Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Промяна на нивото на пода

Публикувано от dodo2 
Re: Промяна на нивото на пода
22-11-2010 - 19:29:55
avatar
Мерси много беше ми полезно и добих някаква представа.. иначе не ми харесва да се получи разлика в нивата, понякога страдам от педантщина - искам да е съвсем еднакво. Ако става много сложно, по-скоро няма да правя нищо, той паркетът си е хубав.

(не е лепен за пода, строителството е към 1970, не знам под замазката дали има от онова черното, ще питам някой правил скоро ремонт и къртил, какво е отркил smiling smiley )

Т.е. доколкото разбрах най-добре е да не е на скара, а да се направи замазка до нужното ниво и да се залепи за нея?

gogol тази замазка, която каза, ако е 3 сантиметра, пак ли втвърдява и изсъхва за 6 часа? Много невероятно ми звучи... Ако не, според теб колко време след полагането влагата ще е на допустимо ниво за дървения отгоре? Може ли да се ползва влагоуловител и да се съкрати процесът?
Re: Промяна на нивото на пода
22-11-2010 - 20:36:49
avatar
При рапид технологията се използва циментов клинкер ускоряващ процесите.Съхненето става за 1 седмица,проходимостта е на 6 тия час.
Ако ще се лепи с полиуретан влажността трябва да е под 12 процента - ще си изисква време да се положи,но не много.
Сигурен съм в резултата разбира се.....*ok*

Чест и почитание
Re: Промяна на нивото на пода
22-11-2010 - 21:04:05
avatar
Мерси много, 1 седмица е търпим период. И без това дюшемето също трябва да престои в апартамента толкова за да се аклиматизира - ще седи в едната стая, в другата ще съхне замазката.. може и да стане smiling smiley
Re: Промяна на нивото на пода
23-11-2010 - 06:13:24
Можеш ли да прежалиш настилката в антрето?
Ако е така, една идея, която трябва да се обсъди със специалист: редиш дюшемето върху паркета и полагаш нова настилка в антрето.

Макар, че щом паркета е хубав, аз бих предпочел да се пренареди, ако има нужда, и след циклене и лакиране да стане като това:



Re: Промяна на нивото на пода
23-11-2010 - 12:31:47
avatar
Не - преди време изкъртих антрето до бетон и си сложих ново и изравних идеално с нивата на паркета по стаите smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход