Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Материали за груб строеж?

Публикувано от ivruvi 
lbi
Re: Материали за груб строеж?
19-04-2013 - 10:32:37
Personalle аз лично бригада не съм виждал на 190 евро кв.м да работят покажи ги да ги видим.. А аз ще покажа колко от тези фирмички от последната една година на какви цени са пуснали грубия строеж точно на цените на бригадите. Ето тук има една фирма се рекламира на 22 лв кв.м . Бригада няма на такава цена да работи . Тази фирма какви пари, ще изкара за да плати на майсторите ми е много интересно сигурно по 5 лв надница дават. Тези фирми нямат и те никакви разходи понеже не плащат -осигуровки,данъци. Нямам против фирмите, но не може да се работи на цените на бригадите. Щом е фирма трябва доста над цената на бригадата да работи. Познавам доста фирми, който не работи на такива цени, а доста над бригадите. И признавам фирми лицензирани, а не тези от по 2 лв това за мен не са фирми. За майсторите, че берат малини и шишарки може и такива да има,но има майстори, който знаят това което и ти го знаеш.smiling smiley Един майстор не може ли да - разчертава, нива да дава, да смята бетона колко кубика е , да чете планове за мен не е майстор . И да не забравяме, че 99 % от обекта го изнасят майсторите на не- Шефовете на фирмите те само идват гледат и заминават. Не познавам Шев, който седи цял ден на обекта камо ли да чука с чука и да връзва арматура.Ако ги няма майсторите не знам, кой ще прави обекта едно е да се знае на теория, друго е на практика .

Както каза има и читави фирми и бригади, има и калпави. Който иска с фирма да строй с фирма, който иска с бригада да строй с бригада. За инвеститорите си много прав всеки иска за без пари бижутери, да им се строят, но не става .smiling smiley

Отделно си има надзорници да проверяват обектите дали е прав или крив, най вече конструкторите те няма да се разпишат на нещо, което не направено както трябва.

И пак казвам нямам против фирмите ,а против фирми работещи на цените на бригадите. Има много сериозни фирми и са перфектни от всякъде, но има такива където не са сериозни даже не са и фирми за мен.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2013-04-19 10:39 от lbi.
lbi
Re: Материали за груб строеж?
19-04-2013 - 13:18:39
Quote
laminov
Здравей,
ако не си наел вече бригадата, аз бих те посъветвал да рабоиш с препоръчана бригада от доверен човек. Виж как са изпълнили няколко завършени обекта на 1-2-3 години и гледай за пукнатини по мазилката. Посети и някой техен обект в процес на строителство, за да придобиеш представа за положението под мазилката. Ако не си специалист в областта, започни първо с търсенето на човек който да гледа за тези неща и в последствие да надзирава бригадата.

Аз мога да дам конкретен съвет само за тухли. Препоръчвам Каспичанските тухли, защото са с малко по-дебели стени и са по-устойчиви на закрепване на крепежни елементи по тях. Официален представител сме на тухлите Каспичан и държим ексклузивни цени, но предлагаме и на останалите водещи производители в България.

Ако прецениш звънни за по-подробна консултация и индивидуална оферта.

http://tuhlibg.com/bulgarian/kontakti/

Поздрави

Всеки нов строеж има процеси на слягане и оттам се появяват тези пукнатини по мазилка. Като сложите от вътре по мазилката мрежа няма да има пукнатини. Пък и майсторите, където правят грубия строеж на дали, ще правят вътре шпакловките понеже не ги умеят. Трябва да се гледа грубия строеж- още докато не сложена изолация и вътре шпакловка, дали е добре- прав или крив. Гледате ли готова къща нищо няма да разберете да ли грубия строеж е бил добре завършен. Другия вариант е процеса на работа да се види.smiling smiley
Re: Материали за груб строеж?
20-04-2013 - 01:16:20
"М И С Стил България" ЕООД е създадена през 2010 година с цел търговия на вътрешния и външния пазар със строителни материали. Предимство в асортимента се отдава на търговията с тухли от водещи производители, както и евро палети.

tuhlibg.com
Re: Материали за груб строеж?
20-04-2013 - 23:36:27
Тухли единични плътни се използват предимно за зидане на носещи и преградни стени, както и земетръсни шайби. Единичните тухли се наричат още единичен керамичен блок.

tuhlibg.com
Re: Материали за груб строеж?
21-04-2013 - 15:08:15
Тухли поддържани в наличност са: тухли единички, двойни тухли и тухли четворки от водещи производители в България. Единичките са: тухли единички решетка и тухли единички плътни. Предлаганите от нас тухли са придружени от всички необходими според закона документи, като декларация за съответствие и сертификат за качество.

Фирмата е официален представител на Керамат АД - Каспичан за източна България и предлага четирите типа тухли на ексклузивана цена. Тухлите се славят с високата си здравина поради подсилени удебелени стени и устойчивост при монтиране на крепежни елементи върху тях. Притежават сертификат за качество от Европейския съюз, както и сертификат по БДС.

Производителите, чийто тухли предлагаме са: Керамат - Каспичан; Винербергер - Луковит; Бъдеще Бутово; Божурово; Керамика - Бургас; Керамик ГТ - Генерал Тошево; Стройкерамика - Монтана; Термоблок - Горна Оряховица.


tuhlibg.com
Re: Материали за груб строеж?
24-04-2013 - 05:41:10
lbi,
прав си за слягането, но от пукнатини заради слягането до пукнатини заради ниско качество и строеш на бързо има разлика.

Поради тази причина препоръчах на човека да види завършен строеж на няколко години и прецени какви са евентуалните дефекти и няколко незавършени, за да види същинския зид и колко дебела мазилка ще трябва за да се изправи. Материалите в зида като тухли и др не са от такова значение в случая. Могат да бъдат закупени от всеки склад за тухли.
Re: Материали за груб строеж?
24-04-2013 - 10:44:55
Quote
briko
Quote
ivruvi
Quote
briko
"Къщата е над 800кв., което си е достатъчно сериозна инвестиция"
Това е дворец, училище, хотел и т.н. ....................................................................
Еднофамилна къща е....


Човек, който има възможност да си построи семейна къща с РЗП 800кв.м. ,според мен няма нужда от съвети, би трябвало той да ги дава.

Успех!

много точно го каза
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход