Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление на апартамент 120м2

Публикувано от Koлев 
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 21:41:21
В Анталия гледах на всеки блок отгоре слънчевите батерии за всеки апартамент, ама там:
1) като са го строили са мислели за покрива и за инсталациите
2) имат слънце в изобилие
Та всеки трябва да се оправя според това, което има. Инсталация за оползотворяване на дъждовната вода там не върви.

Я кажи по-добре мога ли да сложа термопомпа на терасата?
Това нещо не бръмчи ли?
И дай някаква идея за модел и цена.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 21:49:47
Абе хора...стига с тия икономии///У нас между 40 и 75% от водата отива като загуба по мрежата.В големите градове фирмите имат някаква политика по решаването на проблема,ама нямат никаква сметка от това потребителите им да пестят вода.Ако те пестят...от къде пари за рехабилитация на мрежата?
Така стигаме до вдигнаето на цените на водата и...крайният потребител ще си плаща едно и също,все тая дали е потребил 100 или 5 кубика вода.Тая типична за Източна Европа логика май ви бяга нещо.Клкото по-вече икономисваш-толкова по-скъпо плащаш потребявания ресурс.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 23:01:35
Колега дълбоко грешиш за да направиш извод ти трябва информация ето я :
Нищо не ни обвързва с други страни от региона , по глупав закон от нашия наоколо нема повервай ми .Пример във Варна загубите са 67% от водата , но забележи според закона загубите се признават за разход и се заплащат от потребителя . Сигурно си забелязал как държавния регулатор работи в съглашение с монополистите .Не ни сравнявай с никого , никой не ги кара монополистите да ремонтират нищо , не знам дали знаеш но договорите за приватизация на инфрасруктурата са "тайна касаеща националната сигурност" .Когато осъдиха ЕОН за предоставяне на услуга неотговаряща на БДС - тоест некачествен ток , хората побликуваха на сайта си приватизационния си договор в който пише малката мръсна тайна - АКО НЯКОЙ ВИ ОСЪДИ ЗА ЗАВАРЕН ПРОБЛЕМ - ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА !!! ЕЕЕЕЕ къде го има това колега.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 23:02:51
Не знам какво си гледал за 6000, но 3-4 добри инвертора няма да са по-евтини а ще ти духат и няма да топлят баните. Със въздух вода оползотворяваш инсталацията, но пак остава въпроса дали ще работи ефективно на нискотемпературен режим.
Re: Отопление на апартамент 120м2
02-11-2010 - 00:38:57
Според мен новините са лоши. Текущата система няма да ти върши работа поради следните причини:
При отопление с радиатори от котел, тръбната система се смята с по висока температура на водата (80*С) и с малък дебит, също така тръбите не се изолират. При отопление с конвектори от термопомпа, ти трябват по големи сечения на тръбите защото водата е с по ниска температура (40*С) и трябва да са изолирани за да може да се ползва на охлаждане без да се получава конденз. Консултирай се с проектант дали тръбите ти са достатъчни за захранване на конвектори и да се изолират само видимите части, все пак едно време не пестяха толкова от материали. Ако тръбите не са подходящи, сложи си един мулти сплит с три вътрешни тела и вкарай тръбите в таван от гипскартон, А тавана го сложи с малко вата понеже топлото си бяга нагоре...
Варианта да оставиш ел. котела мисля, че няма смисъл да се коментира.
Re: Отопление на апартамент 120м2
02-11-2010 - 00:56:15
Стив, колко процента от сградите в Хамбург имат инсталации за оползотворяване на сивите води? Как е положението в бившата вече Германска Демократична Република?
Хубаво и редно е да взимаме най-доброто от германците ама то тези работи минават през финансовият интерес на предприемачи, потребители и т.н. У нас е направено доста, но предстои още много да се направи. Първо и най-важно е да се разбере, че даром и на готово няма. Ако искате вие и децата ви да живеят в по-добри жилища и градове то това не става с висене по форуми или чешене на езика, а с морал и гражданска отговорност, и труд, много труд. Докато гледаме само в чуждото канче и се самосъжаляваме няма как да стане по-добре. И не за това са виновни балканските ни политици, проблема си е само у нас, редовите граждани.

Но понеже Колев пита за отопление на апартамент, някои колеки добре отбелязаха на първо място една добра за нашите условия ТИ и ко е необходимо нова дограма. Сложи си едни може и по-скъпички климатици и забравяш за всичко свързано с отоплението и високите сметки. А това как е в Германия, как е в Америка само показва комплекси и ниско самочувствие. Ако вървим стъпка по стъпка напред, без да хленчим то един ден може те да ни завиждат за това което сме.

Хайде със здраве и не го приемайте лично*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление на апартамент 120м2
02-11-2010 - 09:02:05
Жената нещо се дърпа за климатици sad smiley

Мога да пробвам примерно с котела да му дам да грее до 40 градуса и да видя изобщо ще стопли ли радиаторите.
Тази термопомпа до колко градуса под нулата ще работи. Климатиците гледам на някои им дават до -15 ама дали е вярно ...

Общо взето аз търся решение за най-студените месеци. Другите мога да ги изкарам с климатика, който има в хола и на някоя "духалка" или конвектор по спалните. Проблем е навъм като падне под -10 -15 какво да правя?
Re: Отопление на апартамент 120м2
02-11-2010 - 09:26:02
avatar
За "познавачите",
истинските термопоми теглят топлина/респективно хлад/ от земята.За да е ефективна една термопомпа се полагат десетки метри тръби закопани на 2 м. или подземни резервари .Един мой познат си направи
термопомпена система с подземен 20 кубиков резервар,който се захранва постоянно с помпа с подпочвени води.
Re: Отопление на апартамент 120м2
02-11-2010 - 10:48:06
А колега Гето не така , не може да не го приемаме лично .Не говори за хленчене , когато става дума за неща които пряко ни засягат.С подписване на договор за присъединяване към европейския съюз , колега приемаме върховенството на законодателството на Европейския съюз и ясно разписаните ни задължения в директиви . Освен това приемаме че се отказваме от башибозушкото мислене ама нейсе .... Супер се изнервям от хора които които не се дразнят от скапаната действителност около нас и от това че всъщност живеем само веднъж и ако така си хабим живота ..... У нас колега не е направено нищо , положението е наистина безнадеждно , трябва да признаеш че каквото и да се е получило в положителна насока е напук на управляващите и липсващото гражданско общество.Откъде това самочувствие за чуждото канче и т.н. това е направо фундаменталистко изказване.И да кажеш като не става с висене във форумите и чешене на езиците , ти какво по дяволите правиш във форума конструктивно , "много работиш" ли какво ?
Накрая понеже проблема е наистина у нас и то в кратуните ни да ти кажа и още нещо , сигурен съм че можеше и по разумно мнение да дадеш ако ти се мислеше , а не "сложи си едни по скъпи климатици" , неслучайно съм му казал на колегата , че преди да пълни кошницата трябва да я запуши колега , елементарно.
Re: Отопление на апартамент 120м2
02-11-2010 - 11:18:06
Аз още в началото писах, че ще направя изолация на едната стая(спалнята) отвън. Друго всичко е вътрешно.
Примено хола снощи го загрях с климатик до 20 градуса. Изключих го в 21:00 и сутринта в 07:00 беше 18 градуса. Спалнята при същото положение пада на 15 градуса.
Ама мисля примерно 8 см. стиропор да сложа.
Тези 30см. ми се виждат множко.
Малко стана като оная приказка - 8см. са достатъчно, всичко нагоре е лакомия smiling smiley

Отвътре не мисля да слагам каквото и да е - не ми се живее в кашон.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход