Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

за скеле и мазилки

Публикувано от rosenred 
за скеле и мазилки
20-08-2006 - 16:24:07
Здравейте.
Предстои ми външно измазване на нежилищна постройка,която все пак трябва да е с мн.добър външен вид.Говорих с различни майстори, които сякаш си измислят някакви
цени които ми се виждат доста високи.Зидарията ми е изпълнена с итонг и е много добре направена.Та за това аз имам въпрос колко (за София) е поносимата цена за фасадна мазилка ДО ГОТОВ ВИД (включва и две ръце теракол)и самата мазилка която е обикновенна драскана примерно на 'ДЕНЕЛ' и самата тя се нанася като шпакловка.Искам да попитам също как върви и квадрата на минералната мазилка и как точно се изчисява квадратурата на скелето?
Благодаря Ви предварително и се извинявам ако дублирам тема от форума.
Re: за скеле и мазилки
21-08-2006 - 10:43:05
Здравейте Росен,

Темата е обширна и мнения ще намерите 101... Няколко неща, които мисля са непреходни и верни за всеки подобен случай...

При всички случаи на мазилка най-важна е подготовката на основата. Тя е 50% от работата. В случая с газобетон и повече. Газобетонът е изключително попиваш влага материал. По всички строителни норми се препоръчва поне 10-15 мм хастарна мазилка върху него (най-добре с фибри), за да не се отрази на нормалната попиваемост при изсъхването на мазилката. В противен случай ще се появи разлика в крайния външен вид на мазилката върху газобетона и бетоновите части. Мисля излишно е да казвам, че топлоизолацията е най-доброто решение в случая.

Другият момент при газобетона е слягането... Там проблемите и напукванията, които обикновено се появяват (освен ако не сте го оставили 6-8 месеца да сляга) са сериозни и неминуемо ще се отразят на финишната цветна мазилка, дори и да има армирана замазка.

За подобни случай аз препоръчвам (пристрастен съм заради опита си) хастар с фибри - maxit Serpo 414 Unirender, армиране на връзките газобетон/бетон, флекс боя maxit Serpo Flex 0. Хотел "Зорница" на Зл. Пясъци е изпълнен преди 3-4 години така и е един от малкото ненапукал се там.

Ако държите на мазилка, трябва да знаете, че най-еластични са полимерните покрития, а сред най-нееластичните - сухите мазилки, и избранита от Вас ДЕНЕБ. Естествено разликата в цените е двойна. А за външния вид на избраната от Вас мазилка ДЕНЕБ - потърсете малко информация и вижте няколко сгради, особено цветни и вярвам сам ще се усъмните в избора си. Все пак търсите много добър външен вид, нали? Моята препоръка (пак пристрастна) е полимерна мазилка maxit SerpoRillen/Scratch, а ако ще е суха - maxit ip color 42R/44K. Между другото по европейските стандарти влачените мазилки R са "качествени фасадни покрития", а пердашените K (драскани, структурни) са "висококачествени...." За повече информация вижте www.maxit.bg/674.

Цените на скелетата са почти еднакви навсякъде - около 2.5 -3.0 лв/м2. Монтаж и демонтаж - пак по толкова за всяка операция. Цена за мазилката - грунд + декоративна мазилка - 3.5-5.5 лв/м2 в зависимост от обема на работата. При сухата би трябвало да е по-скъпо от полимерната - има повече операции, по трудно се работи, а и рисковете са по-големи. Цените на мазилките варират от вида им (суха, полимерна), от цвета (за сухите), от едрината на зърното (1.0, 1.5, 2.0, 3.0 мм), вида на структурата ( разходите за едрина 2.0 мм структура R = 2.8 кг/м2, K=3.3 кг, цената на кг и за двете структури е една и съща).

Ако имате желание, задайте ни точно параметрите на обекта, местоположение и др., за да Ви дадем конкретна оферта - pavel.pavlov@einet.bg.

Успех!

Павел
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход