Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Присъединяване към ВиК

Публикувано от Оптимист 
Присъединяване към ВиК
11-03-2016 - 05:15:56
Моля за помощ! Предстои ми строителство на къща. Старите собственици дълги години не са ползвали имота и за съществуващата ВиК инсталация няма абонатен номер в Софийска вода. Оказва се, че инсталацията е свързана към стара водопроводна мрежа още през 1957-8 година, която не фигурира в мрежата на Софийска вода. Какво трябва да направя, за да получа разрешение за строителство, защото Софийска вода няма да ми съгласува проекта? До имота има друг водопровод, който също не е в мрежата на Софийска вода, но към него са вързани още няколко съседи и те си имат абонатни номера в Софийска вода и си плащат консумираната вода. Аз мога да се вържа и към него, но не знам дали това ще е достатъчно, за да получа абонатен номер от Софийска вода и съответно да ми съгласуват проекта за строителство на къщата.
Re: Присъединяване към ВиК
11-03-2016 - 07:47:48
Не знам как е във вашето ВиК, но аз здраво ядох хурката. Аз купих една съборетина, съборих я, и построих наново, като разрешението за строеж беше за преустройство и допълващо застрояване. Имах водопровод с водомер и партида, но уви, накараха ме наново да направя от улицата до шахтата. Така че питай някой във вашето ВиК. На мен ми струва около 2000 лв.
Re: Присъединяване към ВиК
11-03-2016 - 08:29:22
Благодаря. Явно, ще се борим с държавата/общината/монополиста Софийска вода. В ръцете сме им и ножът е в тях. Не знам докога?
Моля, ако има и други потърпевши и идеи за спасяване от тъпата ситуация?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход