Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

мазилки с турбозол и камини

Публикувано от ibi1970 
Re: мазилки с турбозол и камини
24-02-2010 - 08:34:03
avatar
koxx Царицата на мазилките е гипсовата/ независимо от това със кой от видовете материали предназначени за целта ще се изпълни/ и е най доброто решение за измазване на вътрешни стени итавани , когато се изпълни грамотно със нея може да се постигне изправяне почти да милиметър, а приказките че запечатвала стените са пълни глупости ,запечатва ги толкова колкото и всички други мазилки.Освен това гипса е екологично чист мотериал
Мога да го докажа на всеки който не вярва ,преди две години правихме една къща във с.Байково на 30 км от Пловдив и е на 1100м надморска височина,мазилката е ръчно положена върху тухла и бетон а материала е на АЛЧИБАЙ -гипсова мазилка с много финно смлян перлит вече двегодини къщата стои без дограма и на мазилката нищо и няма ,мога да заведа всеки от вас и да се увери във това.

Истината е че не останаха много майстори които магат и знаят как да я направят .

Камини ,пещи-фурни ,барбекюта ,огнища за чеверме, руски печки ,гипсови мазилки и всички видове декорации от гипс ,всички видове каменни облицовки.
[mastercam.alle.bg] тел.0894391142



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-24 08:38 от MASTERCAM.
Re: мазилки с турбозол и камини
11-03-2010 - 20:43:12
Моля за мнение за цени защото не сам наясно как са нещата в тази област.
Оферират ми цени 11.50 лв на м2 ма6инно мазане с гипс с материала вкл.до разходна норма 13кг на м2
Материала е на "Баумит".
Допълнителна 6пакловка след ма6инното на 4.10 на м2 и след това боядисване с Баумит силиконова цветна боя на 6 лв на м2 като боята е вкл.

Много 6те сам ви благодарна за коментар на цените от запознати.
Re: мазилки с турбозол и камини
11-03-2010 - 21:00:01
avatar
Здравей basten как сметнаха нези майстори точно 13 кг на м2 ,значи криво право ще гледад да се вместят в тези 13 кг и ще получиш крива и не нивелирана мазилка обаче ще я изтупат за две седмици ,и след това ще търсиш пак някои да им оправя бакиите .

Аз ти давам цена 14 лв на м2 върху бетон и тухла с финиша до завършен вид ръчно полагане по нивелирани" майки " без разлика таван ли е или стена след което само се боядисва . В тази цена не влиза материала.

Камини ,пещи-фурни ,барбекюта ,огнища за чеверме, руски печки ,гипсови мазилки и всички видове декорации от гипс ,всички видове каменни облицовки.
[mastercam.alle.bg] тел.0894391142
Re: мазилки с турбозол и камини
11-03-2010 - 21:15:54
над този разход ако дойде материала се пла6та просто до 13кг на м2 е влезнал в цената като след оглед казаха че на 95% тиа 13-14кг ще са ОК.
Мастер 14 лв на м2 при теб и при офертата на Баумит 15 лв с вкл материал очевидно офертата е изгодна на Баумит като им се плаща след работата при дадено качество така,че няма начин да е претупана работата.
От Ст Загора съм ако има и др оферти на лични.
Все пак основното е да проверя как са тези цени като качеството на работата им съм го видяла и ме устройва.
Re: мазилки с турбозол и камини
11-03-2010 - 22:56:59
avatar
Тоя дето полага мазилка при минус градуси си е за е....ван....,ама що не като минава номера....
Шпакловчица си е необходима,но зависи от окото на инвеститора - може и да му харесва грапава повърхност....:]
Само да споделя,че при водата положена с мазилчицата - очаквайте засушаване на основата поне след 2 години...
успех

Чест и почитание
Re: мазилки с турбозол и камини
11-03-2010 - 23:03:32
еее гоголе никой нее казл, че ще се работи на минусови температури чакаме април дано няма сняг и тогава.
Никой не казва на Баумит матеряла читав ли е и дали тез цени са нормалните за пазара confused smiley
Re: мазилки с турбозол и камини
12-03-2010 - 00:02:38
avatar
basten Аз ти давам цена за перфектно изпълнение освен това твоите майстори не са ти дали цена за обръщане на ъгли прозорци трегери и ивици до 50 см ширина което се заплаща 10 лв на линеен метър с ръбоохранителната лаисна, а познай защо. Да не говорим за това че качеството на ръчно положената гипсова мазилка е много по високо от това с машина ,ти не правиш хотел а къщата си.
Но ти си преценяваш сам , ще видиш накрая че това което ти казвам ще излезне истина.
Re: мазилки с турбозол и камини
14-03-2010 - 12:13:39
smiling smiley стана ми малко чудно относно някои изказвания тук и ще задам нколко въпроса,какво значи ръчно положена мазилка mastercam?нали и хората работещи с турбозол и тези бъркащи я на ръка в края на краищата го правят ръчно smiling smiley Как може да твърдиш и да ме убедиш,че с бормашината ще си разбъркаш по добре материала,най малкото всяка кофа ще ти е с различна гъстота? Другото което ми е много интересно е как може да твърдиш че само с майки може да стане добре,след като си в този занаят трябва да знаеш че винаги между майките мазилката хлътва smiling smiley има и други ,но не изкам да отегчавам хората .........
Re: мазилки с турбозол и камини
14-03-2010 - 13:08:22
avatar
Другото което ми е много интересно е как може да твърдиш че само с майки може да стане добре,след като си в този занаят трябва да знаеш че винаги между майките мазилката хлътва smiling smiley има и други ,но не изкам да отегчавам хората .........

Ами или не си в час със този вид мазилки за да твърдиш такова нещо или трябва да го докажеш че е така ,"майките " се правят от същият материал със който ще се маже за какво хлътване говориш материала се бърка със миксер пропорцията материал + вода си я дава производителя и трябва да се спазва стриктно така че няма как всяка кофа да е различна .

Покажи ми поне един обект изпълнен със машинно положена мазилка ,където да не е криво след това и не се налага да се прави финишна шпакловка ,но ще снимаш отблизо и ще използваш алуминиеви мастари дълги поне 3 лм да видим без майките колко е просвета под мастара.

Най добро качество се постига със ръчно положена мазилка по нивелирани "майки" може да се използва и машина но само за нанасянето на материала ,и задължително "майки" по стени и тавани през 1.20 -1.50 лм.

Ако при теб мазилката хлътва между "майките" които се съмнявам дали въобще пускаш,се замисли къде грешиш
.

Камини ,пещи-фурни ,барбекюта ,огнища за чеверме, руски печки ,гипсови мазилки и всички видове декорации от гипс ,всички видове каменни облицовки.
[mastercam.alle.bg] тел.0894391142



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-03-14 13:11 от MASTERCAM.
Re: мазилки с турбозол и камини
14-03-2010 - 17:38:52
Mastercam, твърдо съм против ръчноположените майки, били те дори от същия материял с който се маже. Та ако желаеш да постигнеш добра производителност на майсторите ти, не мога да разбера, колко време ще си играете да правите тези "майки" по стена примерно 20-25м2, колко време ще ги нивелирате и как при едно отклонение на една от всичките, стената или част от нея се изкривява моментално. winking smiley
А относно пост-а ти за монтажа на ръбохранителите , след измазването на прозорци и трегери..... още едно нещо, което ти забавя работния процес и при това ги монтирате с гипсово лепило? :] предполагам, че без проблем можете да направите 100-150м2 на месец и то при тези цени, които си обявил -нормално
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход