Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Snimka
Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ

Публикувано от rockwall 
ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ
07-06-2017 - 20:54:55
avatar


ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ (лесен за почистване) + НЕВИДИМИ КОНТАКТИ

Снимки на ретро, винтидж, индустриал интериори с груби тухлени стени са във всяко списание за мебели или обзавеждане, но как да продължим релефните стени и на местата, на които ни е страх, че ще са трудни за поддръжка.

Всеки релеф - бил той релефен фаянс, гранитогрес, естествен или изкуствен камък, запечатани дори с най-добрите лакове и покрития, си остава релеф и би затруднил почистването.

Това важи както за кухни, така и за бани, където грапавите повърхности се мокрят, съхнат и замърсяват редовно.

Удачен и лесен за почистване вариант е ползването на стъклен екран пред релефната стена. Стъклото може да се сваля, устойчиво е на химикали и при нужда може да се почиства с душ и дори с водоструйка.

Стъклото на снимките е в алуминиеви лайстни/канали, монтирани на плота и под горните шкафове. Стъкларската фирма предлага крепежните елементи.

Ако кухнята е без горни шкафове, стъклото може да се монтира на дистационери.

Осветлението е между стъклото и стената, като така светлината не се отразява в стъклото и при осветена стена, стъклото едва се забелязва.

НЕВИДИМИ КОНТАКТИ
====================

В хода на ремонта изникна проблема с контактите, които са задължителни за всеки кухненски плот, но беше невъзможно да са на стъклото или на стената зад него.

В единия случай щяха да се виждат кабели и части, които не са проектирани да се виждат, а в другия трябваше да има дупки в стъклото.

В магазините за мебелисти и ел.материали се предлагат контакти за вграждане в плотове, но цените на по-хубавите стартират от 70-100 лв за троен контакт. Дизайнът и цветовете са ограничени, а на мястото на контакта чекмеджетата трябва да са с по-малка дълбочина.

Решението, което намерихме, беше следствие от предишен проект за домашен ремонт, при който всички кабели на компютърно бюро бяха скрити под плота.

В случая с кухнята, контактите са също под плота, като цената на този вариант е около 10-15 лв за скрит троен контакт, а чекмеджетата са с максималната си дълбочина.

Единственото затруднение (ако изобщо е затруднение) е че достъпът до контактите е през шкафа, но това не е особен проблем.

За отворите в плота ползвахме капаци с четки (за компютърни кабели на офис бюра), за да не позволяват влизане на прах и т.н. в шкафа.

ВЪЛШЕБНАТА ЛАМПА
==================

Вторият решен проблем беше лампата над кухненския плот, която остана зад стъклото и за която не беше предвиден ключ, тъй като повечето пури за кухня са с ключове на самите тела.

За съжаление ключът на лампата, която имаше нужния размер, не беше отстрани, а отпред и се падаше зад стъклото.

Можеше да се включва, но не и без да се докосва стъклото, което означаваше често чистене.

Решението - ключ със сензор за близост. Видеоклип с първия тест smiling smiley

Надяваме се да сме били полезни с идеи за започващите Ви ремонти.

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-06-07 21:03 от rockwall.
Re: ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ
28-03-2018 - 11:39:39
Много харесвам такъв тип гръб за кухня. В момента ремонтирам и решихме да сложим мозайка. Поръчахме си от [www.keranova.org] след като завършим ремонта, ще кача и снимки smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход