Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ

Публикувано от rockwall 
ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ
07-06-2017 - 20:54:55
avatar


ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ (лесен за почистване) + НЕВИДИМИ КОНТАКТИ

Снимки на ретро, винтидж, индустриал интериори с груби тухлени стени са във всяко списание за мебели или обзавеждане, но как да продължим релефните стени и на местата, на които ни е страх, че ще са трудни за поддръжка.

Всеки релеф - бил той релефен фаянс, гранитогрес, естествен или изкуствен камък, запечатани дори с най-добрите лакове и покрития, си остава релеф и би затруднил почистването.

Това важи както за кухни, така и за бани, където грапавите повърхности се мокрят, съхнат и замърсяват редовно.

Удачен и лесен за почистване вариант е ползването на стъклен екран пред релефната стена. Стъклото може да се сваля, устойчиво е на химикали и при нужда може да се почиства с душ и дори с водоструйка.

Стъклото на снимките е в алуминиеви лайстни/канали, монтирани на плота и под горните шкафове. Стъкларската фирма предлага крепежните елементи.

Ако кухнята е без горни шкафове, стъклото може да се монтира на дистационери.

Осветлението е между стъклото и стената, като така светлината не се отразява в стъклото и при осветена стена, стъклото едва се забелязва.

НЕВИДИМИ КОНТАКТИ
====================

В хода на ремонта изникна проблема с контактите, които са задължителни за всеки кухненски плот, но беше невъзможно да са на стъклото или на стената зад него.

В единия случай щяха да се виждат кабели и части, които не са проектирани да се виждат, а в другия трябваше да има дупки в стъклото.

В магазините за мебелисти и ел.материали се предлагат контакти за вграждане в плотове, но цените на по-хубавите стартират от 70-100 лв за троен контакт. Дизайнът и цветовете са ограничени, а на мястото на контакта чекмеджетата трябва да са с по-малка дълбочина.

Решението, което намерихме, беше следствие от предишен проект за домашен ремонт, при който всички кабели на компютърно бюро бяха скрити под плота.

В случая с кухнята, контактите са също под плота, като цената на този вариант е около 10-15 лв за скрит троен контакт, а чекмеджетата са с максималната си дълбочина.

Единственото затруднение (ако изобщо е затруднение) е че достъпът до контактите е през шкафа, но това не е особен проблем.

За отворите в плота ползвахме капаци с четки (за компютърни кабели на офис бюра), за да не позволяват влизане на прах и т.н. в шкафа.

ВЪЛШЕБНАТА ЛАМПА
==================

Вторият решен проблем беше лампата над кухненския плот, която остана зад стъклото и за която не беше предвиден ключ, тъй като повечето пури за кухня са с ключове на самите тела.

За съжаление ключът на лампата, която имаше нужния размер, не беше отстрани, а отпред и се падаше зад стъклото.

Можеше да се включва, но не и без да се докосва стъклото, което означаваше често чистене.

Решението - ключ със сензор за близост. Видеоклип с първия тест smiling smiley

Надяваме се да сме били полезни с идеи за започващите Ви ремонти.

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-06-07 21:03 от rockwall.
Re: ДЕКОРАТИВНИ ТУХЛИ ЗА ГРЪБ НА КУХНЯ
28-03-2018 - 11:39:39
Много харесвам такъв тип гръб за кухня. В момента ремонтирам и решихме да сложим мозайка. Поръчахме си от [www.keranova.org] след като завършим ремонта, ще кача и снимки smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход