Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за познавачи....

Публикувано от sanita 
Въпрос за познавачи....
21-08-2006 - 15:14:56
Как се измерва денивелацията на саморазливна замазка и с какво? И как се прави самата замазка?
Re: Въпрос за познавачи....
21-08-2006 - 16:06:47
Здравейте,

Въпросът е интересен и малко сложен. Винаги се правят някакви предварителни замервания и се взема усреднено ниво. Два варианта са възможни:
1. Гони се определено ниво (например изравняване с нивата на съседни помещения), взема се най-ниската точка на помещението и се прави ориентировъчна калкулация.
2. Гони се изравняване на пода до най-високата точка на съшествуващия под.

Добрите фирми и изпълнители имат лазери, с които се замерват нивата.


Системата на полагане не е сложна, но трябва да се спазва точно технологията. Почиства се основата до здраво, замазка или бетон, грундира се 1 или 2 слоя, в зависимост от вида и попиваемостта на основата. Основният материал се разбърква с вода и се разлива. Трябва да се пази от пряко слънчево греене и въздушно течение, защото се напуква...

Трябва да се следи и за качеството на материалите - саморазливката не трябва да съдържа казеин - продукт, който се извлича от преработката на мляко.

За цена след оглед на място се свържете с Огнян Чакъров - 0888064070 или ми пишете на e-mail pavel.pavlov@einet.bg. Относно информация за продуктите - [www.maxit.bg].

Успех!

Павел
Re: Въпрос за познавачи....
21-08-2006 - 16:54:27
Има един геодезически инструмент, казва се нивелир. С него човек който може да го ползва за около час-два може да направи "карта" на пода и по това да се ориентирате дали ще може да минете само със саморазливната замазка или първо ще трябва да заравните с нещо по-грубо (циментова замазка) и като последен подравнителен слой полагате саморазливна замазка. Саморазливките са по-скъпи и ви препоръчвам да докарате пода до +-5мм преди да я ползвате.

Майсторите дето правят замазки могат да направят същото с либела и мастар (дълга добре рендосана дъска) или с маркуч със стъклени тръбички в краищата.

Как се полагат си пише на опаковките.
Re: Въпрос за познавачи....
22-08-2006 - 17:07:08
Мерси за отговорите.....а дали може човек сам да се справи? :ami:
UPI
Re: Въпрос за познавачи....
22-08-2006 - 17:32:50
avatar
Зависи... ако спазваш точно указанията на колегите сигурно ще се получи задоволителен резултат.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход