Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ

Публикувано от nelinka 
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
18-03-2010 - 12:18:36
avatar
Quote
nelinka
Само искам да спомена,че имаме дренаж една фирма ни го прави ,но явно са направили някакви пропоски.Дренажните тръби никаде не са отведени свършват някъде до края на къщата.Също така имаме и сложена от пласмасовата хартия от основите на къщата до нивото на почвата.Етоя и къщата отзад.[/url] [/url]

Първото, което се забелязва е, че олуците изсипват водата до основите на къщата. Защо не сложиш плочи около нея, с лек наклон към градината и да удължиш последния сегмент на улука?
Ако тръбите на дренажа не отвеждат водата в някаква, дори и елементарна шахта и ако нямат никакъв наклон, просто не вършат работа.
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
19-03-2010 - 16:26:23
Дренажа трябва да завършва в шахта, както уместно отбелязва Камелия, или ревизионна такава- с отвор на повърхността за проветрение или отводняване. А за пластмасовата хартия не казвайте на никого .
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
21-03-2010 - 22:13:27
Нелинка, решението е сравнително просто - разкопава се къщата до основите (трябва да слезнете 50 см.под нивото на армираната плоча) и правите хидроизолация, каквато е пропуснато да се направи. winking smiley слага се и топлоизолация! Следващата къща си взимайте готов бетон а не го бъркайте ръчно и бетона се вибрира с иглен вибратор. smiling smiley
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
22-03-2010 - 12:03:20
nelinka...тия ако ги слушаш...ще трябва да си построиш къщата наново.За да се стигне до поправяне на някакъв проблем,за начало трябва да има проблем.Проблем с влага или задържане на вода в двора имаш ли?
Защото проблемите с водата си изглеждат по определен начин.Примерно така:





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-22 12:06 от salvador.
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
22-03-2010 - 23:19:32
avatar
Има евтино решение,но освен ,че никой заинтересован не пита ,срещнах и отявлено презрение към това от което разбирам.....
*huh*

Чест и почитание
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
24-03-2010 - 13:55:17
Не такива проблеми в двора нямаме
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
24-03-2010 - 18:08:14
Ако мога и аз да помогна. Преди няколко години в едно сутеренно помещение ми се просмукваше вода, извиках една фирма която инжектира в основите през 30см с помпа една немска хидроизолация-тип смола, която се свързвала с бетона/преди това махнах и изчистих много добре гипсовата мазилка по стените вътре в помещението/ и както ми обясниха образувала външен филм, непропускащ вода отвън навътре.След това измазаха отвътре помещението 3 ръце с хидроизолация, устойчива на напорни води и досега нямам проблеми.winking smiley

Всички търсим истината!
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
24-03-2010 - 20:00:49
avatar
Бе то и аз от кога само за това говоря,ама никой не ще и да чуе моята дума....
Имате решение и то евтино и лесно просто поискайте информация - AQUAMAT-PENETRATE
Хидроизолация на мазе против влага и вода без хидростатичен натиск

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ
СЪОТВЕТНО ТЕХНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ
AQUAMATХидроизолационна циментова запечатка
DUROCRETПолимерна циментова смес за поправки
RAPICRETБързовтвърдяваща се циментова смес за поправки и корекции
ADIPLASTСинтетична смола подобряваща свойствата за замазки и мазилки
PLASTIPROOFПластификатор за бетон - тип А. Добавка за водоплътност


I. СЪЩНОСТ НА ПРОБЛЕМА - ИЗИСКВАНИЯ


За да бъдат използваеми основите (мазетата) трябва да бъдат ефективно защитети срещу проникването на влага. В случаите, в които проблемът се дължи просто на проникване на влага или вода без хидроскопично налягане (напр. проникване на вода при дъжд), влагозащитния слой трябва да бъде:

•Ефективен срещу проникване на влага или вода.

•Дълготраен, особено поради факта, че е на труднодостъпни места и в постоянен допир с почва (земя).



II. РЕШЕНИЕ


Там, където това е възможно се препоръчва влагозащитния слой да се полага върху външната страна на скелета на основите, което е и страната , от която прониква вода.

Покриването на външните стени на основите и вътрешния под, имат единственото възможно решение с AQUAMAT създаващ влагозащитен слой, който:

•Предлага ефективна влагозащита.

•Дишащ-осигурява жизнеспособност и възможност за ползване на основите (сутерена).

•Характеризира се с издържливост и надеждност поради неорганичния състав на материала.

Ако не е възможно външно нанасяне, AQUAMAT може да бъде нанесен и отвътре, защото той плътно се свързва с материала върху чиято повърхност се нанася и издържа негативно напрежение.

В случй на ново строителство се препоръчва PLASTIPROOF, бетонова влагоустойчива смес да се добави при бетонирането на структурните елементи на основата в пропорция 0,2-0,5 % от теглото на цимента.



III. ПОЛАГАНЕ


Подготовка на основата

1.Субстрата трябва да бъде напълно почистен от куфражни мазни остатъци, ронливи частици, прах и др.

2.Всички процепи (дупки) в бетона трябва да бъдат почистени от свободни частици, слепнали частици и др.

3.Жиците и отдалечените частици трябва да бъдат изрязани на дълбочина 3 cm.

4.Всички свързки трябва да бъдат разширени по тяхната дължина във V форма, на дълбочина 3 cm.

5.Повърхностите на всички горепосочени участъци трябва да бъдат обилно навлажнени и запълнени с DUROCRET полимерно модифициран циментов хоросан, подсилен с ADIPLAST полимерен латекс. В случай на наличие на съкратени срокове, като алтернатива може да се ползва RAPICRET бързо действащ изглаждащ хоросан.
Дозировка на DUROCRET: 25 kg за обработката на повърхност 30-40/m2 (приложение при нормолни бетонови стени).

6.Участъци от пода с вертикални елементи (бетонови стени, колони) трябва да бъдат навлажнени и намазани по цялата си повърхност с DUROCRET полимерно модифициран циментов хоросан, или с циментон хоросан подсилен с ADIPLAST полимерен латекс (формиране на каналчета) вдлъбнатини с триъгълни напречни разрези със страни 5-6 cm.
Дозировка на DUROCRET: 1,9 - 2,7 kg за 1 m каналчета.

7.Всички повърхности трябва да бъдат обилно навлажнени без остатъчна вода.



Приложение на AQUAMAT

1.Съдържанието на 1 чувал AQUAMAT (25 kg) постепенно се добавя към 8,25 kg вода при непрекъснато разбъркване до получаването на еднородна мазилка подходяща за нанасяне.

2.2-3 слоя на AQUAMAT се полагат върху външните стени на основите. Замазаната пъвърхност трябва да се издига мин. на 50 cm от нивото на земята. Преди нанасянето на всеки слой, трябва да се изчака пълното изсъхване на предишния. За да се избегнат напуквания всеки слой трябва да бъде с дебелина не повече от 1 mm.
Дозировка: 2-3 kg/m2.

3.Върху пода на основите (сутерена) се нанасят 2-3 сроя от AQUAMAT. Преди нанасянето на всеки слой, трябва да се изчака до пълното изсъхване на предишния. Подовата мазилка трябва да се издига на бетоновите стени или колони поне на 50 cm над пукнатината (шахтата) образувана при пресичането с пода. За да се избегне напукването, всеки слой трябва да бъде с максимална дебелина 1 mm.
Дозировка: 2-3 kg/ m2 общо.

4.Препоръчително е нанесения върху пода на основите слой AQUAMAT да бъде предпазен от наранявания с покривен слой (циментов слой, керемиди и др.).



IV. ЗАБЕЛЕЖКИ

•Околната температура по време на полагането на материала трябва да бъде над +5оС.

•Слоя AQUAMAT трябва да бъде предпазен от високи температури, дъжд и слана скреж.

•AQUAMAT съдържа цимент и при допир с вода има алкална реакция, ето защо е класифициран като дразнещ.

•Прочетете рисковете при употреба и инструкциите за безопасност, написани върху торбата.

Чест и почитание
Re: СЪВЕТИ ЗА ДРЕНАЖ
25-03-2010 - 02:09:21
И мен ме интересува дренажа.
Препоръчайте фирма, която да ми го направи

Мерси
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход