Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Фасадата мухлясва от север?

Публикувано от mtodorov 
Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 19:02:56
gogol Здравей мерси че се включи и ти както винаги smiling smiley. Ами вътре не забелязвам никой от описаните от теб проблеми. Незнам защо може да се получава това. Виждам че по керемидите на съседните къщи има зеленясало по подобен начин. Тези дни ще снимам просто ми го няма фотоапарата при мен и затова немога да кача снимки. Ще се включа пак скоро smiling smiley.
Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 21:19:07
avatar
Аз ще намина тия дни да го видя и ще споделя..........

Чест и почитание
Re: Фасадата мухлясва от север?
20-01-2011 - 21:45:51
Gogol Мерси много ако някои си ден имаш път от там ще се радвам. После трябва да почерпя smiling smiley. Аз мислех да снимам днес но когато не е влажно това чудо почти не си личи. Когато уловя подходящия момент ще го заснема.
Re: Фасадата мухлясва от север?
21-01-2011 - 08:44:39
avatar
Идва сняг,а и няма да бъда за седмица в БГ.
Ще мина към края на месеца - споко ,не се притеснявай има решение и не струва кой знае колко пари......

Чест и почитание
Re: Фасадата мухлясва от север?
21-01-2011 - 13:45:16
gogol Супер мерси ще поддържаме връзка и аз да съм там smiling smiley .
Re: Фасадата мухлясва от север?
21-01-2011 - 17:03:38
avatar
*yes**ok*

Чест и почитание
Re: Фасадата мухлясва от север?
06-02-2011 - 08:29:21
avatar
мъх завъдихме на едно шадраванче в планината, като просто излязохме на 30 м от къщата и си изровигме 4-5 чимчета. Сложихме ги между камъните на фонтана и се хванаха.

Номерът е мъхът да живее някъде наблизо и мястото от което го взимате да е почти със същото изложение - слънце/сянка като това на което го местите

Камъните, на които расте сега са хоризонтални - за вертикални - търсете вертикален мъх за донор

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Re: Фасадата мухлясва от север?
07-02-2011 - 18:22:43
avatar
Привет!
Точно се връщам от Звездица и не съм очарован от видяното по къщата ти.....Ама хич!
Грешиш,че фасадата е мухлясала само от север - имаш почти навсякъде проблеми - макар и само намекващи за себе си от към южната страна.
За съжаление,точно бяха направили плочите към вътрешния двор и не можах да огледам обстойно,но проблема ти е по голям от колкото си мислех.....
Камъка по покрива импрегниран ли е с нещо и какво?
Цокъла не е фугиран с нищо към мазилката - ще получиш по големи проблеми ако остане така до дъждовния период - прибегни до запълване с ПУ мастик /читав/ и то по скоро......
Над входната врата ти се просмуква влага в посока ТИ - ако се вгледаш ясно личат петната върху мазилката след водооткапващия детайл!
Мисля,че проблема идва от мазилката,но не смея да го твърдя,че Варна не е голяма и кой знае какво после ще чуя за себе си .....
Идва ми и една мисъл,но ще стиковам мнение и ще го обсъдим във форума.....
.....или защо не още сега?
Колеги - имаме изпълнена ТИ система с финиш полимерна мазилка/фирмата ти я кажи?!/ ,която мухлясва и то доста/спомням си къщата която видях преди година/.....По нея ясно личат петънца с размер на 5 стотинки разхвърляни хаотично навсякъде/дали не е от полимера/които седят ясни и с добър цвят.
По същото време къщата е измазвана от вътрешна страна с гипсова мазилка с разход на вода около 570кг ма 1м3.Добре е изолирана с плосък покрив и добра дограма- та въпросът ми е малко чуден,но споделете - дали при дишането на сградата не се е образувал конденз ,който да влияе по някакъв начин на самата мазилка?Тъй като тя бавно изпуска влагата парите да си седят между нея и ТИ и да се образува парников ефект и мухлясването впоследствие!?
Иначе решението е едно - убиване на гъбичките с препарат и цялостно импрегниране на системата!
И е хубаво да се сложи ПУ силикон на снадките ПВЦ дограма и камък!
Ще чакам решения - не спамете темата.....

Чест и почитание
Re: Фасадата мухлясва от север?
07-02-2011 - 20:34:19
Gogol интересно мнение сигурно си прав. Въпроса е какво да направим по въпроса и от кого да търся отговорност. Още не съм завършил къщата малко остава. Писна ми от проблеми. Камъка на покрива го импрегнирахме в края на лятото обработен е . От къде може да идва тази влага незнам.
Re: Фасадата мухлясва от север?
07-02-2011 - 21:03:55
Quote
mtodorov
. От къде може да идва тази влага незнам.
Нали каза,че стиропора бил сух и нямало влага,пък сега откъде идвала! Има ли влага или няма? Както каза колегата Салвадор за дадени мъхове и лишей няма нужда от вода от стената,правят си я сами от въздуха. Селския въздух е условно чист,тоест може да е без прах и газове,характерни за града,обаче си носи органика в пространството!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход