Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въздуховоди, монтирани във сух под и бленди в периферията на пода - утопия или реалност

Публикувано от BAT_GOIKO 
Re: Въздуховоди, монтирани във сух под и бленди в периферията на пода - утопия или реалност
19-10-2010 - 10:11:09
avatar
Quote
фло
Много го усложняваш колега salvador ! Ето прост начин: камината трябва да има въздушна камера или въздушна риза ,ако искаш я наречи,та в нея постъпва свеж външен атмосферен въздух от маломощно вентилаторче и въздуховод ф80-120,нагрява се в камерата и постъпва където си искаш по въздуховоди из къщата.Това се нарича принудително въздушно отопление.Може да работи и без вентилаторче ,но топлия въздух ще ходи по високите отвори и няма да слиза към подовите розетки ,каквато е идеята на колегата.Така хем ще влиза пресен въздух,хем ще топли с умерена подходяща температура и няма да е прегрят,сух и със СО2!


Да точно така е,както винаги Фло е с едни гърди напред *ok*

Камини ,пещи-фурни ,барбекюта ,огнища за чеверме, руски печки ,гипсови мазилки и всички видове декорации от гипс ,всички видове каменни облицовки.
[mastercam.alle.bg] тел.0894391142



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-10-19 10:12 от MASTERCAM.
Re: Въздуховоди, монтирани във сух под и бленди в периферията на пода - утопия или реалност
19-10-2010 - 12:15:41
Отоплението с димни газове и горещ въздух е било познато и широко използвано в древността в епохата и пределите на Римската империя! Така се отоплявали тъй-наречените римски вили-подово,и това са го правили хиляди години преди да се родят бащите на съвременната термодинамика-Лавоазие,Карно и Джаул.После това изключително строително постижение се е забравило и изчезнало. В днешно време много екипи са опитвали да възстановят и направят римска вила с нейното отопление и въпреки,че имат разкопки,чертежи и кво ли не,но не би и не би-не тръгва топлото!
Re: Въздуховоди, монтирани във сух под и бленди в периферията на пода - утопия или реалност
19-10-2010 - 14:17:59
Нужен е вентилатор.
За римляните това не е било проблем - достатъчен е един роб с един мях.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход