Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

мазилки с турбозол и камини

Публикувано от ibi1970 
Re: мазилки с турбозол и камини
04-01-2010 - 20:10:49
Темата с мазилките е доста интересна - правите стени стават от добре заложени водачи - не си ги икономисвай. Ако са пропуснали да ти оферират поставяне на ъгли и водачи погрижи се да го направят, обръщането на прозорците също. Често ще чуеш че ставало право и без водачи - НЯМА ТАКИВА ФИЛМИ!!! Би могло кнауфа да е финишна шпакловка - но изисква прецизно допълнителна обработка която, не е включена в така предложената ти цена. На вече загладена стена след 3-4 часа се пръска с вода и се минава с пердашка с дунапренена гъба, след това стената се "цикли". На следващия ден операцията може да се повтори. Поискай да ти спазят технологията дори това да ти струва 3-5 лева отгоре. Ако те зарежат на по средата, ще ти струва в последствие поне 10 лв на квадрат...На преходите между бетон и тухли задължително се влага стъклофибърна мрежа...бетона се грундира с бетон контакт (иначе ще ти падне мазилката) тухлите с дълбоко попиващ грунд. Това също не е оферирано! При изправянето на стените ако се открият кривини по-големи от 6 см. участъка го направи с гипсокартон - действвително не е обосновано да се прави толко дебела замазка.
Ще пусна снимки как се прави когато почнеме някъде мазилки.
Re: мазилки с турбозол и камини
04-01-2010 - 20:28:37
Quote
ibi1970
Колкото до камината......засега съм се спрял на Каминицентър и Секаста като днес гледах една изградена от Каминицентър и изглеждаше много добре а и собствениците са много,много доволни.Моля ако някои има преки впечатления от тези фирми да ги сподели.

Горивните камери на Каминицентър са полски - но определено са качествени - с голямо стъкло, чугунена камера, повечето са с чекмедже за пепелта - като цена и качество добър избор.
Меките връзки които продават в магазина са еднослойни - не са за препоръчване, и са на доста висока цена (90 лв. за метър ако не се лъжа)
При монтажа се обърни към специалист за да монтира правилно уреда ти.
Re: мазилки с турбозол и камини
04-01-2010 - 21:00:12
В момента правя камина, препоръчах да си купят камера от Камини център - 12 квт с право стъкло, "суха" камера. Искаха да я палят за празниците - монтирах я колкото да си правят опити, хубаво е преди да се облицова камината да се обгаря около седмица за да спре да мирише, а и да се види дали няма някакъв проблем. Сега ще пусна нова тема и ще започна да качвам снимки. До края на седмицата ще е готова. Цената за необходимия камък за облицовката им се видя много (около 1900 лева) и ми хрумна да направиме облицовка от ИТОНГ. Аз гарантирам че няма да има проблем с материала. Като приключим с материалите и труда ще постна колко ще струва всичко. по предварителни сметки го докарваме до около 2700-2800 лева за труд и материали без горивната камера (1400 лева). В цената влизат и два гранитни плота (съвсем без камък няма как winking smiley )
Re: мазилки с турбозол и камини
04-01-2010 - 21:43:55
avatar
:]*book**angel*

Чест и почитание
Re: мазилки с турбозол и камини
15-01-2010 - 03:00:11
avatar
Здравейте при гипсовата мазилка независимо със какъв материал ще се изпълнява най високо качество се постига когато се прави ръчна гипсова мазилка.Предварително се пуска нивелация по стени и тавани по която се правят майки от същият материал със който ще се измазва по тези строго нивелирани майки се издърпва материала нанесен между майките ,след като се напълни цялата стена или таван се минава една завършваща финна ръка за да заглади грапавините останали от мастарите и самия материал .Има два основни начина на изпълнение ,по старият е хоросаногипсов разтвор за ядрото и 2-3 мм чист гипс за финала и този със готовите сухи смеси за тази цел като например" АЛЧИБАЙ " МП-ЛАЙТ МП-75 на Кнауф за изтеглянето на материала по маиките се използват алуминиеви мастари със един скосен ръб за да могат да влизат при обирането във хоризонталните и вертикални ягли на помещението .Масова практика е ръбоохранителните лайсни по външни ъгли да се монтират преди самото нанасяне на мазилката ниe практикувамe друг способ при който ръба става идеално прав, след като сме обърнали всички външни ъгли прозорци трегери ако има такива със един специален инструмент изрязваме улеи от двете страни на ръба далбок 3-4мм и широк колкото ъгловата лаисна ,след което нанасяме гипсово лепило във улея и вмъкваме лаисната като я контролираме със стоманени цикли по двете плоскости на предварително изправеният при измазването ръб така няма как де се сбърка и лаисната да се изкриви.

Ами това е накратко ако имате въпроси питайте.

Камини ,пещи-фурни ,барбекюта ,огнища за чеверме, руски печки ,гипсови мазилки и всички видове декорации от гипс ,всички видове каменни облицовки.
[mastercam.alle.bg] тел.0894391142



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-01-15 08:40 от MASTERCAM.
Re: мазилки с турбозол и камини
15-01-2010 - 08:26:18
Извинявам се - извън темата-трябва ми турбозол под наем за Варна.
Re: мазилки с турбозол и камини
17-01-2010 - 02:39:00
Господа, успокоих се и аз накрая. Явно не съм само аз задръстения инвеститор, който си въобразяваше, че като размахва дългия нивелир ще получи така желаната мазилка на Кнауф готова за грунд и боя. Да, на общия сивкав фон тя изглежда гладка, докато не започнеш да опипваш и да се вглеждаш детаилно. За пръските по тавана да не говорим, тях със сигурност ги пропускаш. А колко грозни думи излязоха от устата ми, след като се оказа че фината шпакловка след кнауфа е "задължителна" според моя критерии за гладкост.... smiling smiley А повечето ъгли - ужас...Та то така си било редно!!! Защо не казахте преди година-две, а? 4ovek, и ти ми гледаше саира....Не даде тогава няколко ценни съвета на една леко измъчена от строителството, но все пак симпатична (смея да твърдяsmiling smiley) дама..... Но да си призная, в кухненските ъгли се бяха постарали няколко пъти, тъй като им вадих душите поради предварителния отказ на една фирма да прави ъглови кухненски шкафове. Така де, принципно не правели, защото не можели да ги напаснат. Всички ъгли по всички къщи били криви! Не е майтап... Хората са решили далновидно проблема с кривите ъгли! Няма "искам ъглов шкаф". ...smiling smiley В края на крайщата, хората от фирмата, която ми прави кухненските шкафове чак останаха изненадани от това невиждано нещо - цели два ъгли са прави, с отклонение под 1 см....
Ама на другата къща (ако има такава) ще им скъсам зад....те! На мазачите, дето ме гледаха в очите и многократно ми твърдяха с убедителен тон, че ще боядисваме направо след мазилката. Ще дойде и техния ден! Светът е малък....
А при минусови температури се мечтае за камината с живия огън и се пие червено вино , (за тия дето вече не го правим, де...smiling smiley а не се нанася ни мазилка, ни боя. Успех!!!
Re: мазилки с турбозол и камини
18-01-2010 - 09:24:00
Магеа, съжалявам, ама ти не искаше да слушаш. Обясняваше ми колко евтино ще ти излезе да си контролираш сама и , че такива като мен незаслужено си изкарват парите, защото не правят нищо, даже ми се смееше, когато ти обяснявах, че разваляте дисциплината като приемате некачествено изпълнени работи.
Можеше да прочетеш колко пъти съм обяснявал, че трябва да намерите изпълнител, който да измаже и боядиса и щом мазачите отказват да боядисват , значи не могат да направят качествен продукт.
Има качествени строители у нас, но обикновено не ги ползват, защото техните оферти изглеждат скъпи на пръв поглед.
Re: мазилки с турбозол и камини
20-02-2010 - 19:45:52
Бригада която работи с материали на "Баумит" ме омайва че е по добре да се измаже навсякаде с варо-циментова мазилка а не с гипсова.
Аз съм чувал че варо циментовата се ползва предимно за мокри помещения.
Основният им аргумент е че гипса много запечатва стените !?

А някой да има опит с пак на Баумит Нанопор мазилката с изолационните им плочи open ?
Spored reklamata отли4ни качества на паропропускливост но не видях в нета никъде отзиви от хора с такава а само реклами.
Re: мазилки с турбозол и камини
24-02-2010 - 08:00:37
Quote
koxx
Бригада която работи с материали на "Баумит" ме омайва че е по добре да се измаже навсякаде с варо-циментова мазилка а не с гипсова.
Аз съм чувал че варо циментовата се ползва предимно за мокри помещения.
Основният им аргумент е че гипса много запечатва стените !?

...

Вярно е !
Вароцимента не е само за мокри помещения и е много по-добра мазилка от гипса по вси4ки параграфи.
За да стане глатка си има материял за финосване на варова уснова (мраморно брашно и такива салтанати там...)
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход