Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Разрушаване на постройка

Публикувано от Diksey 
Разрушаване на постройка
03-07-2006 - 13:57:56
Здравейте!

Дали някой знае какви документи са необходими да се подадат в случай на разрушаване на постройка? Става въпрос за това, че в имота, в който ще строим има плевня, която трябва да бъде разрушена и на нейно място да строим друга сграда. По какъв начин се уведомява общината, че настоящата постройка ще бъде разрушена? В същото време чакаме за виза за строеж. Благодаря ви предварително.
nihonjin
Re: Разрушаване на постройка
03-07-2006 - 15:07:11
Защо си усложняваш живота.
Ако имаш нормални съседи си събаряй и си строй колкото си искаш. Имам пред вид плевнята и други подобни. Ако и новата постройка е от този тип нямаш грижи.
Виж си в нотариалния акт дали е описана.
Може да не е, и в този случай със събарянето няма никакъв проблем. А с новото построяване връщаш старото положение, т.е. неописана в нотариалния акт постройка.
Ако плевнята я има в нотариалния акт, то не вярвам описанието да е много подробно. В този случай считай новата сграда за старата след основен ремонт.
Re: Разрушаване на постройка
03-07-2006 - 16:32:13
Трябваше да уточня още в началото, че става въпрос за обща собственост. Половината от въпросната плевня се намира в нашия имот, а останалата част в имота на съседите. Те също имат желание да я съборим. Въпроса е в това, че ние няма да строим къщата точно на тази част от имота, ще използваме основите само на една от стените на плевнята за основи на новата постройка. Плевнята е описана в нотариалния акт, има я и в скицата. Мислехме, че може да обявим това за реконструкция на стара сграда, но се оказа, че не е възможно. Затова сега чакаме виза за строеж. Междувременно съседите, които са съсобествениците на плевнята ни споменаха за някакво уведомление, което трябва да се пусне до общината, в случай че имаме намерение да разрушим въпросната плевня. Но тъй като не намерих никаква информация в правните сайтове, реших да опитам тук.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход