Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление - Радиатори

Публикувано от Geto 
Отопление - Радиатори
05-11-2010 - 17:18:37
Привет на всички,
Вчера безуспешно опитвах да пусна темата, но нещо се е случило! Търсих подобна тема, но тъй като не открих ето пускам тази. Надявам се да има интерес, поне за мен е. Лично още не съм се спрял на нещо конкретно, тук открих едни, казват им Бейз борд радиатори. Спомням си преди време г-н Николов питаше за тях, но какво стана не си спомням.
Ето вижте брошура им: [www.slantfin.ca]
Ще се радвам ако някой с опит каже мнението си и едно малко сравнение с онези които са на българския пазар.
Благодаря предварително!

С поздрав,

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
05-11-2010 - 18:27:26
Гледам характеристиките...350-400 вата на метър при нормалните температури,на които работи една класическа домашна инсталация...
Едно котле-20 киловата номинална мощност.За да я оползотвориш-40-50 метра радиатори.
Лудост на квадрат,мен ако питаш...

Като писахме наремето за тия радиатори,помня,че писах да си припомните старите промишлени радиатори по предприятията от соц време-дебела стоманена тръба със заварени ребра около нея.Ефективно е...ама като работи на високи температури под налягане.За това са с такива дебели тръби.На ниски температури нищо не топли.
Навремето в училище стана авария с парното-нямаше нафта,парното замръзнало през нощта и сутринта като го пуснали,в класната стая единия кран гръмна.Просто изби патрона на кранчето за спиране.Прелетя през цялата стая,а от кранчето изби пара.Фуча така доста време,преди да спрат парното и да спадне температурата.Вода почти нямаше-само пара.Стаята заприлича на сауна за минути.При такива температури и налягания вроятно ще е ефективен тоя радиатор.При една отворена система,където темпертурата е 75-80 градуса...350-400 вата на метър.

Каква цена ти дават за метър с всичките му джажди на това?Ако е 50-60 лева метъра...може да си заклужава..ама ако са 200-300...по-дбре заложи на класическите радиатори.
Re: Отопление - Радиатори
05-11-2010 - 21:14:27
Видях цена от около $40 на метър, което са си 50-60 лв. комплект. Знаеш ли, имаме ги тук в конферентната зала на една офис сграда която цялата е остъклена, а тавана е близо 7-8 м. висок. Отоплението е със същите радиатори пуснати по всички стени, какво да ти кажа става жега като в баня. Красиви и незабележими не пречат на мебелировката.
Благодаря за мнението*ok*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
05-11-2010 - 21:38:24
Ако това е цената...мисля,че си заслжава.Но да не е като с ламинирания паркет в БГ...паркетът по принцип евтин.И от там нататък-первази,капачки,лайсни,винтчета,глупости...колкото цената на паркета.Тозирадиатор просто има много допълващи детайли,чиято цена трябва да сметнеш горе-долу точно и като теглиш чертата на всичко,плюс работа,да се върже поне близо до цената на нормалните радиатори.Колко място заема един радиатор,особено поставен под прозореца...е малко относително.
Re: Отопление - Радиатори
05-11-2010 - 22:25:25
Казват че всяко тяло е изцяло комплектовано и готово за монтаж. Виж, цената разбира се е важна, но ако онези българските им събратя са по-добри то аз търся по-ефективният и качественият продукт. После да не се окаже че не са съвместими с нашите котли и т.н.

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
06-11-2010 - 00:04:56
В България подобни продукти се предлагат за спомагателно отопление, покрай прозорци да не кондензират, или ако държиш на безшумна работа, а не искаш да ти стърчат грозни бели радиатори winking smiley. Другия вариант е в канал на пода с решетка върху, но тях се губи височина. Има и вариант с вентилатор и кондензна вана и може да се ползват и за охлаждане. Вентилатора не е нужен при отопления. Цени не знам, мога да ти дам кординати. Доста фирми предлагат подобни решения. За офис със стъклена стена е трепач.
Re: Отопление - Радиатори
06-11-2010 - 00:38:48
автоматчик...май ги бъркаш двата щата...едно от нещата,които описваш,си е класически фенкойл.Макар по устройство да е топлобменник и вентилатор,затворени в едно тяло,поставено под прозореца,останалата част от системата е принципно различна.Фенкойлът работи на ниски температури-близки до тия на подовото.

Виж пдф-а горе...имаш една медна тръба,половин или един цол,накичена с ребра.
При фенкойл-а имаш много медни тръби,с по-малко сечение,пак между много ребра.Именно това прави при тях възможна ефективната работа при ниски мощности и в режим студено.Многорядко се ползва в домашни сиистеми...просто всеки радаитор,освен тръби,трябв ада има и захранвяне с ток,заради вентилатора.
Re: Отопление - Радиатори
06-11-2010 - 17:14:07
Много добре знам за какво говоря.
[airtradecentre.bg]
Не са класически фенкойл, а почти като това което показва гето. И други фирми предлагат същия продукт.
PDF нещо е зле направен, на акробата почти забива, но с алтернативен четец, примерно foxit reader, няма проблеми.
По надолу има таблица с мощности, достатъчна да се ориентира човек.
Re: Радиатори
21-12-2010 - 02:17:59
А какво за старите чугунени радиатори? Има класически модели които изглеждат страхотно. Как се съпоставят да речем с алуминиевите и панелните?
Хайде със здраве*drunk*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
21-12-2010 - 14:01:22
Сега вече има много добри панелни радиатори.Модата още е да се слага алуминиеви глидери със сложни отливки,но като цяло,ако се гледа съотношението цена/ефективност,трудно нещо може да бие панелния радиатор.Евтин,ефективен и...не е грозен като едно време.За това обърни повече внимание на изчисленията колко мощност ти е нужна.Че там нещата варират с много и често се греши.При радиаторите нещата опират повче до дизайн и предубежденията на потребителя...иначе като ефективност нещата са изравнени отдавна между различните видове радиатори.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход