Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

подово отопление - замазка

Публикувано от stoyanmihov 
Re: подово отопление - замазка
03-05-2011 - 18:48:22
Уф, не можах да кача снимка, ако някой иска ще му я пратя



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-05-03 18:55 от LazarG.
Re: подово отопление - замазка
03-05-2011 - 19:53:41
ето го този файл на рехау
[dox.bg]
ако искаш качи файла на [dox.abv.bg] и после публикувай адреса тук става за 2 минути
Re: подово отопление - замазка
04-05-2011 - 14:48:53
Добре де значи в крайна сметка всички едно и също казваме така като гледам. Въпрос на гледна точка от къде ще я мериш дали ще 4см над тръбите или 6-7 от равната повърхност... се тая.

Стояне, така като гледам си направил двойна работа. Не разбрах защо ти е притрябвал само втори слой бетон с мрежа и изолация над плочата. Принципно се прави плоча -> изолация (за предпочитане, ако не задължително с парна бариера) -> тръби -> мрежа -> замазка. Това да правиш първо влагоизолация, после да я бетонираш и чак тогава да слагаш друга изолация и тръбите.... меко казано си се престарал и са ти отишли доста парички на вятъра.

И друго тая изолация 10см дето я слагали на пода с каква плътност е? Абсолютно безсмислено е да се слага изолация повече от 3-5см с плътност > 30kg/m3.

www.multiterm.org, онлайн магазин, камини и печки на дърва
Re: подово отопление - замазка
04-05-2011 - 20:39:25
това със влагоизолацията го направих защото като смъквах нивото на стаите в къщата слезнах леко под основите на къщата. а пък и къщата е скала, като първия етаж е изцяло от камък и беше много нисък затова слезнах ме на долу и се оказахме под основите изравних малко с дребен 4акъл защото е леска и тя няма как да се изкърти на равно след това сложих мембраната и бетон с мрежа друго не съм правил. имам следната чуденка когато изливам замазката да оставям ли фуга няколко мм/см спрямо под-стена. незнам дали от загряването на пода няма да става някакво линейно разширение. общо взето ми се изясниха нещата
Re: подово отопление - замазка
04-05-2011 - 22:01:18
Опасваш всички стени с 10см широка лента фибран, слагаш и делатационни фуги пак от фибран между отделните помещения
Re: подово отопление - замазка
05-05-2011 - 00:11:55
не е ли множко 10см фибран за фуга покрай стените
Re: подово отопление - замазка
05-05-2011 - 00:20:11
10 см широка, а не дебела. 1 см дебелина стига. Аз ползвах някаква готова лента на Рехау, прилича на тръбните изолации по-скоро, но е гъвкава и удобна.
Re: подово отопление - замазка
05-05-2011 - 08:18:12
Quote
syncho
Добре де значи в крайна сметка всички едно и също казваме така като гледам. Въпрос на гледна точка от къде ще я мериш дали ще 4см над тръбите или 6-7 от равната повърхност... се тая.
Почти все тая, ама в един частен случай - ако се работи по измислената "българска технология" - фибран-скара-тръба-замазка, но по принцип правилното е да се дава размера на замазката над тръбите, иначе се налагат много уточнения. При работа с готовите монтажни плочи замазката ще е точно 4см над плочата, защото тръбата е вградена в плочата, при работа с такер тръбата ляга директно въру фибрана и тогава замазката трябва да е 4см+ дебелината на тръбата, която ако е ф16 се получава обща замазка 5,6см, ако тръбата е ф20, общата дебелина на замазката става 6см. Ако се работи със скара трябва да се добави и дебелината на скарата и стават много "ако''-та. Затова е по-правилно да се задава дебелина на замазката над тръбите, пък всеки да си изчислява при него каква обща дебелина на замазката се получава според дебелината на тръбата и дебелината на скарата. С готовите плочи за подово се работи най-лесно, но на българина му идват скъпи и се налага да измисляме "наши" технологии, ще споделя и моята измислена технология, за която съм взаимствал идея от колега и съм доразвил - тръбата се закрепя директно над фибрана и фолиото без скара, а с дълги дюбел-пирони и тел в плочата, върху тръбата се слага тънка поцикована скара от 2мм тел, която хем заздравява замазката против напукване, хем спомага за преразмределянето на тежестта, хем спомага за по-равномерно преразпределяне на топлината winking smiley. Тръба - омрежен полиетилен без вложка, че няма опасност от пречупване.
Re: подово отопление - замазка
05-05-2011 - 19:53:53
ако слагаш мрежа над тръбите не е ли по трудно да стъпваш при изливането на замазката. ако няма мрежа стъпваш между тръбите, а ако има мрежа може да се смачкат тръбите
Re: подово отопление - замазка
05-05-2011 - 21:42:26
Тръбите от омрежен полиетилен не се плашат от мачкане и чупене
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход