Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Латекс - но какъв?

Публикувано от Palicha 
Palicha
Латекс - но какъв?
05-07-2006 - 23:24:33
Можете ли да ми препоръчатес какъв латекс да си боядисам жилището. Въобще има ли разлика в качествата на различните марки и по какво се различават?
Re: Латекс - но какъв?
15-07-2006 - 23:25:02
В зависимост от вашите възможности има от 25лв до 400лв за бака(25кг).Аз бих ви препоръчал италлиански компоненти които се бъркат в България.Фирмата се казва REKORDI.Много чист,много качествен латекс.Ако пък искате нещо по така вече говорим за фирмите Оикос,Левис,Бенджамин Мур и т.н.Ако желаете обадете се в Съюз на Професионалните Бояджии.Там ще ви го доставят и ще ви боядисат каквото и да е количество за 2 дни.Телефонът им е 029883657
eli
Re: Латекс - но какъв?
16-07-2006 - 15:05:53
Препоръчвам - баумит .
Re: Латекс - но какъв?
24-07-2006 - 14:00:59
WESTOX - Австралия е най-доброто на пазара ! Страшен е !

Не се замърсява при допир ! Не поема миризми !
Може да се мие безпроблемно!
Еластичен е . Не се образуват пукнатини !
Непропусклив за вода , а е дишащ !
Не се обезцветява с времето !

Така пишеше в информацията за него ! И се оказа истина !
Вече пета година живея в новото жилище ,боядисано с него ! Невероятен е ! Когато завършвах новия апартамент мой приятел ми се похвали ,че е боядисвал с WESTOX. Реших и си поръчах . За конкретен цвят от каталог с цветове /над 1500 бяха / се чака около седмица за доставка .
Излезе ми 9 лв боята с грунда , за боядисване дадох 2 лв - общо 11 лева .

А преди него боядисвах предния новозакупен апартамент, в който живеех с "италиански" латекс, два пъти за 4 години . Дадох тогава общо 18 ,50 лв ,заедно с поправките !За да го продам изгодно боядисвах още веднъж - още 5.50 лв с поправките !
Е, ... определено скъпото ми излезе евтино ,и по - евтино ще ми стане , защото всичките ми стени и тавани са незамърсени,без опушване /!/ - те изглеждат така, както когато се нанесохме !
Междувпрочем сложих WESTOX и на тавана на баните - супер !

Re: Латекс - но какъв?
24-07-2006 - 23:16:39
Аз ще ви препоръчам ARTCOLOR, една фирма която ви прави каквито цветове желаете и боята е о'кей. С уважение към другите марки бои, при тях има много маркетинг и човек плаща за името на фирмата. Тази фирма ви оставя в каталога си и винаги можете да поръчате и 1 кг. Направи ми добро впечатление, че е семен бизнес и се чувстваш като клиент. Намира се на ул. Кукуш, където е фабриката на дограмите ROLPLAST. Търсих визитката им, ама е неоткриваема.
Re: Латекс - но какъв?
25-07-2006 - 15:06:01
Г-н Гергов съгласен съм с вас, че евтиното излиза скъпо!Но има и едно трето понятие и то се нарича много скъпо!Мисля че вие сте се натъкнали на нещо подобно!Латексът на БОРОЛЕКС (на боро) или ЛЕКО (на оргахим) не бих казал че са евтини.Те са на нормални цени около 45лв за бака от 25кг.При разход около 350гр. на м2(две ръце) това излиза окло 0.70лв на квадрат плюс боядисването 2лв общо 2.70лв на м2.Или да го кажем с други думи средностатистическо жилище с РЗП 100м2 има за боядисване около 270м2 нетна квадратура за боядисване тоест 730лв цена за работа с материали, а по вашите сметки с австралийския латекс излиза 2970лв.Къде е логиката се питам при положение че гореспоменатите марки латекс не са никак лоши!?
Re: Латекс - но какъв?
25-07-2006 - 18:45:40
До : globustore

Чудесно е да платиш само 2.70 лв на 1 м2 !
Но какво получаваш ? Прекрасни чисти стени и тавани ! Чудесни цветове !
....... Но докога ? ... Изпитал съм го на гърба си !

Още в първите дни се появява на нежелано място следа от неволно допиране с пръстче !
Ако не е голямо - правиш се че не го забелязваш ,но то непрекъснато ти напомня че няма вечна красота ... .
Свикваш с него ,но на други местенца се появяват други такива ,че и по забележими !
Постепенно петънцата се умножават ,въпреки появилият се вече стремеж да бъдат отстранени и отново да се върне предишната красота ...!

Да , ама не ! Не може !

Опитът за измиване заменяше петънцето с нещо като облак - неотстраним ефект от попиването на замърсената вода или пяна в попиващия вода латекс !
А като се прибавят в сметките и малките ми деца .
Едното прохождаше , а другото започваше училище ?

Единствената възможност - пребоядисване !

Да ти влезе бояджия в къщата ! - звучи като да си прокълнат ! А страхотията ,наречена преместване на багажи от едно помещение в друго и т.н. и т.н. ... Минах го този път ! И то с полагане на скъпи латекс !

Същото се повтори отново ...! Е ?

А комфорта на WESTOX - да живееш сред непрекъснато чисти стени ? Детето да разлее кока - кола на стената и само едно махване с влажна гъба да върне нещата в първоначалното положение ?

Съгласен съм ,че цената на WESTOX е висока ,но това е инвестиция за дълъг период от време !
Аз мога да си я позволя ,да ! Вероятно други не !

Но си струва буквално всеки ден да бъдеш вънаграждаван щедро с несравнимия комфорт на обитаване !
И да не носиш в себе си познатото на всеки усещане за безпомощност пред изчезването на веднъж постигнатата красота !

Поздрави !
Re: Латекс - но какъв?
26-07-2006 - 11:04:29
"А като се прибавят в сметките и малките ми деца .
Едното прохождаше , а другото започваше училище ?"
като си спомня как ми се караха, че драскам по стените, напрово ти се чудя на акъла да препоръчваш безбожно скъп латекс за семейства с малки децаsmiling smiley
Може да не реагира много добре бъщата на шедьовъра на отрочето си, издълбан в стенатаsmiling smiley
Re: Латекс - но какъв?
27-07-2006 - 10:32:09
Какво значи безбожно скъп латекс за малки деца !

Скъпо ли е , когато омазаните ,я със сладко ,я със шоколад , я с какво ли не ,ръчички оставят "шедьовър" по стените , ти имаш възможността само с мокра гъбичка ,а ако се наложи и с миялен препарат , да почистиш стената .

Разбира се - до следващия "шедьовър" ! Но какво от това ! Винаги връщаш чистотата около себе си !

Или - както навсякъде - умилено и "интелигентно "/ всъщност "безсилно" / гледаш лавинообразно растящата замърсеност по стените до задължителното последващо боядисване ,което освен, че отново ти бърка отново в джоба , те оставя в същия омагьосан кръг .

Въпрос на избор ! Москвич или Мерцедес !

По - добре попитайте жена си !
Re: Латекс - но какъв?
27-07-2006 - 14:42:09
Здравейте Gergov!
Предстои ми да си ремонтирам кухнята и сме решили с жена ми да боядисаме с латекс. Прочетох за впечатленията Ви и добрите отзиви за WESTOX. Интересувам се от къде мога да си купя и каква му е цената! За съжаление не съм от София и в провинцията предлагането е по-слабо! Въпреки всичко не са малко магазините и складовете за строителни материали и ще поразпитам по-подробно!
Ще съм благодарен ако може да ми дадете някаква информация.
Поздрав!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход