Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Тълкувание на закона

Публикувано от maksin 
Re: Тълкувание на закона
10-01-2010 - 13:12:14
Тотално избягахте от смисъла и логиката на ЗУТ.Идеята му е съвсем проста-големите фирми да строят само големи обекти.Висока категория.И това е правилен подход.
Re: Тълкувание на закона
10-01-2010 - 17:40:36
Salvadore темата беше строеж 5 категория с или без технически ! smiling smiley и стопанския начин smiling smiley, но иначе съм напълно съгласен с теб, въпреки че ЗУТ/ не е точно и ЗУТ, а закона за Камарата на строителите/ не пречи, фирми дето нямат и 2 месеца опит да получават държавни поръчки, след което да отдават обекта на подизпълнители, но това е друга тема...а и между другото регистрацията за 4 категория ! /жилищни сгради/ е много лека, всеки с фирма може да се регистрира...Ако си мислиш,че регистрацията на строителните фирми беше направена с цел регламентиране на кой какво да строи, грешиш. Това е една изкуствена организация, чиято администрация само лапа.., знаеш ли че минималната такса за регистрация 4 категория е 1200 лв. !!! Тоест една бригада байовци сторители от 30 години с опит и авторитет може и да не могат са се регистрират, а аз примерно дето имам излишни 1200 лв. мога да стана СТРОИТЕЛ !!

Без да се обиждаш, от доста време чета форумите тук. Харесва ми хъса, с които участниците обсъждат разни теми, но в много случаи има непознаване на материята....на тема строителство бих препоръчал едно - когато някой има една кочинка, която е построил сам, един чифт обувки да е скъсал по арматурата и бетона , тогава с авторитет да говори за това как се строи.
На всички участници пожелавам успех, защото виждам стремеж да развитие
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход