Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Фибран и т.н.

Публикувано от mecho 
mecho
Фибран и т.н.
05-05-2006 - 14:13:34
Здравейте.Доста четох, но все пак да се включа и да попитам.
Ще санираме къща и ви моля да ни насочите от къде в София могат да се купят гипскартон, фибран, нужната вата и мрежа(с тях нещо се обърках какви трябва да са).И какви са цените, за да си изтрадим по-точна представа.Ако правилно схванах, по добре е фибран вместо стереодур, така ли е?
Моля да ми отговорите, защото виждам, че хората във форума разбирате от тези неща, и педварително ви благодаря!
mecho
Re: Фибран и т.н.
08-05-2006 - 09:32:00
Хей, хора, моля ви, помогнете.Защо никой нищо не казва?Свършиха ри услужливите хора?
Re: Фибран и т.н.
09-05-2006 - 12:03:53
мечо, къде смяташ да слагаш фибран и къде вата/гипскартон? фибран и стиродур са едно и също нещо под две търговски марки.
mecho
Re: Фибран и т.н.
10-05-2006 - 10:13:06
Ами гипсокартон от вътре на стените и тавана, защото къщата е много студена и усойна.А фибрана отвън.Поне тук из форума всички твърдят, че за външна изолация той е най подходящ.Но не мога да се ориентирам доколко ценовите листи на разните фирми из интернет са актуални и затова питах къде биха препоръчали форумци във София да търся, защото за жалост средствата ми са ограничени.Моля някой да ми помогне.
valovv
Re: Фибран и т.н.
10-05-2006 - 22:28:12
Фибранът запечатва стените и не е подходящ за фасадна изолация, подходящ е за изолация на основите на твоята къща където има нужда от това му качество. По отношение на фасадната изолация можеш да прочетеш ако имаш желание на нашия адрес, там има инструкция за полагане и технияески спецификации за фасадната топлоизолация: [www.rockwool.bg]

mecho
Re: Фибран и т.н.
11-05-2006 - 10:44:00
Благодаря ти, но нещо ми прави мизерия компютъра и не мога да отворя файла.Кажи ми на 2- на 3 какно трябва за фасадна изолация.Мерси
Re: Фибран и т.н.
18-05-2006 - 13:44:55
Дай ми мейл на който да ти пусна инструкция за фасадна изолация в формат .pdf , там е обяснено в 16 страници доста подробно.
Иначе нашият материал който мога да препоръчам се казва FASROCK.
Re: Фибран и т.н.
10-06-2006 - 20:36:52
valovv ако не е проблем да изпратиш на мен инфото което имашsmiling smiley
аз 3г. се занимавам с изолации но може да понауча нещо ново!
hlapeto__@abv.bg
Re: Фибран и т.н.
18-06-2006 - 22:03:08
Здравейте на всички! Очи не ми останаха докато изчета всичко и всички във всички форуми confused smiley smiling smiley и ви благодаря за участието и за това, че помагате да се раждат истините!!!
И така, предстои ми да започна построяване на еднофамилната ни къща и вече ме вълнува процесът с топлоизоацията(не само той, но тук ше питам за него smiling smiley ).
Попаднах на няколко статии за термоизолация с полиуретанова пяна и ми изглежда изключително предизвикателно нейното използване - като характеристики, начин на поставяне и т.н.
Моля за мнение относно този нов продукт за БГ.
"Основното преимущество на полиуретана е, че е с най-нисък коефициент на топлопроводимост от всички традиционно използвани в строителството изолационни материали. Полага се директно върху грубия строеж, без да е необходимо шпакловане и мазилки, с което използваемото жилищно пространство се запазва по-голямо. Материалът се полага бързо и лесно, прилепва към всякаква основа, при това без да се използват лепила. Едно от големите преимущества на полиуретановата пяна е устойчивостта на стареене. Има сгради, изолирани с материала на повече от 30 години с напълно запазено качество." Това е абзац, които съм копирал от една статия.
Надявам се да има и практици при използването на полиуретанова пяна, които да споделят и тяхното мнение.
Re: Фибран и т.н.
27-06-2006 - 17:32:38
КОЕ Е ПО ДОБРЕ ЗА ВЪНШНА ИЗОЛАЦИЯ И СИЛЕН КОНДЕНЗ И ВЛАГА ОТВЪТРЕ - ФИБРАН ИЛИ EPS
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход