Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вече съм готов с плановете за къщата !

Публикувано от Teo 
zsy
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
21-07-2006 - 14:37:42
Любо,
много ми хареса това с постулата на дядо ти :-).
То, освен философски и с повечко чувство за хумор да приемаме нещата, друго не ни остава, иначе трябва да се гръмнем. Говоря за строящите.
Би ли споделил къде и какво (къща или вила) строиш, докъде си стигнал и какво горе-долу ти излиза финансово. Предварително благодаря.
Любопитно ми е да видя, дали и колко луди и набутани има като мен.
Гледам, че си оптимист, а това е хубаво, ама виж третия си постулат в крайна сметка за какво става въпрос.
Желая ти успех, най-искрено! Трябва да има някой, който да бори назадничавата, безотговорна строителна пасмина в България. Ако знаете колко сме назад в това отношение - светлинни години! Е, сигурно знаете, ама продължавате да сте оптимисти.

Ако съм на мястото на Тео, никога няма да се хвана да троша нерви и пари за нещо, което няма да е за постоянно обитаване (доколкото разбирам той ще строи вила, а не къща за постоянно живеене).
Здравейте!
Направо ви завиждам, че вече сте приключили с плановете. Аз сега ще започвам. Кажете ми как вървят цените за тях. Аз си мислех, че струват 500-1000 лв, ама май съм се заблудила. Информирайте ме, ако може!
szy
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
21-07-2006 - 16:54:19
зависи къде живееш, вили. на южното черноморие плановете вървят за не по-малко от 15 е/м2.
Живея в малък град, дълбоко в провинцията.
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
21-07-2006 - 23:10:13
Като чета някои постове и се учудвам.Какви са тези строежи по 2-3 години?Прогимназии ли правите?Виждате аз за 6-7 месеца докъде е докарах.Нерви не съм хабил......не съм и стоял повече от 30-40 минути на ден на обекта.Грубия строеж ми излезе 100 евро квадрата,като само керемидите ми струваха 11 000 лева(мойесхе и да е по малко,ако не се бях спрял на Брамак с всичките му глезотии....)В момента правя ограда ,а чакам другата седмица да ми монтират дограмата и да запо4нат да слагат водното подово.От 1 август идва бригадата за изолация и боядисване на фасадата.Отказах се от сайдинга и реших с минералните мазилки на Баумит + 10 см
ЕКСПАНДИРАН ПЕНОПОЛИСТИРЕН .Обиколих и магазините за вани,сауна,душ кабини......Няма време за губенеsmiling smileyТака ,че действай и не се бави.Вси4ко ще поскъпва мисля,макар че и ние трибва да изкарваме повече тогава...smiling smiley
tio
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
22-07-2006 - 04:48:49
vapros kam Georgi, kakva izolaciq 6te izpolzva6 10cm.EPS?Za sravnenie moze6 li da mi kaze6 na kakva cena 6te ti izleze za 1m2,i kakvo ti vklu4va sistemata v cenata vliza li i mazilkata?Kakva dograma smqta6 da slaga6?Ako zelae6 moze6 da mi pi6e6 i na e-maila.Az sam na sa6tiq etap grub stroez ,no za razlika ot teb cenata mi izleze dvoino za6toto izpolzvah firma+mnogo qdove...
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
22-07-2006 - 07:33:01
Здравейте, реших и аз да се включа в този форум, защото ми стана интересно. Аз също съм кандидат строител. С два идейни проекта за къща в околносттите на София и за друга за морето. Парите все още ги нямам така, че ще карам по - бавно.
Включих се защото ми направи впечатление как повечето посетители страдат от калпави майстори. Аз самия съм живял няколко години в Израел, и съм се препитавал на строежа winking smiley , та какво става там ...... Няма пари за некачествена работа, просто и лесно, събарял съм стена която съм зидал защото няма прав ъгъл и това ще се забележи когато редят пода. Събарих я лесно, но не получих надница за деня когато я зидах, така и шефа ми ударжа пари и за материала.
И стария евреин ме попита само кратко - ''В България ако си правеше собствен дом така ли щеше да я зидаш - крива?''.
Така това беше само пример, и там има некачествено строителство, особено ако се вземе един обект от фирма която сменя постоянно бригадите.
Мисля, че трябва да има повече контрол над работата. Видях един пост, че човек трябва да си вземе отпуска докато строи, да си кажа право на обекта не ми се оставят без надзор и 1 минута нашите строители. Все за македонска наденица и за бира си мислят. Къща два етажа, таванско помещение, маза и асансьор барабар се взига от 4-5 човека за 4 месеца на груб строеж в Израел. Тук като гледам какви саги стават.... Пари се получават на свършена работа: плоча, колони, етаж, качество. тук не знам как е, но архитекта идваше поне 1 седмично да види нещата, има инжинер по конструкцията които идваше да гледа как поставена арматурата преди да се лее бетон.
Мога до утре да разказвам. Айде до скоро :]
teo
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
23-07-2006 - 19:09:48
Do Stefan i Georgi B.
Ако имате желание може да напишете накратко за Вашите строежи на личния ми e-mail:
teopal@abv.bg, a също може да оставите там и координати да се видим и да споделите наживо вашия опит и разбира се ако не е проблем и самото строителство.

За седмицата, която изтече успях да си пусна ток от стълба пред имота (където в таблото ми монтираха и електромер) до друг стълб в самия имот със монтирано съответно ел.табло и монтирани вътре два контакта. Направиха го хора от местното енерго срещу заплащане разбира се но и мисля коректно отношение и поне за мен добре свършена работа. Е посред някои мои близки парите били много, луд съм бил че не съм си го направил сам (това от електромера до временното табло), но аз предпочитам някои неща да ги вършват професионалисти.

Направих няколоко копия на работните проекти и започвам да търся фирми, предприемачи или бригади. Мисля, че не са се свършили честните и почтени хора/стрители, така че не бързам. Има време и ще решавам.

Не се преитеснявайте. Пускайте мнения и съвети. Укорителни, окуражителни, подкрепящи. Всичко е добре дошло.
Поздрави !
teo
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
23-07-2006 - 19:29:15
Апропо и един практичен въпрос. В двора има почти рухнал външен клозет, който добре че не е ползван с години. Мисля да сложа една хим.тоалетна. Дали е удачно и какви са цените за наемемане на такава тоалетна. Благодаря !
teo
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
02-08-2006 - 19:56:25
Зарадвах се, че плановете са готови и ето ти проблема.

Оказва се, че има много пропуски по част конструктивна и...колони, покривна конструкция, да не говорим за закачването накъщата към терена...Както казва мой близък инженер - "Ти какво искаш. Направили са ти нещо да мине през общината, да вземеш разрешително и толкоз. Строителя ще му мисли"

Парите си получиха и се изпокриха...

Вариантите са да натискам проектанта и да чакам или просто да дам всичко на читав конструктор и да направи всичко отново, т.е допълнителен разход...С две думи - нямам думи...

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход