Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Надник в строителството

Публикувано от ani2930 
Re: Надник в строителството
16-12-2010 - 20:25:00
Нека да кажа как е при мен.Аз работя на точни разценки за извършена работа,ако има нещо по спецефично/фигури или друго/там е на договорка.Работодателя не стои до мен има ми доверие ,че ще си свърша работата бързо и качествено.Няма да крия колко ми се заплаща,защото това нищо не променя.Именно: предстенна обшивка 5лв.,таван 5.5лв. толкова и колона,трегер 6лв.толкова и едностранно затворен щендер и двустрано затворен 8лв,лепене 3.5лв,шпакловка 1.7лв ,ъгъл 1лв и т.н.Дано съм бил полезен.Успех!
Re: Надник в строителството
28-12-2010 - 21:29:01
Quote
n.nikoloff
И 25 лв да се спазариш, и 50 все тая. Ако не си им над главата пак нищо няма да свършат. Зарежи квалификацията и желанието. Никой от тях няма квалификация и желание да работи. Ако им кажеш, че ще им плащаш по 50 лв на ден без да работят, само че трябва да идват всеки ден до обекта да си ги взимат ще те питат не може ли да дойдат веднъж в седмицата и да вземат парите за цялата седмица. И да дойде един и да ги вземе за останалите.

Ами много са им и 5лв. на ден :] ко им плащате те и за паче хляб ще работят и най-важното е 4е ще лъжат 4е са гладни щото са го дали на децата си ...лъжат мръсни мутри и изманици те такива ограбиха нормалните строителни инвеститори и предпреимачи.
Аз лично откакто няма взимане даване с БГ строителството си спестявам доволно парички и през времето на кризата. Съжалявам че си загубих времето със български строителни инвеститори повечето от който има килийно обучение :] надника ми е от 100 до 150 евро някой иска ли да ме наеме? ....НЕ ами тогава махалите са пълни с майстори *drunk*
Re: Надник в строителството
28-12-2010 - 21:57:09
avatar
Ми тогава какво се включваш в разговора колкото да се хвалиш. За съжаление в България ситуацията е такава с работниците. След като си намираш поприще в чужбина - прав ти път. Само не давай такива мнения, защото тука за съжаление действителността е друга и нито аз нито сме я направили такава. От друга страна не можем всички да се дигнем в чужбина, защото като се върнем ще видим, че майките и бащите ни са окупирани от китайци, виетнамци и всякакви такива. А аз и преди съм го казвал - през фирмата ми минаха доста от тези с по 100 и 150 евро надница и със стаж по чужбината. Освен навирения им нос по нищо не се различават от тези, дето не са бачкали в чужбината. Същите мрънкачи, същите кръшкачи, същите крадци и т.н. Добрите резултати се дължат не толкова на тяхната работа, а на контрола, който им се осъществява. За съжаление почти робовладелски подход. За да има резултат. И уж си тръгват недоволни (не неразплатени!!!), а сетне пак идват с репликата - "искаме само с тебе да работим". Така че запази си надницата от 100-150 евро за себе си. Дай боже и 200 да ти я направят. Но тук нещата са различни. Доста по-различни.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Надник в строителството
28-12-2010 - 22:16:58
На мене така и не ми стана ясно Зерто от коя страна на барикадата е бил докато е имал взимане даване със строителството в БГ? И сега дали има вземане даване с някое строителство и как се чувства. Само разбрахме колко пари му е надника и че спестява, ама как това се вързва с темата не стана ясно.Зетро, ако в момента се занимаваш със строителство в чужбина, да знаеш че те ограбват.
Re: Надник в строителството
28-12-2010 - 23:26:51
Ами занимавам се със стройтелство имах си фирмичка на вънка като нащо ЕТ и смятам да сия подновя, в БГ имах скромна бригада от 6-7 човека после станаха 3-4 после 2 и после х...й, добре че не се набутах да отварям фирми и да влизам в такива филми, тука никой неще да си плаща мастрафите затова и се вкючих в темата. n.nikoloff тез теорий дет идвали някви от чужбина да ти работят ве4е съм ги чел, в интерес на истината и аз съм бил такъв ...в смисъл искал съм рябота от хора като теб но сега съжалявам и няма да го повторя защото това е загубена енергия и време. Прав ми път, това бих посъветвал и твойте хора да хващат пътя ако имат умения и да неси губят времето дъжейки се за паче хляб.
Добре че са евро парите че някой фирмички да дърпат иначе от продажба на жилища има да се влачите по корем и който зарибите да ви работи ще гризе дървото.

Ай наздраве и не се ядосвайте знам че това е полужението в БГ *beer*
Re: Надник в строителството
29-12-2010 - 13:38:00
Zetro и аз не те разбирам, освен че се хвалиш с някакви надници. Работлив и умен човек никога няма да остане гладен (ти познаваш ли такъв). Бедните най-често са мързеливци. Мързеливците пък често се случва да са глупави, защото ги мързи да учат. Такива хора най-често си търсят работа и после мрънкат, че парите не им стигат.
Re: Надник в строителството
29-12-2010 - 17:02:32
avatar
:-[Привет !
И аз да се включа!
Просто ще попитам:
- Някой някъде ,някога - да е ставал богат с труда си?
Ако ще да си Колю Фичето в БГ - работите отиват все по на зле и май ще стягаме куфарите и ние за навън.....
Язъкми за труда,но все се надявам някой силно да желае да ме наеме срещу по добро заплащане от сега!
Не ,че се оплаквам - просто понякога ме е срам да казвам колко взимам....
А сега и с тези 37 години трудов стаж дето го измислиха,ще има да си сменяме памперсите по покривите.....

Чест и почитание
Re: Надник в строителството
30-12-2010 - 09:21:09
И @zerto е прав за себе си и този, който строи пък е прав за себе си, няма една истина тогава, когато единия работи, а другия му плаща.
Каква е надницата, ами на кой колкото му държи джоба, един не го бърка да плаща по 80 лв надница и винаги се намира кой да ги иска, друг със зор може да дава по 30 лв и пак се намират мераклии да ги получават.
Без контрол на строителния обект не става, не защото работниците са безсъвестни или ги мързи а защото такъв е реда, не всеки работник е длъжен да разбира плана и поради тази причина се стига до грешки, които после трябва да се отстраняват, тогава сръдня или куп излишни глупости, които се избягват само ако техническия ръководител си следи обекта и хората.
Моето мнение е , че по време на големите бумове на строителството се стига до нереално високо заплащане, което е по джоба на хора, които са далеч от строителството и са с пари с неясен произход,.
Надницата според човека, понякога си вътре и ако даваш 15 лв/ден, понякога и при 40 лв.ден отхвърляш повече работа.
Но ! Много пари малко време се вземат.
Re: Надник в строителството
30-12-2010 - 12:13:59
Много зависи на какви майстори ще попаднеш.
На тоя дето дава винаги много му се виждат, отсреща - все малко. Нормално е.
Много зависи на какви майстори ще попаднеш.
За качествена работа не се циганя.
Намерих двама майстори от които съм много доволен и все си продължавам с тях по различни задачки по къщата.
Стана няколко пъти им давам 10% а и отгоре бонуси извън това за което сме се разбрали.
Re: Надник в строителството
30-12-2010 - 12:50:53
Quote
Petar
Намерих двама майстори от които съм много доволен и все си продължавам с тях по различни задачки по къщата.
Стана няколко пъти им давам 10% а и отгоре бонуси извън това за което сме се разбрали.
Така е, хора, от които си видял добро заслужават да им възлагаш задачи, с които преценяваш, че ще се справят и впоследствие, но има и друго, един човек не може да знае и върши всичко, що е строителство, или поне не би го вършил достатъчно бързо, което обаче се преживява някак, след като хората са свестни.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход