Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Fibran FL на под

Публикувано от Vasil Marinov 
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 10:32:02
С това U=0,14-0,15 спокойно можеш да се ориентираш към някоя от системите за сух под.Провери цените как са там,дето ти е обекта,но предполагам,че ще се вместиш в същата цена.А сухият под технологично е много по-издържано решение.
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 12:21:46
Quote
Vasil Marinov
фло, колко дебела е тая замазка, не се ли напука?
Замазката е тънка колкото дебелината на армировъчната полипропиленова мрежа за под и малко отгоре да я покрие. Ако искаш още по-голяма здравина първо върху фибрана слагаш метални армировъчни мрежи поцинковани, продават се готови с размери доколкото си спомням 2 Х1 м и цена 7 лв по строителните хипермаркети и магазини.Отгоре върху тях слагаш полипропиреновата мрежа за под и се измазва със циментова замазка или циментова шпакловка . Става много яко около 1 см дебелина и понеже е равно и гладко може да се финишира и с ламинатно покритие. Ламинати разни и по предпочитание. По тази технология,която се нарича армоцимент хората правят лодки с дебел борд около 1-1,5 см като използват 3 вида армировъчни мрежи според "окото"/големината на дупките/.
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 15:04:25
Quote
stivemaster
Смислен отговор на смислен въпрос колега Любо. Ти през цялото време разбра ли за какво става дума ти от нормална конструкция вдигане на нивото с 22 см виждал ли си ? А сграда с инсталационни подове виждал ли си ?.
Да колега - виждал съм и точно в стара сграда. Не съм го мерил, но там някъде - към 20см. беше. Не съм се заглеждал за входното ниво, "изходно" нямаше, освен балкона, който беше оформен с елементи от дограмаджиите. Там не са търсили топлоизолация, та сигурно е инсталационен, което не пречи, при необходимост, да се взаистват емлементи (както споменах).
И въпроса препрочетох - струва ми се доста ясен, смислен и конкретен, а това:
Quote
stivemaster
Те нещата да не се решават ей така , я се осъзнайте малко .
Хич не ми изглежда на "смислен отговор".
Сигурно има 100 възможни проблема, ама кой да ги каже...

Ща прозвучи заядливо (сори), но да напомня, че сме във строителен форум и "ОХ, ох, ох" и подобни не са от тази тематика, с нищо не подсилват логиката за замяна на Фибрана с полистиролбетон, което от своя страна, не отстранява евентуалния проблем с врати, щурцове, стълби и инсталации. Поне според мен..
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 15:23:05
Колега случайно ли мислиш че се дразня на такива забележки ? Лесни решения дава всеки колега дори и ти , въпроса е като даваш решение то да отговаря на изискванията на ЗАКОНА а да не е престъпно лесно ,макар и тъпо решение.Може да си измислиш да си вдигнеш нивото на пода , за материал може да измислиш и мармалад , но ..... въпроса е - ако не си спазил в случая противопожарните изисквания и стане пожар , ти би ли искал да си там или децата ти да са там.Според моите представи този колега смята да прасне в тази кооперация поне 50м3 фибран или стиропор и за разпалка да добави импрегнирам с идеално горяща смола шперплат .Ако мислиш че случайно и интересчийски предлагам полистиролбетона то смятам че избора на материал е изключително отговорна работа и не става дума за пристрасност и т.н. Но така е в Чукундурландия където всеки е специалист и самоуправник и другите са склонни да го оправдават щото утре явно и те така смятат да направят.
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 17:11:06
Ще взема и аз да се изкажа като във Форум на НАТФИЗ - Ох ох ох. :cry:
Нищо не съм коментирал за пожарите - дотук единственото (ако) притеснително..
Дори очаквах да чуя - Норма № ЗАБРАНЯВА полагането на Фибран откъм помещението. Евентуално, повече от 1 м3, примерно.

Защо ???? аз, лаикът, трябва да Ви "вадя думите от устата".

Да, и виждам, че се дразниш (в др. тема също), и да, имам подозрение защо. Може и да нямаш конкретен интерес, случва се човек да се потопи напълно в някаква дейност и само тя да му е в главата, дори не виждам лошо.
Фло, дето също е любител на (ххх)бетоните, споделя изпълнена подобна "инсталация" без проблем, откъм ЯКОСТ, което човекът пита. Усещам, откъм пожар също е добре.
Ама аз съм само "на усет", на "здрав разум" (подчертавам го постоянно), дори само на провокиращи въпроси, ама Вие???

Първото ми включване беше за дебелината - човекът залага показатели за "пасивна къща", ние му пишем за недостатъчна ТИ.!? Е, хора, честно сме като "развален телефон". Отдавна съм във форума и ме учудва.
И ... нищо лично, категорично!

Ако си ме разбрал - *beer*, ако не си - го прибирам.:ami:
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 18:18:32
Ами ето ти нормата колега - "Наредба за строително-технически правила и норми за осигуряване на бeзопасност при пожар" сваляй и чети , пък може и да разбереш защо така успешно ме дразниш.
Да прехвърляш нещата на личностна основа или да се опитваш да обясниш мотивираното ми несъгласие с това че не можем да оценим гениалността на простотията ..... айде моля ти се.Когато ти обяснят че грешиш може да се позамислиш малко ами ако наистина грешиш .Ти виждал ли си как гори такъв материал и какъв дим прави , ти разбираш ли че подпалването му не би дало шанс на живеещите в сградата да я напуснат.Това до тук първо и второ ако търсиш някакъв ефект защо да не го постигнеш с по евтин и изпозван точно по предназначението си материал , просто защото аз ти го предлагам ли ?
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 19:03:11
При горенето на експандирания и екструдирания полистирен се отделя фосген това е бойно отровно в-во от виша класа.
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 20:40:37
Добре де, толкова ли е трудно да кажете забранен/разрешен материал, вместо "гениалност на простотията"?
Последното не вярвам да се дефинира точно в тази Наредба.
Аз НЕ ЗНАМ, но бих благодарил и запомнил, в резултат на коректна дискусия - може/не може да се слага Фибран. Ако се слага, как да се защити? - какво тук лично?

"Точно по предназначение" - материалите за ЕФЕКТИВНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ (дефинирана от питащия цел) са посочени в др. Наредба №7. Там бетоните не фигурират по някакви причини.
Никой не споменава и допълнителното натоварване от 8000кг/100м2 - малко/много, също не знам.

Спорът, ако изобщо има такъв, е воден вече. Резултат - ~0.
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 22:14:58
Ами разликата е 5000 кг. но е наложително . Ефективна или не това не е интересно в случая.В цитираната от теб наредба не фигурират щото е незаконна и понеже гледаш не това което трябва. Предполагам че се хилиш безумно но е така , повечето нормативни актове в България са НЕЗАКОННИ , просто защото не отговарят на договорните задължения на държавата към Евросъюза (евродирективите са със силата на закон във всяка държава членка).Освен това ти напомням че в случая може би защото не разбираш или интригантстваш става дума за изравнителна замазка или под а не за изолация.Може да погледнеш изолации на подове там става дума за различни неща .Изолация със стиропор или фибран се допуска само за открита площ - покрив ,тераса и т.н. и покрита задължително със циментова замазка.
Re: Fibran FL на под
20-02-2011 - 22:17:52




Показаното на филма е основният аргумент,заради който НЕ ТРЯБВА да се използва този материал при вътрешни изолации.Не може да се защити на практика.Ако няма директен пламък,за да изгори по показания начин,запчова точно толкова опасен процес.На 95 градуса полистиренът преминава в полутечна фаза (glass transition).На 240 градуса е в течна фаза ако до тоя момент не е имал досег с открития пламък,като течност почти няма шанс да не влзе в контакт с него.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-02-20 22:40 от salvador.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход