЛОНТЕЙП - топло и шумоизолация заедно
27-09-2006 - 13:59:54
Лепкави ленти Изолонтейп. ЦЕНИ ПО ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ...

Какво е това изолонтайп?
Това е материал, който представлява самозалепваща се лента от вспенен пенополиетилен Изолон с нанесено от едната или двете страни лепило. За защита на лепкавия слой се използва антиадгезивна едно-, двустранна хартия или фолио.
Дебелината на вспенената основа е от 0,8 мм до 10 мм.
При производството на едно- и двустранно самозалепващи ленти Изолонтейп се използват лепила на каучукова основа на водещи европейски производители. Състава на лепилата има ред преимущества
- висока начална адгезия;
- отлична устойчивост към разтворител;
- висока прочност при разместване.
Параметри на самозалепващите се ленти:
- широчина на лентата (рулон) от 2 до 1500 мм,
- дебелина на лентата 0,8 до 10 мм
- максимален диаметър на рулона 420 мм.

Лентите Изолонтейп, съдържат антипирени (добавка, намаляваща горимостта), дублиране с метализирана повърхност, алуминиево фолио, оцветяване в различни цветове.

Преимущества на едно- и двустранни ленти Изолонтейп.

Основното приемущество на едно- и двустранните самозалепващи ленти Изолонтейп, в сравниие с обикновените ленти е вспенената основа – пенополиетилен Изолон.
Пенополиетилен в качеството си на основа, заглажда дефектите на повърхността (неравности, пукнатини, грапавини), създава адгезия по цялата повърхност. Ще има отлични топлоизолационни свойства, отлично противопоставяне на вибрационни и ударни натоварвания. Вспенената основа на самозалепващите ленти Изолонтейп създава голямо “съпротиление на разместване” при натоварване на повърхностите.
Едно- и двустранните самозалепващи ленти Изолонтейп имат и други преимущества:
- запазват целостта на повърхностите, които се слепват;
- значително намаляват времето на монтаж – не трябва специално оборудване;
- линията на съединяване е незабелижима- конструкциите имат добър вид;
- намален процент на отпадъци и брак;
- има добра адгезия към различни материали;
- добре се противопоставя на разкъсващо натоварване.

Къде се използва Изолонтейп?

Едно- и двустранно самозалепващи се ленти Изолонтейп, най-често се използват там, където трява да се запази естетичния вид на изделията или конструкциите, където по технически причини не могат да се използват дюбели, винтове и пирони, а също и в случаи на моментален монтаж, който не изисква специално оборудване.
- ремонтно-строителен сектор – тук самозалепващите се ленти се използват за слепване на шевове, за монтиране на окачени тавани, за монтаж на декоративни елементи, стъклопакети, лайсни, подови покрития, уплътнения на ПВЦ и дървени дограми, врати. Затвореноклетъчната структура на вспенена основа, създава херметизация, устойчивост към дифузия на водните пари, не ограничена дори от много тънък външен слой.
- обувна и ортопедична промишленост – вспенен полиетилен, който е
в основата на самозалепващите ленти Isolontapeтм, има не само отлични топло-, хидро-, и шумоизолационни свойства, но е екологически чист и нетоксичен продукт. Освен това има низка остатъчна деформация, устойчивост към циклични нагрузки.
Тези свойства позволяватг на лентите Isolontapeтм да се използват в медицинската промишленост, в това число в ортопедичната, като антидеформациони подложки в предната част на обувката, стелеки, меки кантове и др. еластични елементи на обувките.
- мебелно производство – едно-и двустранни самозалепващие се ленти се използват за лепене на пластмасови бордюри, лайсни, огледала, рамки, табели, като алтернатива на пирони, винтове и лепило за монтаж на различни елементи.
Основното удобство при използване на самозалепващи ленти Isolontapeтм е в това, че те позволяват бързо и лесно да се залепват предмети и конструкции от метал, пластмаса, стъкла, керамика, дърво, картон и др. Не се изискват специални навици при монтаж.
- рекламна индустрия – двустранни самозалепващи се ленти Isolontapeтм се използват за залепване на различни материали към различни повърхности. Широко се използват за монтаж на декорации на изложения и в супермаркети, за монтаж на надписи и табели, рекламни материали, за залепване на мостри при призентации.

Къде се произвежда?
Isolontapeтм се произвежда на Ижевския завод за пластмаси, Русия. Предприятието е единствения в Русия производител на физически-сшит пенополиетилен с търговска марка Изолон®. Този материал е основа при производство на едно- и двустранно самозалепващи ленти..

Съвети по използване на Изолонтейп.
Правилната подготовка на повърхностите е ключов фактор за достигане на максимална адгезия на самозалепващата лента. Затова участъците от повърхността, на които се слага лентата (метали, метализирани повърхности, пластмаса, стъкло, керамика, дърво, ламинат), трябва да бъдат подсушени, почистени от прах, обезмаслени.
Не се използват битови и промишлени разтворители, защтото те ще намалят адгезивните свойства на материала. Оптималната температура за нанасяне на лентата Изолонтейп е от +18С – +25С. За постигане на добър залепващ ефект е необходимо притискане на лентата (при ръчен монтаж 1-2 сек.) Защитния слой (хартия, фолио) се маха непосредствено преди монтажа.
Лентите се съхраняват при температура + 18С – +40С и влажност 40-50 %.

Качеството на Isolontapeтм.

Isolontapeтм е нетоксичен материал, без мирис, екологично чист.

Качеството на материала съответства на международния стандарт ISO 9001:2000-12. Наличието на сертификата ISO 9001:2000-12 гарантира на потребителите, че всички производствени процеси, а следователно и продукцията на завода се намира в пълно съответствие с международните стандарти за качество.


ИЗОЛОН - РЕВОЛЮЦИЯТА В ИЗОЛАЦИЯТА
www.izolon-bg.com
Повече информация за ИЗОЛОН и применение в списание "Хубавите КЪЩИ" 3 2006 г.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-09-27 14:44 от bizplanner.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход