Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление на апартамент 120м2

Публикувано от Koлев 
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 15:23:50
Забележката ми за изолацията някои хора им подейства като муха в главата. Все едно на Архимед да разкажеш за телевизията , че предава образи надалече , ще вземе да нареди 5000 огледала по върховете да доведе образ от София до Варна. Помислете за това. Съгласен съм с ФЛО но за да изясним важен е резултата а не подхода . Дефиницията дадена в евродирективата е че "къща с нулево нетно потребление на електроенергия" е тази къща която на място произвежда толкова колкото потребява. От там и логиката - по добре по малко да потребяваш отколкото повече да произвеждаш . По тази логика колкото повече стиропор толкова по малко нужда от производство на топлина . По повод BASF - най голям производител и вносител в Евросъюза на стиропор е Китай и Тайван , както и у нас разбира се. Но погледнете само какви неща дискутираме - в България винаги си оставаме на нивото на ..... У нас явно няма хора които да следят какво се случва в Европа и как то ще се отрази после у нас , за да се изготви правилно инвестиционно планиране и т.н.
Само ще ви пусна още една муха - нека някои който знае каже тук на аудиторията какво започва да се случва с тецовете на изкопаеми горива в Европа след 2015 г. и как това ще се отрази на хората с парно там и у нас.
След това имайки отговора предвид какъв скандал е Цанков камък с неговите 950 млн.лв , но все пак насреща имаме най голямата язовирна стена изградена в Европа в последните 25г. в сравнение с разхода 850 млн.лв. за ремонт на Марица Изток 3 която след 2015 най вероятно ще бъде затворена , защото ще стане нерентабилна.За второто разбира се не се тръби толкова засега.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 16:01:09
avatar
stivemaster

100 % съм съгласен с твоята теза!
Това със слънчевите батерии и голям резервоар за топла вода + сериозна топло-изолация си струва напъна.
Вместо да плащаш киловати зелена енергия например при цена=нормална x 10
Освен това ставаш тотално независим от монопoлистите.

Аз бих добавил и малък ветрогенератор и добра батерия, за подсигуровка.

Все пак американците цял живот вадят и складират вода с ветрогенератори smiling smiley
Може и мини ВЕЦ да си спретна smiling smiley

Щото акумулаторите са малко спорни от еко гледна точка



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-11-01 16:52 от palamud.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 19:18:06
Quote
Koлев
Това цялото изолиране не води ли до поява на мухъл и миризми?

Да води ако повярваш на някой пишман майстори за фибран (ХПС)

Вчера мерих външните стени - 46 см.

Ами слагай само външна поне 5 см стиропор или каменна вата.
Другото stivmaster го е написал. С тези емисии вредни парникови газове, отоплението с дърва ще стане лукс, въглища след 2015г. най вероятно няма да има за крайни клиенти.... Ами рано или късно ще правите изолация...

Според мен най добрия вариянт за в бъдеще са фотоволтаиците...
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 19:53:20
avatar
и какво щеми мерят парниковите газове на комина ли от 2015?

Ми то една крава от пръцкане отделя повече от моя конин smiling smiley
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 19:57:15
Хе-хе, Колев, дървата щяли да станат лукс а! Ами то и въздуха май ще стане лукс, а водата вече е. И какво да не дишаме и да не пием ли( бира може)? Той човека пита как да си отопли един апартамент вие за затоплянето на планетата взехте да се кахърите. То да видим какво ще стане с тоз съюз до 2015 пък после ще му мислим. Тук в с. Америка много хора извън голямите градове масово минават на отопление с дърва защото това е един добър възобновяем източник на енергия. И как я видите българина да се откаже да гори дърва? По-скоро от пършивия съюз ще излезем където явно е сме нетни вносители. Хайде сиктир, шкембе не можело, ракийка не можело а сега и дърва. Ти някога на село стъпвал ли си? Та там даже хората само на дърва готвят. Еми тези директиви да им закарат газ тогива. Ако не ни харесваха да не ни беха вземали. Сиктир на съюза, не ми трябва!
И за кое бъдеще са фотоволтиците, близкото или онова дето никой не го види? Хорааа, слезте на земята!

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 20:20:33
Мечтите са безплатни.
И това е забавното в темата-човекът питаше как да отопли един апартамент...те само дето не му препоръчаха да си издълбае сондаж за термопомпа в градинката пред блока...
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 20:21:17
avatar
От теоритична гледна точка най-евтино е с инверторни климатици но при положение ,че са качествени и изкарат минимум пет години.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 20:24:18
avatar
Quote
salvador
Мечтите са безплатни.
И това е забавното в темата-човекът питаше как да отопли един апартамент...те само дето не му препоръчаха да си издълбае сондаж за термопомпа в градинката пред блока...
Предложиха му и термопомпа.Ама този дето я предложи сигурно не знае,че термопомпа в блок на става.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 21:09:42
Boby предложи термопомпа въздух-вода ама това хич не ми е ясно мога ли да го сложа на терасата, иначе ако копна в градинката за вода-вода ще пробия гаража. Пък и много скъпи тези помпи. Гледах цени около 6000 лева.
Re: Отопление на апартамент 120м2
01-11-2010 - 21:25:43
Термопомпа разбира се че става.Термопомпа е и климатика "въздух-въздух".Пак готово смляно ще ви го дам - предвид това което написах по-горе , в Германия държавата плаща 40% от инсталацията - чилърна термопомпа за централна климатизация , ако замени съществуваща парна инсталация - било локална или централна с цел затваряне на колкото е възможно повече тецове.
А относно мнения от рода "абе кво ги гледате тях" какво да кажа - а какво да гледаме войнстваща селяндурщина ли?И друго ще ви кажа че разликата се крие в кратуните на "ония" и нас а не в друго . Пример :
През 2006 г. с очите си видях пет етажна кооперация в Хамбург строена 65 г. с инсталация за оползотворяване на дъждовната вода .Използва се "водата" за миене на тоалетните и за чистачката на входа.Вие си отговорете на въпроса с какво се различават живеещите в нея хора и участващите в този форум . Ако равносметката ви натъжи , не се притеснявайте - познанието носи тъга.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход