Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Монтаж на топлоизолация и мин. мазилка със скеле до 10 етажа на сгради от 1000 до 8000кв.м. Изработка и монтаж на дограма

Публикувано от darkside 
Quote
darkside
Quote
Geto
Как да го разбираме туй "Атрактивна"? С какво толкос смяташ да ни впечатлиш? Защото ще го направиш както с една подозрително ниска цена така и с потресаващо висока? Де кажи я таз атрактивна цена да я видим пък сетне ще си бабрим, майна.
Ейй, луд умора няма.
Цената варира за квадратури над 1000кв.м. от 15.40 лв/кв.м. до 18лв. в зависимост от сложността на изпълнение, квадратурата и изискванията на инвеститора (при 18лв. е с включен наем скеле). Цената е без ДДС. Разликата в качеството и цените на материалите вече не са големи. Аз купувам директно от производителя. Разлики има при мазилките и в качеството и в цените. При тях хубаво и евтино няма. Има среден компромисен вариант.
Тази цена е само за труд нали?
Мисля, че това е труд.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-10-03 10:59 от paio.
Хenon, това е цена за труд. Цената на материалите варира в широки граници в зависимост най-вече от избора на мазилката. За добро качество при бяла мазилка близка до минималната цена на пакета е около 18 лв. на кв.м. Мазилката е около 30% от цената. Цветните са по-скъпи. Има допълнителни елементи като ъгли с мрежа, водооткапващ профил с мрежа, които като линейни метри зависят персонално от проекта на сградата. Така, че цената варира в известни граници. Разходната (реална) норма за мазилка 2мм. например е 7до8 кв.м. с една бака(25кг.)
на мен ми се вижда скъпичко ...
Аз си правих преди 1 месец изолация на тераса - искаха ми 650лв за 15 квадрата (а уж е по 28лв квадрата с материалите), че имало много чупки, прозорци и т.н.
Накрая си го направих сам - хем не ползвах много евтини материали - всичко излезе 235лв = 68лв ЕПС-Ф 6см, 57лв - лепило + шпакловка, 58лв мазилка + грунд, мрежа 22лв, дюбели 17лв (много останаха), ъгли 13лв.
Труд с един приятел се газурчихме 4+4 дена. Обръщахме и прозорци = и там отидоха 50-на лв за материали и 100лв за инструменти.
Останалите 300лв ги изпихме со кеф.
Ами ако 300 лв са повече от 8 надници е ок. Но ако ти е една надница, няма да се занимаваш с глупости нали?
Quote
Boby
Ами ако 300 лв са повече от 8 надници е ок. Но ако ти е една надница, няма да се занимаваш с глупости нали?

Е па що не - малко да се разкършим - по 2-3 часа на ден, ама то и другите "майстори" по толкова работят. Иначе надника ми е 150+, ама така или иначе си го черпя - поне неква работа да ми свърши tongue sticking out smiley
Бота, аз говоря за цена на едро на труд и материали. Става дума за скелета, по-големи обеми от една тераса, за дебелина на из. панели 8см. (5см. е ташак) и не знам какво чудо си купил, но мин. мазилка за 15кв. м. 2мм. зърна (бяла, 2 баки) ако е "истинска" , ще ти струва мин. 84 лв. без ДДС! Относно майсторите! Да, мое да се каже, че всеки си представя побелял, с увиснали мустаци, нетърпящ съвети и пиещ каса бира човек, работещ 2, 3 часа на ден, взел капаро от поне 5 човека и обикалящ "обектите" си да не се нерват "инвеститорите"! Изолацията на сгради е екипна работа на височина често над 20м. и разни мустакати "гладиатори" са аут!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход