Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Мнението на старите кримки...

Публикувано от salvador 
Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 00:22:51
Задачката е да се раздели един парцел на 4 по-малки парчета.То решение на практика е взето как ще се разделя,но все пак-сверка на мненията.
[docs.google.com]

това са възможните варианти за разделяне.Перспективата,естествено-бъдещо застрояване,заради което пускам темата и в тоя част на форума.
Посоките са отразени на чертежа.Теренът е с денивелация,като най-източната част е най-ниска.Най-западната граница се пада около 2-2.5 метра по-високо от източната.
От север на юг (север по-високо от юг) пак върви някаква денивелация,но пренебрежимо малка.
Надморска височина на най-високата част-около 620 метра.
На чертежа зелените линии са бъдещите граници между отделните части.Ако някъде зелена линия продължава в червена,то това е същата граница.


p.s. брокери и сектанти да не ми пишат нито тук,нито на лични.Номерата на парцелите не отговарят на действителните,името на файла не съдържа инфо за екатте.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 08:31:55
В случай, че е за еднофамилни жилища:

Бих се спрял на първия вариант (горе вляво).

Ако улицата североизток-югозапад е по "търговска" и могат да се предложат някакви бъдещи магазини или офиси на различни бъдещи собственици към нея може да се обмисли и втория (вдясно)

п.п.
уф... сега видях, че брокери не трябвало да пишат (въпреки, че тяхното мнение е най-важно от търговска гледна точка), ма вече го написах.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 09:17:26
По същество може да пише всеки.За брокерите важи ограничението да не пишат дежурните глупости,които пишат по другите форуми.
Строителсвото е само жилищно.Зона Жм, кинт 1.2
Варианти за търговска дейност по тая улица...никаква перспектива,дори и много далечна.Изобщо нищо извън чисто жилищните нужни.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 10:49:01
Пак бих се спрял на първия вариант.
Новополучените парцели имат най-големи "лица", достатъчно дълбочина, не би било нужно да се строи тип "епруветка", най-голяма "свобода" на проектиране и строителство, еднакво слънце за всички. Единственият дребен "недостатък" (слагам го в кавички защото е решим) е може би подстъпа към вътрешните два парцела с повече автомобили, но той е съществуващ и при другите.
Вторият вариант дава лице на 2 парцела на "по-главна" улица, но това едва ли е предимство за жилищна сграда, докато значително и буквално "стеснява" (за еднофамилно жилище 17 метра не са малко, но при кинт 1,2...) възможностите на бъдещите сгради и едната ще засенчи другата.

Но това е само частно мнение, а и доколкото сте го решили коментара е почти безсмислен.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 10:49:41
avatar
Мисля, че вариант 1 е без конкуренция.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 11:14:12
Вариант 1 определено - имотите имат добра пропорция.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 11:46:40
Аз бих предпочел вариант 2 /вдясно/.
-за северозападните два парцела е еднакъв с вариант 1 и това е добрата опция.
-но във всички случаи е по-добре два парцела с лице на по-централната улица отколкото един парцел да "обира" цялото лице от югоизток и част от североизток.
- размерите не играят толкова много пред вид на цялата площ и наличните възможности.Пък и лошо няма -ще има разлика в цените .*beer*
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 13:23:59
Улиците са абсолютно еднакви.Т.е. сега не са,но заради разширенията ще станат.Друго всичко им е еднакво.Няма никаква причина някоя от тях да се смята за "по-главна" или по-важна от другата.Това е изцяло вътрешен път,отклонение от главен такъв,минаващ през центъра на населеното място.Ако се тръгне в едната посока,след около 200 метра се излиза на главния.Ако се тръгне в другата посока...след около 150 метра се излиза пак на него.И е така с абсолютно всички улици-всички са пресечки на главния...въртят където въртят и в друга точка излизат пак на него.Не се подвеждайте по това,че едната изглежда по-широка от другата сега на чертежа.Ще станат еднакви като ширина,а като фукция не се различават от коя да е махленска улица в кое да е село или малък град.
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 16:32:49
avatar
На картинка може да се умува, но е добре да дадеш разрез за да се видят хоризонтите.Засенчването и изгледите понякога са по важни от лицето и достъпа на коли.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Мнението на старите кримки...
13-12-2010 - 17:08:38
Почвай наново, само хабите земята! При третия вариант не виждам улица за единият парцел, вероятно си оставил горе в ляво излаз, но се хаби място. Отвори си ЗУТ-а и хубаво прочети изключенията при свързано, после разхищавай щедро народната земя, на която могат да се направят 100-120 студия.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход