Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Некоректен строител!!!

Публикувано от vlado_borisov 
Некоректен строител!!!
27-05-2019 - 13:39:45
Здравейте,

Бих искал да споделя лошия си опит с вас и евентуално да предпазя някой друг от същата грешка. Става дума за некоректен строител в София (и по-скоро в околността). Август 2017г. наехме за груб строеж Емил Василев Бачков, 0886125556, и неговата бригада (има и фирма "СТИЛИЯНА - ЕМ" ЕООД). Представя се, че е от Смолян, всъщност е от Неделино. Главната причина да пиша е, че когато ние търсихме мнение за него в Интернет, такова нямаше и решихме, че щом никой не предупреждава за него, означава че е „читав“. Но по-вярна се оказа поговорката: „ За него или добро, или нищо“. При среща с него показва обекти на някакъв етап, на които е сигурен, че няма да се срещнете с Инвеститора.
Ще се опитам да синтезирам: изключително некоректно отношение, не особено добро изпълнение (докъдето стигне), протакане (с месеци), лъжи, взимане пари напред за закупуване на материали на „по-изгодни“ цени (реално не се купува нищо, няма и собствен склад, както твърди), груб език, изнудване, зарязване на обекти и още куп „качества“, които не искате вашият строител да притежава. И всичко това в градация с напредване на времето, набъбване на взетите пари, и успоредно на вашето изчерпващо се търпение и наивност. За съжаление малко късно научихме за поведението му и на други обекти – става дума дори за зарязани обекти и в най-начален стадий, има и завършени, които е трябвало после да се преправят от други строители и навсякъде си е позволявал подобно арогантно поведение. На думи иначе, той е оправял съсипани обекти, спасявал е клетите хора от некоректни строители...
Схемата е: в началото нещата що-годе вървят добре, ходят по-често на обекта, случват се някакви неща, омайва с разни приказки и обещания, искат се пари за това и онова... Колкото повече обаче успява да напредне с парите (да получи повече аванси, уж за материали и други), толкова по-нарядко и по-малобройни са посещенията, докато накрая се оказва, че ходи един човек до един-два пъти седмично и то не за цял ден („колкото да се вижда, че има движение“, споделиха работниците му). Качеството на работа намалява със същото темпо.
В нашия случай, когато разбра, че кранчето е спряло и, че трябва да докара всичките предплатени материали и, че няма да получава повече аванси, дойде един ден и си обра подпори и кофраж и заряза обекта в окаяно състояние и с широкоразтворени врати. Ще добавя само, че обектът по договор (въобще не му пука за договора) трябваше да е готов за 4месеца на груб строеж със зидария, а след повече от година беше на 2/3 и с нито една тухла, дори и доставена, и нямаше изгледи да приключи скоро.
(Ако въобще това може да го извини дори и малко, мога да кажа, че след като за обещаните 4 месеца не успя да затвори дори основите, ние замразихме обекта за по-малко от 3 месеца, докато мине по-неприятната част от зимните месеци).
Няма да занимавам повече с нашия случай, само ще дам съвет: Ако все пак решите да работите с Емил Бачков - 0886125556, просто му плащайте на свършена работа, без аванси – той със сигурност сам ще се откаже, защото „нямало да работи без пари напред“ (не че в другия случай работи).
Надявам се да съм бил полезен на някого! Защото тъжната истина е, че няма кой да защити интересите на Инвеститора – слаба правосъдна система, пасивна и разединена гилдия на строителите в България... А загубените средства, време и най-вече нерви си остават за ваша сметка, освен ако не потърсите други начини за „правосъдие“, но истината е, че не си заслужава, а и най-вероятно не сте такива хора, щом са ви подбрали да „работят“ с вас такива строители като Емил Бачков.
И все пак съдбата си знае работата.
Успех!
Re: Некоректен строител!!!
28-05-2019 - 08:41:58
Бих искал да споделя лошия си опит с вас и евентуално да предпазя някой друг от същата грешка.

Виж сега човече...Виновен си ти, и никой друг. Също виновни са и другите като тебе, които все гледат да минат "по тънката лайсна".
Един съвет към всички начинаещи, тепърва захващащи се със строеж от всякакъв тип:

Престанете да се занимавате с т.нар "бригади". 99% от тях ги вижте-някакви стари бусове, окъсани дрехи, работят с маратонки, лятото по чехли, работниците са "всичкоможещи", дето си пият бирата и ракията в обедната почивка, оборудвани с инструменти от ЛИДЛ или разни там китайски боклуци, работи се кеш, няма договори, няма нищо.
Не че няма и свестни, но те са единици.
Всички т.нар. инвеститори се интересувате от цената, без да мислите какво получавате с/у тази цена.
Има немалко фирми, които са читави, но те искат ПАРИ, които на вас ви се виждат много. Интересното е, че въпреки високите цени, тези фирми продължават да работят и да се развиват успешно.
Дето са казали хората-с питане и до Цариград се стига. Питайте, питайте, спрете се на 2-3 фирми, проучете ги тях, вижте финансовото им и имотно състояние, искайте една справка от НАП по чл. 62, сключете си договор, който ваш юрист го е одобрил, и ще видите, че не е толкова сложно и скъпо.
Просто в договора спазете някои основни правила, така че да не сте ощетени по никакъв начин. Е, по-скъпо е с около 35-40%, но няма как да избегнете 20% ДДС (за частно лице) и нормалната брутна печалба около 20% за фирмата. С плащането на тези пари обаче ще получите качествено строителство в срок, както и задължителната гаранция от 5 г. по ЗУТ.

Така че лицето, което сте посочили, не е единственото. Като него са стотици.
И ако имате недоизгладени отношения, потърсете си някакви права, нищо, че нямате договор.
В днешно време, едни жалби до правилните хора ще му стъжнят положението повече, отколкото вие или той предполагате.
Re: Некоректен строител!!!
28-05-2019 - 10:36:17
Само за уточнение, ние имаме сключен договор с въпросното лице. Ще съм благодарен, ако ме насочите към кои хора и къде да подам жалби ?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход