Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Шпакловка на стена - трябва ли да се сваля..

Публикувано от Andrei 
Здравейте,
бих искал да попитам и тук smiling smiley

латекса в кухнята ни се беше напукал и се белеше на люспи, за да пребоядисаме го свалихме до шпакловката отдолу.. но на места старата шпакловка също падна и сега стои въпроса дали да я свалям цялата и после да се направи новата или да направя новата шпакловка отгоре без да свалям старата, запълвайки първо дупките в старата и после отгоре нова?
nihonjin
Re: Шпакловка на стена - трябва ли да се сваля..
19-05-2006 - 05:52:37
Няма нужда от нова. Изкърпи старата със шпакловъчна смес, пришлайфай със шкурка за да се слеят старото и новото и боядисвай. Ако имаш по дълбоки дупки или широки пукнатини ги запълни първо с нещо по-здраво на циментова или гипсова основа.
А. Занков
Re: Шпакловка на стена - трябва ли да се сваля..
25-05-2006 - 12:57:06
Андрей,

Първо си провери цялата стена в какво състояние е. С чук провери за други подкожушени места. Ако имаш пукнатини ги отвори с по около 10 см в двете посоки, за да видиш как е от доулу.

Интересно от какво се е напукал латекса... Ако е запечатал мокра шпакловка - има такъв резултат... Но като казваш, че и самата шпакловка се рони, може би по-скоро в нея е проблема - явно е слабичка нещо... Тогава по-добре я свали цялата,направи си нова и боядисай.

Бих ти препоръчал един интересен продукт, който е едновременно дишащ, еластичен и пази от развитие на плесени и мухъл - maxit SerpoSpack SW - [www.maxit.bg]

Успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход