Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

stroitelstvo

Публикувано от mrb 
mrb
stroitelstvo
25-08-2010 - 18:08:19
И на мен ми предстои строеж на монолитна жилищна сграда. По предварителни запитвания само с визията на идейния проект три фирми ми казаха приблизително еднакви цени. Спрях се на една от тях, но тя на няколко пъти сменя цената- 1 - при готов проект без да е завършена конструктивната част ми каза не по-вече от 50 000лв, 2- при завършена конструктивна част, и седмица след това още един път като използва същите аргументи. Сега съм дал и на другите две фирми и и чакам резултат. Та въпросат ми е: как мога сама да си изчисля някаква приблизителна сума като РЗП е 234кв, но в него влиза и гараж от 34кв
Re: stroitelstvo
25-08-2010 - 18:36:43
Според мен е добра цената,излиза 106евро/кв.
Re: stroitelstvo
25-08-2010 - 18:49:01
Винаги, ама абсолютно винаги хората в БГ правят едни и същи грешки и ултраинтересното е че не се усещат изобщо.Добре де ,ако имахте юридически или финансов проблем ,щяхте да използвате услугите на адвокат или счетоводител ,а не да се опитвате сам да си решите проблема.В този случай ,не сте ли чували кои са техническите лица ръководещи строителния процес и не можете ли да се решите да наемете за консултация ,незаинтересован пряко от вашия обект такъв специалист.Извадете си елката и сметнете (сърказмът е заради пословичната ни мнима пресметливост) че това ще ви донесе много пъти повече отколкото ще дадете за консултацията.Да не говорим ако ви спести грешки непоправими впоследствие както често се случва.
Апропо вие разбира се вече сте закъснели ,защото този колега щеше да ви представлява и пред проектанта и нямаше да му позволи да се прави на велик и да ви изнудва , защото със сигурност ви е заложил "шапки " както се казва на жаргон , за да може после да изкара някой лев.
mrb
Re: stroitelstvo
26-08-2010 - 08:30:53
При мен проблема все още предстои, защото не е започнал строежа. Ще избера друга фирма и задължително с договор. А относно тия "шапки" нещо не ми е ясно би ли пояснил.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-26 08:33 от mrb.
mrb
Re: stroitelstvo
26-08-2010 - 08:31:51
И според мен тази цена е добра .но тя се вдигна почти двойно
Re: stroitelstvo
26-08-2010 - 09:05:35
Quote
mrb
И според мен тази цена е добра .но тя се вдигна почти двойно

В началото е ведрия оптимизъм,после идва метаморфозата ,описана от колегата така:Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход