Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Обезопасяване на балкон - помогнете!

Публикувано от МАРЛЕКС 
Обезопасяване на балкон - помогнете!
06-02-2010 - 16:13:05
Балконът ни е на първи надпартерен етаж - пред кухнята. Мястото е тихо, озеленено. Приятно е при хубаво време да поседиш, да си пиеш там кафето...За съжаление преди известно време собствениците на партерния апартамент (отдолу) "приобщиха" балкона си към кухнята. По най-баналния начин: подзиждане, дограма, стационарна решетка (тип "стълбичка"winking smiley. Не след дълго по "стълбичката" имахме "посещение" на балкона и кухнята (при оставена отворена балконска врата), при това бяхме в хола!.. Оттогава сме просто стресирани! Не смеем да оставяме нищо на балкона, постоянно затваряме вратата към кухнята...Не искаме да остъкляваме балкона, нито да го "затваряме" със стационарна решетка (като затвор - ужас!) или ролетна такава (кутията й е просто огромна!). Безуспешно търсим производител на лесно"събиращи" се по две хоризонтални водещи релси (долу и горе) решетки. Подобни дървени има при по-старите асансьори. Преди години метални такива се ползваха много за обезопасяване на магазини. Има ги обаче и в по-ново време - на доста входове на метростанции в София (нали ги заключват нощем!). Някой може ли да ни помогне с информация? Или със съвет за друг вид "деликатно" обезопасяване на балкона? Благодарим предварително!
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
06-02-2010 - 17:10:02
Хармониката е само за вътрешен монтаж.Тя от масивно желязо,с малки допуски и във водещите механизми,и в сглобките на самата хармоника.Ужасно капризна е на прах,мръсотия,влага,лед и т.н.Като блокира едно звено,блокира цялата хармоника.Долната релса не може да се предпази и там се събира всякаква гнус.Един път ще забравиш да я изчистиш и смажеш,ще корозира и после няма оправяне.
Вертикалната ролета е много по-безпроблемна,макар и по-грозна.

[www.cooks-blinds.co.uk]
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
06-02-2010 - 22:19:54
avatar
Сложете макар и евтина аларма- другото си е да се молите пак да не ви посетят.......

Чест и почитание
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
06-02-2010 - 22:49:17
Сложи една фалшива камера - ето за 2-3$ Хубаво е и да сложиш нещо като табела, че има видеонаблюдение, но не ми идва на акъл как да не стане смешно.
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
07-02-2010 - 00:31:22
Фалшивите камери са удобни само ако се комбинират с истински.Примрно 1-2 истински и 4-5 фалшиви...да изглежда сякаш е покрит всеки квадратен сантиметър от голяма площ.
ven
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
07-02-2010 - 08:51:08
Нещо такова може и да свърши работа. Предполагам в някой цех, където правят огради могат да направят нещо подобно.

[www.insight-security.com]



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-02-07 09:21 от ven.
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
07-02-2010 - 10:10:18
Мисля, че охранителната ролетна щора - вертикална - спускаща се от горе до долу - ще ви свърши работа. Такива поставят в магазините например. Има и много красиви между тях - ажурни бели метални. А може и просто метална решетъчна с красиви орнаменти, която не е на релси, а отваряща се навън например /на панти/. Но вие казвате, че крадците са проникнали дори и през деня, когато сте били у дома. Явно трябва постоянно да е затворена тази решетка.
Чудя се, обаче, как тези отдолу са направили този вход отвън със стълбичките - та това изисква съгласието на етажната собственост или поне на съседните апартаменти ?! Това е незаконно, което са направили, защо не идете в общината и да видите имат ли те разрешение за това и да изискате да затворят тези стълби.
Успех !
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
07-02-2010 - 10:10:53
Обмисляли ли сте решетка с механизъм "падащо крило" ? Това е механика, разпространена при гаражните врати, която прибира челния защитен елемент под тавана на помещението.
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
07-02-2010 - 10:11:28
А да, и защо не си вземете куче - голяма порода-пазач ?
Вижте това, между другото:
[sabutom.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-07 10:19 от monitor.
Re: Обезопасяване на балкон - помогнете!
07-02-2010 - 10:48:33
Може и някакъв вариант с периметрова охрана с инфрачервена бариера като допълнение към алармена система.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход