Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Саморазливна замазка - рецепта

Публикувано от stivemaster 
Re: Саморазливна замазка - рецепта
21-01-2011 - 09:17:33
Давай! На мен ми е много интересно, защото най-вероятно и аз ще опитам. Разбира се, че в състава на саморазливната замазка има разни вещества, но пак питам - какво се изисква от една замазка - изравняване на пода. Какво натоварване може да има в стаите на една къща? Обикновено след нея има друго покритие и ако то е паркет, ламинат или теракот ще разпредели евентуалното точково натоварване от мебелите на по-голяма площ. Може би е възможно да се появи проблем ако се ползва мокет или балатум, но все още не мога да повярвам. Колкото и слаб да стане бетона заради многото вода, все пак не вярвам да е като халва.
Re: Саморазливна замазка - рецепта
21-01-2011 - 09:37:27
avatar
Става и по зле от халва,но това е друг въпрос.
Целта на замазката е да изравни пода с точност до 1мм по хоризонтала и тъй като навсякъде е различна дебелината е възможно напукване и отделяне от основата на доста големи парчета от саморазливката направена с повече вода.
За целта използвах наш продукт АДИПЛАСТ който добавен във лепило или циментова смес увеличава в пъти адхезията,износоустойчивостта и водопоемането.
Нанася се с маламашка /поне там където го правихме/,но в случай ,че се използва вместо вода може и да се увеличи до степен на саморазливане.
По този начин бе направено помещението за архив на община Добрич,а и вече доста други места.....
Самата добавка е синтетична водоразредима смола.....и не бих казал ,че е скъпа....
съотношение спрямо цимента 5кг смола/неразредена/ на 50 кг цимент......
Ако финансите не позволяват пишете и ще кажа с какво още може да бъде заменена.....!

Чест и почитание
Re: Саморазливна замазка - рецепта
21-01-2011 - 15:19:59
Бих опитал. Какви пари е?
Re: Саморазливна замазка - рецепта
21-01-2011 - 17:03:07
avatar
около 4,5лв за 1 кг.без ДДС

Чест и почитание
Re: Саморазливна замазка - рецепта
21-01-2011 - 21:26:41
Малко наизуст ще смятам, но се надявам да ме поправите. В една бетонобъркачка (затрудних се) влизат 2/3 торба цимент (от 25кг) и 12 лопати инертен материал (4 кофи или 1 количка). Водата няма как да я сметна, щото я слагам на око до гъсто, но не и течно, но .. 5кг смола (ако Адипласт е баш смолата де) към 50 кг цимент, значи в бетонарката да вкараш .. грубо 7-8 лв за добавката. Аз поне със сигурност ще опитам въпреки разбирачите покрай мен. Ама пък и се чудя как да им обясня какво и за какво е това - те си знаят - пясък и цимент, полусухо, тръби (майки) и т.н.
Re: Саморазливна замазка - рецепта
22-01-2011 - 10:42:52
avatar
Зависи от бетонарката - правил съм подобно нещо с :
- 30 кг мраморно брашно
- 15 кг мозайка
- 25 кг цимент 42,5
- щипка фибри
Пластификатор за бетон БЕВЕТОЛ СПЛ - 105 гр
- вода до насищане на сместа или при бъркане в миксера тя да не се къса..., а да е влажна...../това не знам дали го разбра/
- не бях слагал АДИПЛАСТ в случая,но рецептурата ще си е същата.
Беветола го слагах за ускорител и пластификатор - за да кача якостите,в случая АДИПЛАСТА ще го замести като компонент

Чест и почитание
Re: Саморазливна замазка - рецепта
22-01-2011 - 11:40:25
Бих вметнал тука следното уточнение:при саморазливната замазка изравняването е логично следствие поради високата течливост,докато при изравнителната замазка саморазливането не е характерна черта. Така например при саморазливната замазка най-едрите частици от инертния материал кварцовия пясък са с едрина до 0,3 мм,а при изравнителната замазка може да участват и както виждаме по предложението на колегата Гогол мозайка с по няколко милиметра едрина. Говорите за две различни неща с общото наименование замазка. Саморазливната замазка е тънкослойна 1-10 мм нарича се още индустриален под,докато изравнителната е от 2-до 8 или 10 см., взависимост от кадърността на бригадата изпълнител на бетонната плоча. Ако плочата е излята с вибриране с иглен вибратор,заравнена с вибромастар и изгладена до стъкло с хеликоптер, изравнителната замазка е излишна и не е необходима! Понеже тези съществени операции за обработка на бетона никога не се правят на строежи кат.5 по ред причини, се налага допълнителната операция изравнителна замазка .Цената на само един квадрат изравнителна замазка е сравнима с наема на един вибромастар за цял ден ,като най-грубо сравнение за ползата от техниката.
Re: Саморазливна замазка - рецепта
22-01-2011 - 14:54:00
avatar
В случая бях използвал това като рецепта - няма проблем да се направи и само с кварцов пясък или мраморно брашно!
В горния случай се получава лек бетон,а не замазка....

Чест и почитание
Re: Саморазливна замазка - рецепта
22-01-2011 - 16:48:34
Последно какво правим - лек бетон или замазка? Лекия бетон не беше ли с EPS топчетата?
Re: Саморазливна замазка - рецепта
22-01-2011 - 18:00:08
avatar
Правим повърхност издържаща на средни натоварвания,използвах думата лек в преносен смисъл.....
Става добре,а ако си намериш евтино каменно брашно или кварцов пясък можеш да промениш рецептурата и да вложиш само тях.Пак ще стане добре!

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход