Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с каменна зидария

Публикувано от presmetliv 
Re: Проблем с каменна зидария
24-03-2011 - 07:57:35
venciev*ok*
Напълно съм съгласен !Бих допълнил,че е необходимо на всички зидове и надлъжните и напречните да им се излее бетонен пояс,като за целта трябва да се демонтира покрива.
Няма нужда да се раззижда зидарията за да стане това заливане. В пояса от бетон през 1,5 метра се остават "мустаци" от 6 мм тел ,която служи да прихване дървената греда,която ще легне върху пояса и която ще носи ребрата.
Re: Проблем с каменна зидария
24-03-2011 - 12:47:24
Темата е много полезна.
И на мене ми предстои подобна работа, при възстановяване на стара къща.
Всичко до каменния зид ще се махне. Следва правенето на бетонния пояс. Формата е П -образна 8.50/6/1.8 височина на 60см дебелина.
Последователноста, която мисля да приложа е следната.
При събарянето неминуемо горния ред камъни сигурно ще се поразмести тук-там. На места вече са тръгнали. Затова падналите камъни ще се пренаредят.
След това мисля да положа дървената рамка от греди 12/12 по външната и вътрешната страна на зида, в-у която после ще ляга гредореда. А и разбира се куфрията, която мисля да е на 2 попа. Тази рамка искам да ми служи и едновременно за кофраж на бетонния пояс. За по-добро свързване на гредите към пояса, ще им набия предварително под ъгъл парчета арматурно желязо 8. В пояса ще се сложи и арматура, но какво мислите относно евентуалната и' частична замяна с фибри към бетона и въобще за това което съм решил??
Re: Проблем с каменна зидария
25-03-2011 - 16:49:05
Стеф,мисля че няма нужда от фибри.Както казва Фло,сложи някоя арматурка,хвани я със зида и налей обикновен бетон 8-10см и действай нататък спокойно!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход