Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Къща около София - заслужава ли си да се захващам?

Публикувано от млад строител 
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
12-10-2012 - 15:39:39
Хайде Бота, баре ти трябва да си малко по-голям оптимист и да гледаш ведро на живота. С доход който те нарежда сред заветният 1% от статистическото население може да си поне благодарен*bow*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
12-10-2012 - 23:57:52
Quote
Boby
Несериозно е да си мислиш че само един процент имат доходи над 2200 месечно а в София са вероятно 10 процента. А ти искаш голям апартамент по българските разбирания в престижен квартал в София или къща в София.


Изобщо не си мисля че е така.
Просто останалите са ПРЕСТЪПНИЦИ - тука са чалгарки, футболисти, наркопласьори, адвокати, доскоро и стоители и "брокери".
Не се оплаквам грам - да е жив и здрав черния ми дроб - счупва се от работа smiling smiley
Ама ха ще си дам парите на некъв брокер - я да си ги изпия...
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
13-10-2012 - 04:04:44
Бота, не зная с какво си изкарваш прехраната, но да си жив и здрав. И защо да си даваш парите на брокер? Той взима само комисионна за свършена работа, точно както и ти за своята. Всеки трябва да занесе у дома хляб и мляко на децата си, нали? Но ако ти се свиди нищо не пречи да купиш и без посредник.
Поздрав*drink1* но все пак щади си дроба,

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
03-11-2012 - 15:41:58
Привет отново

Long time no see. Форумните битки не са ми в кръвта, както и всичко свързано със загуба на време. До момента нямаше развитие, което правеше всякакви дискусии около сериозността на намеренията ми безсмислени. Отпреди няколко дни новините са налице - купих парцела и връщане назад вече няма. Имам 4 месеца, за избистряне на параметрите на къщата, което не значи, че в някои отношения вече няма яснота. Парцелът е неравен, но цената бе фрапиращо ниска и най-песимистичните сметки по оскъпяване заради денивелацията се компенсират двойно от спестеното за парцела.
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
03-11-2012 - 16:09:21
...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-11-03 16:40 от млад строител.
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
03-11-2012 - 16:40:17
Имам един конкретен въпрос. През дългото ми време на отсъствие от форума съм получил съобщение от потребител с отговори на не малко от въпросите им. Прави препоръка да намаля РЗП с 1/3 и казва, че изолациите на разчупена архитектура в български условия драстично ще окъпят проекта. Помолих го да внесе яснота, но тъй като не знам кога ще се появи отново, отправям въпроса към всеки, който е в състояние да отговори и има желание да го направи.

Нелче, мила, ако имах намерение да си обявявам дохода щях да го направя. Посочените 50к бяха след облагане и айде да си имаме уважението, защото когато аз напуснах Англия(далеч не толкова отдавна) средната заплата беше към 1600 паунда. Освен това аз не сравнявам София с Шотландско възвишение, където основният поминък е отглеждане на овце, а със София. Почти няма хранителна стока в Лондон, която да не е по-скъпа от софийския си еквивалент. Не съм наясно какви сметки плащаш, но е абсурдно твърдението, че битовите сметки са съпоставими в двата града. Кое е сравнимо освен храните(обикновено 50% по-скъпи в Лондон)? Билетчето? Картата за градския? Тока? Карта за басейн или фитнес? Или пък данък телевизор(да, на живеещите в БГ им е странно, но и такова чудо има)? Нета ли е по-евтин? Или може би е по-бърз? Като дойдох в БГ и все едно се пренесох в бъдещето по отношение на интернета, който ползвам.

А кредит не само не се притеснявам да взема, дори мисля да тегля максималния размер, който са склонни да ми отпуснат - около 130к паунда и ще го направя, защото лихвата, която ще плащам за обслужването му е по-ниска отколкото по депозита в БГ!!! Естествено, ще взема в евро, за да се избегне валутния риск, но идеята остава същата.
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
09-11-2012 - 16:46:03
Млад Строител,
Силно се надявам, че си се запознал в детайли с геоложкия доклад за терена, преди да си го платил.
Re: Къща около София - заслужава ли си да се захващам?
19-11-2012 - 09:07:07
Напълно невъзможно е да си построиш къщата при твоите изисквания, обаче почвай.
Просто си решил, че ще стане и ще повярваш само на хора, които те подкрепят. Ще четем тук как различни фирми или майстори са полудели и искат маса пари за да ти ходят по гайдата (да свъшат работа по начин, който ти намираш за правилен и който ти се струва много лесен), как еди кой си не си е свършил работата така както ти си сънувал , че трябва да бъде свършена... Обаче нищо не може да те спре да се увътриш здраво. Каквото и да те съветваме. А и не е нужно и не е полезно да те спираме. За икономиката ще е добре да усвои твоите 200 хиляди евро. Ще създадеш работни места, ще платиш някое ДДС...
Относно парцела - сигурно има основателна причина цената да му е много ниска. Дано не я откриеш.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход