Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ограда в имот, извън регулация

Публикувано от mbgencheva 
Ограда в имот, извън регулация
01-11-2017 - 16:56:31
Здравейте!
Имам следния проблем - става въпрос за имот, който се намира в село Лозен, до София, извън регулация, във вилната зона на селото. Построихме ограда пред къщата, която влиза в рамките на двора, по протокола за трасиране, и граничи с пътя. Оградата е плътна, с бетонова основа, около 80см и зидани бетонови блокчета, с обща височина около 2м и дължина 20м. Има гаражна и входна врата, закрепени за нея. Няма съседи отпред и отстрани на мястото.
Проблема дойде след като подадоха жалба срещу нас за тази ограда. Тъй като нямаме разрешение за строеж, от община Панчрево ни казаха че ще състяват акт и по всяка вероятност ще трябва да премахнем оградата.
Въпроса ми е дали има някаква възможност да запазим цялата оградата или част от нея - например колоните от зидани бетонови блокчета и между тях да сложим решетки ?
Оградата ни е необходима тъй като района е с доста голям наклон и тя ще предпазва двора ни от свличане на сняг, кал и вода.
Re: Ограда в имот, извън регулация
02-11-2017 - 12:43:50
Щом вече има жалба и нямате документи за тази ограда, няма шансове да запазите и част от нея. Ако може някак да я демонтирате и да си тръгнете по каналния ред за разрешение като се обосновете и с опасността от свличане. Добре е да участва и подпис на геодезист например. Но щом има жалба, си е проблем....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход