Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Вече съм готов с плановете за къщата !

Публикувано от Teo 
Teo
Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 10:41:59
Здравейте !
Да е похваля (то си е за хвалба след близо 6 месеца), че вчера получих от архитекта заверени от общината папки с документацията и чертежите за планираната еднофамилна къща - архитектура, конструкции, ВиК,ОВ,Вертикална,Електро. Геодезията ще ми я дадат след като си платя някаква такса. Била готова.
Направени са доколкото разбирам съгласно минимално допустимите изисквания за да мине проекта - няма план за изкоп например. Количествени сметки тук там. И такива работи. Очаквам до няколко дена разрешително за строеж.
Терена е с наклон и ще падне копане.

Сега смятам да направя няколко копия и......какво от там насетне.
Фирма ? Бригада с опитен ръководител и най-вече препоръчан ? Да търся бригада и сключвам договор с надзорник на който да разчитам ? Лошото е, че не мога да отделям време през деня и това ме притеснява. Кой ще търси материали, машини, майстори, да се грижи за качество ?

Дайте съвет как да постъпя и какви стъпки да следвам от тук нататък. Може и на мейла. Ще съм благодарен.
R. Velchev
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 11:34:21
най-сигурния начин е зарязваш една година всичко останало (работа, семейство, деца и т.н.), преобразуваш си нервите на дебели въжета и отиваш да си строиш къщата със свястна бригада ако успееш да намериш. Успех winking smiley
тео
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 11:54:45
Е, господин Велчев. Точно това е проблема. Разчитам на работата си да припечеля някой и друг лев за да строя къщата. Нерви имам, но не ми се иска след построяването на къщата да се налага да се лекувам. Може и да е странно но все си мисля, че има точни и почтенни хора, които да изградят къщата без да ме лъжат и да разчитам на тяхното съдействие.
Поздрави !
R. Velchev
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 12:31:02
Е, по този повод за тази година малко си закъснял, ако искаш поразходи се по южните квартали където се строи, поразпитай кой строи, съседи за отзиви за строителите и си ангажирай бригада, респ. фирма за догодина рано или сега ако можеш поне основите да излееш. Но повечето с фирмите искат от една къща нов мерцедес да си купят, пък можеш да си ги спестиш. Ама без твой контрол не ми се вярва да стане както трябва
Тео,
като гледам какво си писал, все едно виждам себе си от преди година и половина, когато все още имах абмиция, пари и здраве. Сега ги нямам и трите. За сметка на това имам еднофамилна къща на груб строеж, която не знам как да изтрия от паметта и живота си, за да не умра окончателно след като се разболях.

Слушай Велчев какво ти е писал, защото е абсолютно прав.
Ти искаш да чуеш това което на теб ти се иска да чуеш, а не това което е истината. Само че истината е, че наистина няма такива точни и почтени хора сред строителната мафия в BG, каквито се надяваш да има и ти при всички случаи навсякъде в това си начинание ще бъдеш набутан. И ще се разболееш.

Пишеш, че все още имаш нерви. Вярвам ти, но и ти ми повярвай, че ако я построиш тази къща вече няма да ги имаш и още по-лошото: със сигурност ще се лекуваш - това ти го гарантирам! Защото точно така стана с мене.

Моят съвет е: да продаваш парцела колкото може по-бързо; ако можеш заедно с проекта, добре, ако не, прежалваш парите за него, вземаш си само за земята и забравяш за всякакви еднофамилни къщи и прочие, защото НИКОЯ КЪЩА НЕ СТРУВА КОЛКОТО ТВОЕТО ЗДРАВЕ!

Е, сигурно няма да последваш съвета ми (като гледам колко си ентусиазиран) и ти се струва, че другите са твърде черногледи, но след време ще се сетиш, какво са ти казали някои препатили и разболяни в нет-а.

Желая ти вразумяване в добрия смисъл на думата!

И здраве!

Чао...
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 13:27:41
Тео, хем се радвам за тебе, хем ти съчувствам за следващите 1-2 години.

Хора свестни макар и рядко се намират обаче си знаят цената и си я искат.

Иначе както каза Р. Велчев една година чанч и здрави нерви. Аз за един ремонт само колко нерви потроших, а за къща не ми се мисли. Хем аз съм на полусвободен режим в работата.

Освен да намериш бригада от дълбоката провинция която не е стъпвала в София до сега. Тогава обаче ще трябва да ги снабдяваш с материали и да им осигуриш подслон.
teo
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 14:02:42
Да Ви благодаря ли или да не ВИ обръщам внимание.
Ще ВИ благодаря и Ще обърна внимание на думите.
Значи имам апартамент в София и къщата (Рударци) е по-скоро за лятна резиденция winking smiley и евентуално зимата през почивните дни.
В парцел аима стара къща, която макар и да е в окаяно състояние може да подслони за някой и друг месец работници.
Все пак ще взема предвид думите Ви и ще бъда внимателен, макар че си падам карък и винаги всичко става трудно и бавно. С парите. Ами докъдето мога. Ще договарям етап по етап.

Не съм голям ентусиаст, но има желание. Дай боже пък всичко да мине добре и живот и здраве да се наслаждавам на усилията.

Ще информирам как върват работите с оферти и т.н и като започна строителството.

Поздрави !
stefan
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 14:42:03
Teo, na more sam i ne moga da picha nachiroko. Pozdravqvam te che si sboril parviq etap, za firma moga da dam savet, no neka se varna v Sofiq sled 2 sedmici, chte ti razkaja moite patila... Az weche nalqh nulata, otdolu po newolq imam maze /moje bi si chel moi postowe/ chte ti kaja i koi mi stroi i kak i kolko mi e izlqzlo i kolko chte mi izleze, po grubi smetki okolo 150 evro grubiq stroej, stroi firma, ne brigada.
Posdravi!
R. Velchev
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
19-07-2006 - 14:46:00
Не съм искал да те разубеждавам да не строиш, къщата винаги си е къща, по-скоро се опитвам да ти казвам какво да правиш, за да си доволен след това.
Re: Вече съм готов с плановете за къщата !
20-07-2006 - 16:41:10
Тео,
Вече година строя. Засега здраве и нерви имам. Започнах педи документите и от декември съм на кота "0". Все още не съм песимимист, но вече ми се оформя мнението, а и желанието да продължа сам - само с чираци!!! (поради споделените от колегите причини).
Без теб няма да стане. Може ама с много пари да строиш и да продаваш, докато ти хареса за теб. Може и с много доверен "първи братовчед" - другото е от сферата на добрите пожелания и ентусиазъм.
И три постулата:
От дядо ми - "Човек греши два пъти в живота, когато строи къща и когато се жени." (неминуемо).
От обща култура: "Каквото и да ти говорят, законите на физиката ВАЖАТ" (и здравия смисъл, бих добавил).
От ТВ - "Каквото и да ти говорят, става дума за пари".
Приемаш ги на въоръжение (1 и 3 заради нервите), отваряш си очите (заради 2) и действаш по избрания от ТЕБ начин.
Като всяка една друга бизнес задача, или хоби. Накрая няма всичко да е идеално (на всички ни е за пръв път), ама си намираш това положителното заради което си заслужава и малко нерви да се похабят. Подготвен си за всякакви изненади - те се НЕМИНУЕМИ случват на ВСИЧКИ опитали и така си пазиш здравето.
Абе малко като "нова неудачна дамска прическа се получава" - всички я хвалят, пък тя по-лоша от старата, ама нова. Споко - случва се всеки ден.
Все пак си умножи "финансовите представи" по-две и ако са достижими - действай. Пък, ако остане, ще почерпиш.
Иначе трябва да се отказваш.
Успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход