Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Здравейте!

Публикувано от gogol 
Re: Здравейте!
20-06-2011 - 00:18:00
avatar
Привет. Явно вече всеки знае всичко. smiling smiley

Иначе бачкане си има...Не е като преди да се избираш какво да строиш де. smiling smiley А до топлоизолацията има време. Нека сложим покрива първо, а чорбаджиите намекнаха за довършителни работи нещо...
Re: Здравейте!
20-06-2011 - 17:37:25
Gogol, използвам тази твоя тема за да се посъветвам за разрешаване на един проблем - бетонната плоча на една веранда, около 10 m2, беше намазана миналата есен с AQUAMAT, две ръце, с цел хидроизолация; ефектът беше много добър; сега върху същата веранда отляхме мозайка (обикновена бяла мозайка с бял цимент на ТИТАН); след няколко дни установихме, че мозайката, само там където е мазано с AQUAMAT, почти изцяло не се е захванала за основата и е отлепена; на всички други места, където не е мазано с AQUAMAT мозайката е здраво захваната за бетона и няма никакви проблеми. Ясно е, че мозайката мърху верандата ще я отстраним, но не знам с какво да обработим основата преди да отлеем нова мозайка. Опитвахме с "бeтонконтакт" върху AQUAMAT - няма никаккъв ефект. Благодаря!
Re: Здравейте!
21-06-2011 - 17:48:49
avatar
При циментовите смеси проблем се явява с адхезията на даден материал върху хидроизолатора.
В случая препоръчвам обмазване с разствор направен с Адипласт ,цимент и пясък в съотношение 1:2:3 , с цел получаване на шприц върху който да се захване цимента от мозаечната смес.Друг грунд с добър резултат би бил АК Праймър - който е емулсионен адхезионен грунд.
Лепите и няма да имате проблем след това.

Чест и почитание
Re: Здравейте!
24-06-2011 - 01:12:49
Здравей Гогол, аз съм нов, но очаквам помощ! Умея да мажа със старите вароциментови и хоросанови мазилки, но при термоизолацията на балкона си със стиропор, третиран и от двете страни с Теразид-бетонконтакт и залепен с ИЗОМАТ АК10, се препънах в измазването с МАРМОКРЕТ ФАЙН-бяла. Бях хастаросал тавана със същия изомат, приготвих мазилката съгласно указанието, но...не иска да лепне, пада"на езици" след изтеглянето с маламашката. Трудно и по малко лепне с малка мистрийка, даже и с шпакла-пак се отлепва, с нахвърляне и пердашене съвсем не става, а и на пипане е хлъзгава, нелепнеща! Едва измазах тъничко един квадрат! Да не би да има някаква тайна?Трябва ли и основата да обработя с бетонконтакт?Или нещо липсва на мазилката? По-късно прочетох препоръката ти, да слагаме по 7 л.вода на 25 кг.суха мазилка, утре пак ще опитам, но нещо друго не трябва ли? Какъв да е престоя на готовото тесто, колко ще е отвореното време при препоръчваната от теб пропорция и за таван не е ли рядка? Върху грундираните с бетонконтакт изолационни плочи опитах, там по-може да се изтегля на тънък слой при фабричната пропорция.Моля те, дай препоръка - и за тавана, и за външното измазване - там направо върху грундираните плочи ли да мажа, или първо да ударя тънък хастар с изомат АК10/ а него пък да обработя ли с нещо, гледам, че тъкмо от него отблъсква на тавана/?
Извинявай , мозък, но изглежда, че у Гогол е повече отколкото у Пушкин ...
Re: Здравейте!
24-06-2011 - 08:03:44
Събратя "направисамци", дайте акъл! За топлоизолация на балкона си /върху стени и винкелна остъклена с арматурно стъкло външна част, която не може да се реже,защото е конструктивно свързана с носещи части на балконите/купих бял стиропор, стройлепило "Изомат АК10" и водоотблъскваща мазилка "мармокрет файн", пак на изомат.Обработените двустранно плочи, стъкла и винкели с "Теразид-бетонконтакт" слепнаха идеално. Бях измазал/хастаросал/ тавана също с изомат , но когато започнах да полагам според фабричната рецепта фината мазилка мармокрет, тя отказа да лепне, падаше "на езици" с какъвто и инструмент да я изтеглях:с маламашка, малка мистрия и даже по мъничко с шпакла. На пипане също не лепне, ронлива е.Мазал съм и то добре със старите вароциментови мазилки, с хоросани, с табличка и с нахвърляне и пердашене, но такова чудо не съм виждал.Не се полага нито с нахвърляне, нито с шпакловане по тавана, едва измазах един квадрат с малка мистрийка на тънки слоеве -това обаче не е производително!Половината материал падна на пода.На грундираните изолационни плочи вертикално с металната маламашка тънък слои се полага добре. Каква е причината да не лепне на таван, измазан с изомат? И там ли тгрябва да се грундира с бетонконтакт. Или консистенцията на мазилката не е добра, нещо трябва да се добави? С-200 например /макар че инструкцията не го препоръчва?/Или да се шприцова първо? Gogol препоръчва на торба 25 кг.суха мазилка да слагаме точно 7 л.вода - днес ще опитам, но моля, да не хабя напразно нерви и материал, дайте съвет, споделете опит по цялостното полагане на водоотблъскващата мазилка:пропорции, подобрители,вид инструмент и начин на изтегляне по тавана/ вертикалната мазилка се полага по-леко, но ако отпуснеш малко по-дебело - също отронва "езици".
Re: Здравейте!
24-06-2011 - 17:13:18
avatar
Привет!
Проблем с мазилката определено няма ,но има пиниз и трябва да се хване .....
Добър вариант е да се грундира с акрилен грунд и да се полага почти веднага мазилката - след около 30 мин. - при бетон контакта има вероятност да не си дозирал правилно водата и да се е получило т.н. остъкляване - получава се гланц повърхност и мазилката пада.
При желание може да се добави малко адипласт към нея,но това ще намали отвореното и време.
При 6,5- 7 литра вода се получава наистина малко по рядка консистенция,но това не трябва да е проблем - полага се дори по лесно.
Трябва и да се изчака около 5 мин . след първоначалното разбъркване и пак да се прибърка мазилката за да успее полимера да се активизира.
АК 10 е стария вид лепило за ТИС на Изомат - в момента това е АК Т 35 - има и бяло на цвят.......
Споделяш ,че мазилката се тричи и не лепне - това се получава понеже основата много бързо дръпва водата от мазилката и тя при структуриране пада.Добър вариант е един човек да нанася мазилката ,друг веднага след него да я структурира.
Повярвай - мазилката няма проблем - просто не си и свикнал.....
Моля,пиши как е след пробата......

Чест и почитание
Re: Здравейте!
25-06-2011 - 22:59:49
Благодаря, с новата пропорция и след изчакване се получи по-добре, но с търпеливо полагане на средномалки мазки / 1/4 мистрийка, на по-широк инструмент не се подчинява/.Впрочем, какво разбираш под понятието "структуриране на мазилката"? Явно още сръчността ми и инструментите не съответстват на качествата на новите видове материали, трябва да се свикне и натренира.Щеа се възползвам и от другите съвети.
По изявите ти в страниците за строителство и ремонти намирам, че ти, Гоголе, си превъзходно лице на продуктите и технологиите Изомат!Явно у Гогол има повече мозък отколкото у Пушкин - иначе последният нямаше да се прахоса на дуел, завалията...
Re: Здравейте!
26-06-2011 - 00:11:30
Бе то мен ако питаш...всичките търговци трябва да са като него...ама реалността е друга...
Re: Здравейте!
27-06-2011 - 16:56:26
avatar
Привет!
Структурирането на даден вид мазилка става чрез маламашка/въртеливи или отсечени движения нагоре-надолу/ ,става въпрос мазилката да придобие известен рисунък и да е различна по визия от цимент и пясък.....
Въпрос на умения,фантазия и всичко останало.....
За да стане лепкава, в самата мазилка се добавя малко Адипласт - по този начин я правите и доста по издържлива на атмосферни условия.
За инфо - от 01.07.2011 година ще съм на нова работа - пак ще продавам и налагам Изомат по Черноморието,но вече за друга фирма.Ще търгувам и с всички компоненти за ТИ и Хидроизолационни системи на всички водещи в областта фирми.
Оказа се ,че е дошъл момента и аз да се доразвия като човек и като търговец......*ok*spinning smiley sticking its tongue out:]

Чест и почитание
Re: Здравейте!
29-06-2011 - 08:41:31
Поздравления и успехи на новата работа*drunk*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход