Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Теч от снадка на тръба за парното

Публикувано от ivencoss 
Теч от снадка на тръба за парното
07-03-2010 - 12:18:41
Здравейте!

В банята на панелното ни жилище преминава вертикална тръба от парното. Преди няколко години съседа над нас си подмени старата метална тръба с нова с алуминиева вложка. Ние също подменихме тръбата, която преминава през нашия апартамент, като снадката между двете тръби е непосредствено под тавана на нашата баня. Съседите под нас са с метална тръба, като снадката между тях и нас е в тяхната баня.
При работещо парно тръбата се изкривява леко от топлината. Когато през пролетта парното спре, вероятно тръбата се свива и започва да тече от снадката под тавана. Викам някой по-едър майстор с голям тръбен ключ, който източва инсталацията и притяга снадката с колкото сила има. Снадката е близо до стените и е на много трудно за работа място. През следващата година или при авария през зимата процедурата се повтаря. Съседите над нас и под нас нямат нашите проблеми.
Моля ви за съвет.
Re: Теч от снадка на тръба за парното
07-03-2010 - 15:57:20
Проблемът по-скоро е в снадката.Лошо качество на снадката примерно.Тези тръби няма как да поетакт заради топлинно разширение или свиване.Другаде е причината.
Re: Теч от снадка на тръба за парното
07-03-2010 - 19:19:04
Имал съм подобен случай.
Познавам горе-долу системата, тъй като преди много години бях един от първите, който направи внос на петслойните полиетиленови тръби с алуминиева вложка.
Връзката между тръбата и фитинга става по два начина :
1. Пресов - по-рядко практикуван.
2. Винтов - по-честият случай.

За да работи правилно системата и да уплътни, преди нахлузване на винтовия фитинг краят на тръбата трябва да се обработи с един специален инструмент - нещо като шабър.
Това масово не се прави, а се прилага сила за нахлузване на фитинга, при което не рядко уплътнителният ринг се къса или поврежда.

Дано съм разбрал правилно описанието. Ако това е причината, след едно демонтиране, смяна на гумата и завиване, нещата може да се оправят.
Възможни са и други причини.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход