Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Основен ремонт на баня с фирма

Публикувано от Криста 
Re: Основен ремонт на баня с фирма
07-10-2017 - 04:16:13
avatar
ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ РЕМОНТИ НА БАНИ И АПАРТАМЕНТИ, ГАРАНЦИЯ, СРОКОВЕ, ДОГОВОР.
0888-80-17-16 - ЙОРДАН СЕЧКОВ
[WWW.LUXREMONTI.ALLE.BG]
[WWW.SECHKOV.COM]
[www.facebook.com] - страницата ни във Фейсбук
[www.youtube.com] - канал в Ютуб с множество клипове

Неизменна част от цялостния ремонт на апартамента е ремонтa на банята. Банята е помещение което изисква постоянна поддръжка, бързо се захабява и затова следва да бъде направена с висококачествени материaли, които да осигоряват нужният комфорт, удобство и хигиена. Преди да започне ремонта на банята е препоръчително клиентът да има идеен план за това как би искал да изглежда помещението. На сайт ми има голямо разнообразие от снимки и видео със завършени обекти. По време на проектирането е момента да помислите за плочките, санитарията, аксесоарите, начинът им на разположение. Давам 10% oтстъпка на плочки и санитария закупени от магазини "Банястил". От тези решения зависи преработката на Ел. и ВиК инсталацията в помещението. Обикновенно когато се започва ремонт на банята първият етап е демонтирането на старите плочки, съответно ако има и мивки, вани и други санитарии, събиране и извозването на строителните отпадъци на специализирани за целта сметища. Следващият втори етап от ремонта на банята - да се монтират Ел. и ВиК инсталациите, прави се изравнителна замазка на пода и мазилка на стените, обикновено с вароциментова мазилка или гипскартон, оформят се ревизионните отвори и скриването на вертикални тръби с гипсокартон. Третият етап е лепенето и редене на плочките по проекта на клиента и фугирането им. По желание тавана може да бъде окачен с гипсокартон или PVC конструкция. Монтажите на фризове, обръщане около врати и прозорци, монтаж на лайсни и прагове не влизат в квадратурата на плочките и се оценяват отделно. Последната част е монтажа на санитарията и почистването.
ГАЛЕРИЯ С НАШИ ЗАВЪРШЕНИ ОБЕКТИ -ГАЛЕРИЯ С ВИДЕО НА БАНИ

Цялостен ремонт на баня може да включва:


Консултиране за обзавеждането на банята съгласно архитектурните норми и изисквания.

Къртене на старите фаянсови и теракотни плочки по стените и пода, както и изнасяне на отпадъци.

Подмян а на стара ВиК инсталация.

Направа на изравнителна мазилка по стените.

Направа на пода в банята - замазка.

Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес и фугиране .

Монтаж на санитария и смесители ( мивка, моноблок, вградено казанче, душ батерия, огледало).

Монтаж на вана, душ кабина.

Извозване на строителните отпадъци до строително сметище.


Ние разполагаме с добри професионалисти, които ще направят всичко по вашите изисквания и по европейски стандарти за качество. Вашето задължение е да направите избор на плочките и санитарните прибори и след 10 до 15 работни дни да влезете в готовата баня – другото го правим ние. Ние ви издаваме двугодишна писмена гаранция на лицензирана строителна фирма за монтажните работи и гаранция за материалите и оборудването съгласно гаранционния срок на производителите. / Кой майстор ще ви издаде писмена гаранция?!? / Наше задължение е да ви консултираме за обзавеждането на банята съгласно архитектурните норми и изисквания.

Какво Ви спестяваме:
1. Подтискащата гледка на една разкъртена или незавършена баня.
2. Качването на материали до N-тия етаж или къртенето и изнасяне на старите плочки и тоалетни чинии.
3. Търсенето на различни специалисти за водопровода, отоплението, електрото и вентилацията. Нашите специалисти са на разположение за изпълнение със съответната гаранция.
4. Вашето време и нерви от общуване със случайни майстори – безкрайно бавни, на които може да станете чираци с вашето чистене, носене на материали, кафета и бира.
5. Ежедневното почистване след работа и разправията със съседите за нарушеното им спокойствие.

Ремонта на баня е една от най-важните ремонтни дейности в нашия дом. Банята е единственото място, където човек влиза сам и желае тя да бъде удобна, красива и функционална част от неговия дом. Често един ремонт на баня излиза скъпо за средностатистическия потребител, което от своя страна предизвиква нуждата от правилен избор на професионалисти, които да изпълнят качествено поставената задача.

Дейността по всеки основен ремонт на баня е добре да включва пълен комплекс от решения, сред които:
• Лепене на плочки – първото нещо, което хората се сещат, когато става дума за ремонт на баня е подмяна на плочки в банята, поставяне на гранитогрес, монтаж на фаянс и теракот и други дейности свързани с модернизирането на настилките в една баня. Подберете внимателно хората, на които поверявате дейността по лепене на плочки в банята, защото некачественото лепене на плочки може да съсипе цялостния ефект от ремонта на една баня. При ремонт на баня е допустимо да се използва и мозайка или фриз с декоративна цел.
• Монтаж на тоалетна чиния – сменете старата си тоалетна чиния с модерна такава, която би подхождала на банята след приключване на ремонта. Не забравяйте, че е най-добре да поставите новата тоалетна чиния към края на ремонта, за да не бъде тя повредена от протичащите интензивни ремонтни дейности във вашата баня.
• Монтаж на вана – ако сте решили да извършите пълен ремонт на банята, то подмяната на старата вана с нова е едно добро решение, което подобно на подмяната на тоалетната чиния ще допринесе за по-големия комфорт при използване на вашата баня.
• Монтаж на кранчета, душ батерии и други – осигурете красотата във вашата баня като подмените тези елементи, за да гарантирате едно безпроблемно удоволствие докато я използвате.
• Монтаж на мивка – една също важна дейност от ремонта на всяка баня е да бъде подменена старата износена мивка с нова и модерна, която да се вписва идеално в чисто новата визия на вашата нова баня.
• Монтаж на душ кабина – често при ремонт на баня, някои хора желаят да бъде изградена и душ кабина. Това е един чудесен начин банята да бъде използвана от повече от един човек едновременно, а така няма да се редите сутрин за нейното използване, особено в случаите, когато разполагате само с една баня.
• Боядисване с латекс и боя – за да постигнете красив и стилен вид при ремонт на баня, при боядисването на нейния таван се използва най-често латекс, който е лесен за нанасяне и изключително добър помощник за подобряване на вида на вашата баня.
• Монтаж на окачен таван – монтаж на окачен таван с лунички, растер или Хънтър Дъглас

Ремонтните дейности в една баня са изключително важни за всеки модерен дом, като допринасят за усещането за комфорт и уют в целия дом. Качествено изградената или ремонтирана баня ще гарантира спокойствие и приятно усещане за вас и вашето семейство. При нужда от ремонт на баня, позвънете на телефон 0888 80 17 16, за да получите адекватна и истинска цена!











Re: Основен ремонт на баня с фирма
12-01-2018 - 20:34:10
Аз лично бих ти препоръчала да се ориентираш към обзавеждането за баня от Форма Баня и те съответно да те насочат към майстор. От няколко години съм им клиент и винаги съм получавала персонална оферта за цени. Две бани вече обзаведох с техни продукти, това ти го казвам като човек, който е викал "майстори" и са ми правели бели за още един ремонт.
Re: Основен ремонт на баня с фирма
28-03-2018 - 11:31:15
Много исках душ кабина, но банята ни не е много голяма. Доверихме се на [www.geraka.com] консултираха ни професионално и банята се получи супер!
Re: Основен ремонт на баня с фирма
16-04-2018 - 17:29:53
Еврострой Стойчев ЕООД няма да сбъркате, коректна фирма, стриктни във всяко едно отношение. Извършва цялостни ремонти и изгражда сгради, тел. 0887 33 78 98 Стойчев winking smiley
Re: Основен ремонт на баня с фирма
29-06-2018 - 13:25:18
Здравейте,
Аз имам намерение да правя основен ремонт на баня. Предлагате ли още тази услуга.
Re: Основен ремонт на баня с фирма
10-08-2019 - 03:46:40
avatar
РЕМОНТ НА БАНИ И АПАРТАМЕНТИ

Преди месец ми се обади Клиентка с молба за спешен ремонт на баня в кв."Красно село". Имало скрит теч и се мокрело при комшиите. Веднага отидохме на място и установихме, че теча е от старите хоризонтални тръби. Не голям, сълзене, но с времето се образуват големи петна и избива на долния апартамент. Успях да организирам по- бързо нещата по ремонта и след 10 дена го започнахме. Клиентката си беше закупила плочките и санитарията.

Първия и втория ден от ремонта се изкъртиха старите плочки, които бяха много здраво залепени за стената. Поръча се камион и се изхвърлиха. На третия ден се качиха материалите за банята: зелен кртон, замазка, лепило за картон, профили за окачен таван и др. На третия ден, докато се качваха материалите, майстора започна да сменя староро ВиК с ново.

Следващият етап беше изправянето на стените с картон и подовата замазка, за задаване подходящ наклон към подовия сифон, който беше решено да е в средата на банята. Плочките започнахме да ги лепим към седмия ден от началото на ремонта. За няколко дена майстора ги залепи и се монтира окачения таван с луните. С монтажа на тоалетната, душа , мивката, бойлера ремонта се завърши. Две седмици след началото. Остатъчните боклуци от ремонта, които се събират между етажите, бяха изнесени с камион и пометено след тях. На договора се разписахме с Клиентката след приключване на работата, че всичко изпълнено и от двете страни. Снимките на ремонтираната баня са по-долу.

[www.youtube.com]





[video][/video]


Обобщено и накратко за цените за ремонт по банята:

1. Къртене на баня - от 100 до 450 лв.
2. ВиК по баня - от 100 до 600 лв.
3. Мазилка или ГК по стени - около 300 лв.
4. Плочки по стени - от 350 до 700 лв.
5. Под - замазка за наклони и лепене на плочки и монтаж сифони - от 200 до 450 лв.
6. Окачен таван - от 190 до 390 лв.
7. Монтаж на санитария и аксесоари - от 150 ...нагоре , зависи от нещата...душ кабина, вана и т.н.
8. Електро - от 100 до 300 лв.


По нашироко описани нещата:

Позната ли ви е тази ситуация?

„Искаме да си ремонтираме банята. Събрали сме 2000 лв, но не знаем дали ще ни стигнат. Трябва да се сменят плочките и тоалетната чиния и мивката. Батерията на душа също така е за смяна. Вратата на банята засега няма да се сменя. Майстор каза, че за 700 лева ще направи всичко това…

Това са съвсем нормални разсъждения. Ако решите сами да доведе нещата докрай обикновено започвате да търсите магазини и майстори, да сравнява цени и да се вслушвате или не в съветите на познати, вече минали по този път. Ако имате търпението да прочетете дадените по-долу съвети от професионалисти в тази област можете да си спестите по наша преценка до 90% от времето и до 40% от разходите в това начинание, като естествено това нищо не ви струва.

РЕШЕНИЕ:

Ето ви едно от възможните решения в две части:

Първа част: Минимум на минимума:

Една стандартна баня – с размери 2,20м х 1,70м – има около 20м2 фаянс и теракота при височина на плочките до височината на вратата, и 24м2 плочки при височина до тавана. Тази квадратура е чиста, в нея не е предвидена загубата при рязане, оформяне на отвори, т.нар. фира. Нормално е за всеки вид плочки да се предвиди допълнително количество. Колко е то, зависи от качеството на плочите, квалификацията на изпълнителя, колко чупки има по стените и др. Всеки конкретен случай е различен. Но за ориентир чистото количество може да се увеличи с 10%. (В наръчниците за строителни норми този процент е 3,5% за фаянс с размери 15/15 см, но не го препоръчваме, защото според нас се отнася за големи повърхности с проста форма какъвто не е нашият случай.) И така колко плочки – 20м2 х 1,1 = 22м2.

22м2 х 18 лв/м2 – 396лв

Това са цени от средно ниво на качествени български облицовъчни материали. Тази цена може да се завиши заради – декоративни лайстни от PVC примерно 2бр х 7лв = 14лв, декоративна капачка за подов сифон – 12 лв, цветна фуга за плочки – 10 лв, ревизионен PVC капак за водомери 20/30 см – 14 лв, лепило за плочки – 5 торби от 25кг х 9 лв – 45 лв. Тоалетна чиния тип-Моноблок на Fayans – 125 лв/бр, мивка Fayans – 45 лв, Батерия за мивка и душбатерия на Vidima- 2 х 75 лв = 150 лв. Монтажен комплект за мивка – 12 лв, сифон за мивка – гъвкав – 5 лв. Монтажен комплект за моноблок 5лв. Гъвкава връзка за моноблок – 17 лв. Секретно кранче – 12 лв. Транспорт на горните материали поне 50 лв. Труд, стоварване и качване на материали и оборудване – 20 лв. И така минималната сума за материали, оборудване и транспорт е 910 лв. Монтаж на плочки от средно квалифициран майстор фаянсяджия – 20м2 х 25 лв/м2 = 500 лв, Монтаж санитарно оборудване – 100 лв. Общо труд – 600лв. Или 1500 лв всичко.

Втора част: Незадължителни, но може би неизбежни неща:

Във втората част са показани незадължителните, но може би необходими допълнителни неща: 1. Сваляне на стари плочки и изхвърляне и извозване на отпадъци. 2. Направа на мазилка по стени и замазка по пода преди лепенето на плочките. Ако за точка 1 и 2 наемете работници – към сметката добавете още 580 лв за труд и материали. 3.Водопроводът и каналът остават на старите си места без да се преработват – ако се преработват предвидете още 200 лв минимум. 4. Таванът не се ремонтира – ако се ремонтира – за гипскартон още 150 - 250 лв. 5. Не е включена нова лира за баня – ако се слага,предвидете минимум още 180 лв за доставка и монтаж. 6. Ел.инсталацията не се променя. 7.Вратата за банята не се сменя. 8. Не е предвидена вана. 9. Не е предвидена душкабина. 10. Гаранцията за изпълнение е до момента на разплащането с майсторите.
За да се включете в бюджета от 2000 лв, преценете от втората част на примера кое ще си свършите сами и кое ще възложите на работниците.

1. Фаянс 20-30 лв/кв - труд и материал
2. Теракот 25 - 35 лв/кв - труд и материал
3. Подмяна на ВиК с полипропилен 20лв/точ + 1лв/л-м
4. Направа на нов водопровод - 20 лв/точ + 1лв/л-м
5. Направа на канал ф50 мм - 15 лв точка
6. Направа на канал ф110 мм - 20 лв точка
7. Монтаж на водомер - 15 лв бр.
8. Монтаж на спирателен кран 1/2”-10 лв бр.
9. Монтаж на спирателен кран 3/4” -10 лв бр.
10. Тоалетна чиния обикновена -30 лв бр.
11. Тоалетна чиния моноблок - 50 лв бр.
12. Мивка -20 лв бр.
13. Биде - 30 лв бр.
14. Бойлер -55 лв бр.
15. Пералня - 20 лв бр.
16. Вентилатор за баня - 20 лв бр.
17. Вана готова от 80 лв до 100 лв бр.
18. Душ кабина от 80 лв до 100 лв бр.
19. Душ батерия - 25 лв бр.
20. Шкаф мивка -30 лв бр.
21. Преградна завеса 10 лв бр.
22. Вградено казанче 100 лв бр.
23. Вратичка за водомер 15 лв бр.
24. Душ корито 40 лв бр.
25. Замазка по пода за даване на наклон към сифон/ или два сифона/ и след къртене на плочки - 150 лв.
26. Мазилка по стени след къртене на плочки - 18 лв./кв.м.

27. Обличане на вгр. казанче с гипсокартон и метални лайсни по ръбовете - 100 лв.

Всеки обект си има своите особености и не може да се слага под общ знаменател с другите. Това са ориентировъчни цени. Можем да Ви направим абсолютно точна оферта след оглед на място.






DNP
Re: Основен ремонт на баня с фирма
24-03-2020 - 14:26:53
Ако трябва да съм напълно искрен за подобен ремонт наех една софийска фирма и си свършиха работата. Не очаквах на база многото мнения, но сгреших. Супер се получи. Скоро ще се опитам и да кача фирми. А и да не забравя - https://stroizone.com/ това е фирмата.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход