Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какви тухли?

Публикувано от bulhomes 
Какви тухли?
07-07-2010 - 22:22:10
Поне 5 такива теми съм чел тук и сега, когато наближава да ми трябва - нищо не мога да открия с търсачката на форума. Дано се намери някой да оправи проблема!

Конкретно питам дали някой има впечатления от четворки от Червен бряг, Бутово и Луковит. За Луковитските (Виненбергер) твърдят, че са с най-правилни размери и правят прави стени, но пък ми се виждат с по-тънки стени и не знам как ще държат дюбели, здравината на постройката като цяло и топлоизолационните им качества (в сравнение с обикновените). Цените им са - Луковит - 56 ст, Бутово - 54 ст, Червен Бряг - 48 ст

Разликата в цената не е определяща - за целия строеж идва около 7-800 лв (повтарям - говоря за разликата). Опитвам се да разбера дали си струва да се хвърля на най-скъпите (притесняват ме тънките стени).
Re: Какви тухли?
08-07-2010 - 00:02:01
Quote
bulhomes

Конкретно питам дали някой има впечатления от четворки от Червен бряг, Бутово и Луковит. .

Ако получиш впечатления от майсторите на прочутия "шопски зид" не вярвям да ти е много от полза!
Затова аз ще те посъветвам да направиш както се прави от всеки информиран потребител- да искаш от производителите на тухли Декларация за съответствие и Изпитвателен протокол от сертифицирана лаборатория! Тяхно законово задължение е да ти предоставят тази информация!После сравняваш показателите и си правиш избор или ги пускаш за коментари тука!Например качеството се дели на 4 категории като най-високото качество е категория- D 4!После при равни показатели,ако има такива гледай цените,защото иначе цените са близки пък качеството е с голяма разлика!
Re: Какви тухли?
08-07-2010 - 08:17:39
Аз бях взел малко количества гръцки четворки които се чупеха като стъкло.После взех флорати тези на луковит и впечатленията от тях са ми добри.За тухлите си има дюбели и анкерни болтове.Монтирал съм с анкерните болтове бойлер 80л.на тухла.Гледай да не са много крехки!!!Направо нямам думи какви боклуци внасят.Аз съм за флоратито а още повече за поротерма.Една поротермка е точно колкото три четворки.Когато аз купувах тухлите цените бяха четворка флорати 0.90лв. поротермката 2.90лв.
Re: Какви тухли?
08-07-2010 - 11:34:54
Че те кажи-речи наполовина паднали...
Re: Какви тухли?
08-07-2010 - 18:50:36
avatar
Винербергер без съмнение.....Икономично,чисто,удобно и технично - лично аз гласувам с две ръце за тях !

Чест и почитание
Re: Какви тухли?
08-07-2010 - 19:47:17
На Винербергер само големите са хубави но те са по 2.5лв иначе другите и те са ужас.Отпред пробиваш а отзад става яма,предстенна на гръцките се прави по лесно/разпъваш дюбела с една рапида/
Re: Какви тухли?
09-07-2010 - 14:04:19
[www.hispalambg.com]
Това върши ли работа?
Re: Какви тухли?
09-07-2010 - 16:31:48
Здравей bulhomes,

аз лично стройх с Александрово и втори подобен вид в тази посока. Със сигурност на Бутово геометрията е най-добра но от партида до партида има в изпичането голяма разлика. Доколкото аз разбрах сиситемата за определянето на качеството на тухлата и QC контрола в тези фабрики се пада на нареждачите на тухли на палети и шофьорите които имат здачата да наглеждат нареждачите и да оценят коя тухла да бъде наредена на палета и коя не. От висчко до тук казано спред мен е важно когато ги купуваш тухлите да ги огледаш старателно (едва ли ще можеш всичките) по мой сметки на теб са ти небходими около 10 хил тухли четворки (това са 2 камиона и половина тухли). Принципно и съвета на flo е интересен. При лоша геометрия после зидарите ще се оправдават с тях ( и ще те питат конеца от коя страна да го сложим smiling smiley ) а да не говорим за мазачите след тях. Т.е. ще ти трябват опитни зидари за да намалят дизбаланса от не симетричните тухли къде с повече вар къде с по-малко. От посочените от теб тухли познавам само Бутово и на фона на моите изглеждаха много добре.

!!! Внимавай защото ако си купил вече тухли и искаш да купиш още то новите може да са с до 1 см. по тесни (широчината на зида 25 см да ти продадат 24 см) и тогава става страшно ако ще продължаваш стена .....

Аз лично ако ще строя на ново бих използвал Wineberger 25 или 38 NF и да не се чудя сега от къде духа вятъра между тухлите. Там грешки според мен при зидарията могат да станат по трудно. Вярно искат си и инстроменти за рязане и разтвор зидарски но според мен е правилния път - за мен е късно да бутам 10.000 тухли но за теб не.

Дано съм бил полезен.

Поздрави
BAT_GOIKO
Re: Какви тухли?
09-07-2010 - 19:14:10
avatar
*ok* БРАВО!

Чест и почитание
Re: Какви тухли?
09-07-2010 - 22:19:48
Quote
niknik
[www.hispalambg.com]
Това върши ли работа?

Преди доста месеци вече им пратих плановете - още не са ми пратили оферта.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход