Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!

Публикувано от PALDIN 
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 12:28:46
avatar
Quote
PALDIN
Аз се извинявам за писането ,но парво отивам в руски саит там го пиша после го местя тук ..Ок триабва да търся строителен инженер Но тои ште ми трябва само ако фирмата приеме моята цена

Имах предвид да промените не само писането,но и мисленето.
Ами преговаряйте и с други-строителни фирми дал Господ,тия да не са единствените.
Впрочем да не би в руските сайтове да е задължително България да се пише грешно и с малка буква...winking smiley

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 12:42:39
Страхотно, поредният отворко със супер парцел на страхотно място, който НЕ БЪРЗА.
Жестоко просто, обичам СОБСТВЕНИЦИТЕ на терени.
И последно-един съвет и от мен: Като си толкова ербап /ако помниш думата/, стани инвеститор на целия общ парцел, дай на другите обезщетение и, нека това обезщетение да не бъде 30%.
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 12:56:40
Да това е и моята идея да взема целия парцел!!!!!!!!!!!!!
Това е вазможно ако мога да се преместиа в Българиа за 2 години аз не мога да остана повече от 2 седмици!!!
Просто ми е интересно колко % сега могат да получат моите комшии за обещитение
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 13:13:34
Интересно е какво включва цената/ 220-250/Е. Все пак осъществяването на един строителен продукт е свързано и с други съпътстващи разходи!
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 13:50:37
В зависимост от тежеста на сградата моя архитект ми каза че за 220 250 Евро ще е грубя строеж и довършителни работи на шпатловка и замаска само врати и прозорци
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 14:43:19
Мисля, че освен груб строеж, дограма, шпакловка и замазка, на сградата са нужни Ел./вкл. слаботокова/ ВиК, топло и хидро изолация, пожаро/димо/ известяване, верт. планировка, външни връзки, завършени общи части, асансьор. Проекти/съгласуване и одобряване/, учредяване право на строеж, надзор в проектирането и строителството, авторски надзор, ЗЗБУТ, тротоарно право, времянки, такси /строит. адвокатски, нотариални/, лиценз. Може би пропускам нещо, но като за ориентир стига.
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 14:58:17
Палдин нищо не разбрах от коментарите ти, както и от цените, които колеги дават ! ....Имаше едно умно предложение за количествени сметки за да се говори реално, но ти май нямаш такива. Имам допълнително питане ..някой сети ли се да види как стои въпроса с тока. ако те накарат да строиш трафопост , тогава какво правиш ?? !! Иначе, по мое мнение, ако сградата не е тежка /като конструкция и архитектура/ 240 - 260 евро на кв.м е работима цена до шпакловка и замазка,/труд и материал/, но това пак са само общи приказки. Преди да се види проекта и количествата не може да се каже точно. 360 евро е огромна цена към днешна дата. Това е цена от преди 2 години, когато желязото беше 2 лв., а надниците 60-80 лв. В момента приключвам кооперция, която почнах преди 2 години, както и къщата си която почнах преди 6 месеца...така, че нещата са несравними като разходи, знам го от личен опит.
И не разбрах много добре за какво са ти тези адвокати !! smiling smiley..
e-mail:joeli@abv.bg
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 15:56:35
Quote
PALDIN
да имам професионален архитект с стаж от 30 години тои може да ми направи проекта и е мои приател предложи ми да ползвам неговата адвокатка която му прави договорите Аз ште наема оште един адвокат познат на моите родители така че в тези отношениа сам Ок Сега друг вапрос ми доиде ако фирмата каже че си има архитект ?Не е ли по добре да ползвам моя а фирмата да е изпалнител само!Иначе моге да кажат че количествената сметка е толкова и да ме заблудиат Освен това Ако Фирмата хареса мястото тя триабва да приеме моята цена за да получи 50% от сградата аз не барзам!!

Мисля, че не сте ме разбрали правилно - аз Ви посъветвах да спрете да се изживявате като ръководител на строежа - няма начин да го контролирате от САЩ, а да възложите ЦЯЛАТА тази работа на професионалисти.
След като имате приятел-архитект - ако му имате доверие - поверете му не просто архитектурното проектиране, а и ЦЯЛОСТНАТА дейност по изграждането, в т.ч. - наемането на фирми-изпълнители, адвокатските услуги, инженерните дейности, цени и пр.. Как се сключва договор с подобен род оторизиран пълномощник ще Ви ориентират юристите.
След като го оторизирате, цялата галимация по фирмите, дали имали архитекти или нямали, количествените им сметки, цените и пр е НЕГОВА, а не Ваша. Разбира се - предварително трябва да уговорите с представителя рамковите Ви условия като неразделна част от договора, в т.ч. - да определите неговия дял в цената / надявам се, че не си въобразявате, че някой ще Ви свърши тази работа безплатно/.
Това е смисълът на препоръката ми.
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 16:26:13
avatar
Аз също леко се обърках... Ако искате да получите коректна цена трябва да идете при строителната фирма (която и да е тя) с ясна концепция - или вие сте инвеститор (под вие разбирам Вас лично плюс правоимащите) или си търсите инвеститор. Ако вие сте инвеститори, тогава тичате да оправите щялата документация и всички видове разрешителни, а на строителя му остава само чисто технически да строи. Ако искате да вкарате там друг инвеститор (самата строителна фирма или друг субект), тогава разговора е съвсем друг. Варианта за съинвестиране го изключвам, защото нищо няма да се получи като резултат. Та кое точно от двете искате?

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: каква е средната цена в Пловдив за строителство на мой парцел с мои пари!!
09-03-2010 - 19:47:50
Напразно се опитвате да разберете, а не можете, защото въпросът не е като на всички други, които си строят сами къщата.
А идеята е проста - има съсобствен УПИ, авторът на темата е съсобственик или собственик на един от имотите в УПИ-то и иска да обезщети другите съсобственици и да бъде инвеститор на цялата сграда . Чисто строително предприемачество. Строи, продава, печели. Нещо като ори, мели, яж.
Или "знам аз, строите за 200, продавате за 1200".
Та затова пита колко би излязло строителството на сградата, поне приблизително. И никой не му отговори точно, защото не се разбира правилно въпроса.
Аз ще си позволя да отговоря - 280-320 евро/кв.м. включително подземната част до шпакловка и замазка, външни връзки, врати, радиатори, вертикална планировка и т.н. Само груб строеж - до 110 евро/кв.м. Цените са относителни, малко зависи от проекта. Това за чисто строителната себестойност.
Себестойността на готовия продукт обаче зависи и от цената на земята, т.е. от обезщетението. Това не го знам за Пловдив, но има много зависи, зависи и в какво точно ще се изрази това обезщетение, от вида, в който се предава / с мацка, с джакузи, без джакузи и т.н./. От себестойността на готовия продукт зависи печалбата, а от печалбата зависи дали въобще ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ ЗАПОЧВА.
Е именно това последното вълнува питащия. Защото всички в строителния и имотния бизнес, които сега имат проблеми, са започнали неща, които не е имало смисъл да се започват.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход