Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Газови термопомпи AISIN-TOYOTA Grroup

Публикувано от Димитър Димитров 
Re: Газови термопомпи AISIN-TOYOTA Grroup
22-07-2006 - 11:24:33
г-н Димитров,

За съжаление нямам ОиВ проект, тъй като архитекта ми заяви, че за категорията в която влиза моята скромна къщурка не се изисква такъв (за представяне в общината). Но аз все пак ще си заява, но на човек който няма да ми взима повече пари за това, че ще трябва да го защитава пред институция, така ме посъветваха. С моя архитект, за съжаление, много неща останаха недоуточнени, от гледна точка на това, че за него скоростта на изпълнението на проекта беше от първостепенна важност, за да мога да започна да строя час по-скоро, като подробностите ще уточняваме в процеса на строителство.
Като съм правил проучване термопомпа от 15кw отоплителна мощност ще ми свърши работа, така че ще бъда много благодарен, ако получа информация(като цена- на термопомпата и инсталцията до момента на влизане в къщата, т.е. сондаж, монтиране на маркучи в земята(за земя-вода, въздух) , КПД на различните модели, кой вариант е по-практичен за подръжка(например варовита вода как влияе на системата, а и не само тя ) за различните видове термопомпи с такаква мощност, по-конкретно за първите четири варианта посочени от вас. Мисля, че тази инфо би била интересна и за останалите форумци.
За вътрешната инсталация, знам че ще бъде по-сложно за определяне на цена тъй като ще зависи от броя, вида на отоплителните тела.
г-н Димитров, много благодаря за съвета относно Софийска вода, ще си определя среща и ще задам питането си winking smiley, само ако ми откажат :]. Само където ме притесняваме казаното от един приятел, че за да ти разрешат да ползваш сондаж за битови нужди ще трябва в период от три години не знам по колко пъти на година да даваш вода за изследване (което е 200лв на брой :crazysmiling smiley и по този начин се осъпява много процеса на "присъединяване".
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход