Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Влага в мазето

Публикувано от aleksand 
Влага в мазето
02-08-2006 - 23:23:00
Мазето ми е влажно.Но не от течове, може би от самото място на блока.
Има ли някакъв начин тази влага да се намали? Да се облепи с някакава изолация, на пода да се сложи нещо, от което да се почувства намаляне на влажноста в помещението.И специфичната миризма разбира се.
Благодяря на всички предварително за помоща! :crazy:
Re: Влага в мазето
11-08-2006 - 10:28:23
ИЗОЛОН да помогне




ИЗОЛОН - РЕВОЛЮЦИЯТА В ИЗОЛАЦИЯТА
www.izolon-bg.com
Повече информация за ИЗОЛОН и применение в списание "Хубавите КЪЩИ" 3 2006 г.
Re: Влага в мазето
11-08-2006 - 16:34:59
За да изолираш мазето от вътрешната страна или трябва да направиш "вана", т.е. хидроизолация по пода и стените и върху нея армирана замазка (при напорни води , направо си е стоманобетонна конструкция) или да пробваш пенатрационните хидроизолации. Тези дето проникват в бетона и при контакт с вода кристализират. Много ще ми е интересно някой да сподели впечатления от използване на тези материали, че само от търговците информацията ми се вижда недостатъчнаsmiling smiley ТА опитай и след това сподели дали е успешен екпериментаsmiling smiley
Re: Влага в мазето
11-08-2006 - 16:51:17
Този материал ИЗОЛОН нее ли мирелон с алуминиево фолио ?
Re: Влага в мазето
12-08-2006 - 18:16:12
Ok, мерси.
Ще пробвам нещо от предложенията на 4ovek и ще споделя.
Re: Влага в мазето
17-08-2006 - 00:11:38
Едно от най-ефективните решения е Термошилдът. Може да се чете за него тук: [www.utilitiesbulgaria.com]


V neta ima i statii: [www.zadoma.com]

Как с минимални разходи да се преборим с конденза и мухъла
04-10-2005

Преди зимата да ни е” изненадала”

доц. д-р арх. Валери Иванов
прeподавател в Архитектурния факултет на УАСГ-София.
Re: Влага в мазето
18-08-2006 - 18:25:25
Алекс,

Има доста глупости написани по-нагоре, като изключим 4оvek, той явно е по в час.

Когато имаш такава влага, тя обикновено се появява, когато строителя е "забравил" да сложи хидроизолация на основите или я е претупал. В резултат имаш влага в мазето, която може да избива само от пода, но ако е висока - може и от стените. И тъй като водата идва отзад се нарича отрицателно водно налягане.

Най-доброто е да разкопаеш и да правиш външна хидроизолация, най-добре мазана битумна (виж това - www.deitermann.com/pr/ba/bam/index.htm или www.maxit.bg/725/), после дренаж и т.н., но си е скъпичка цялата хамалогия. Естествено за пода нищо не можеш да направиш отвън.

Другият вариант е това, което предлага 4ovek - обмазване с циментова хидроизолация - само тя е подходяща за негативно водно налягане. Видимо ще си решиш проблема, но не забравяй, че водата просто ще си остане в стените и пода и дори без да се появява ще продължи с гадната си разрушителна мисия... Идея за материал - Deitermann Cerinol DS или Deitermann Cerinol D2K flex - инфо за тях на горните адреси.

Успех!

Павел
UPI
Re: Влага в мазето
20-08-2006 - 21:59:50
avatar
Колегата Павлов е прав. Това са начините. Мога само да допълня избора на материали. Поинтересувай се от XYPEX - една пловдивска фирма го внасяше. Преди години трябваше да изолираме един заводски тунел отвътре, щото да го разкриеш отвън е доста скъпо. И досега не са се обадили за рекламация. Ползвахме XYPEX. Сега не го виждам много-много - не че ми е трябвал. Освен това мисля че и Новострой внасят нещо подобно - Vandex май беше серията на материалите, ако не се лъжа. Успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход