Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Почна се.... (Блог на строеж на къща)

Публикувано от ArturDent 
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
11-10-2009 - 23:08:23
Ако не се лъжа, зида от единички трябваше да остане неизмазан за декорация на камината, ако това е така, 'баси и нескопосаните зидари, при положение че знаят идеята на собственика- това си е за събаряне. Артър, отново ти казвам-вместо да се сърдиш трябваше овреме да се вслушаш в съветите на професионалистите.
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
11-10-2009 - 23:44:36
Никой не спори срещу нередностите, конструктивно изложени. Той човека си искаше и това - да има всякакви мнения, дори и отрицателни. Ама айде, всичко си има граници. Подигравки и открито заяждане е малко пресилено и е откровена проява на лош вкус. Да не кажа комплексарщина, простотия и безсилие.
Криза, добре де, ама чак по този нескопосан начин да се рекламирате... За ... недотам професионалните писания/меко казано/ на Фло през годините пък въобще няма да споменавам.
А има и друга страна. Нека да си представим как става тая работа един човек, който явно нищо не разбира от строителство да каже каквото и да е на Професионалиста, а? Можем да предположим каква ще е реакцията и как ще се развият нещата впоследствие.
Ама няма страшно, те започват да се поизчистват нещата... Такива отчаяни простотии доказват, че хората са на ръба.
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 00:29:12
снимките са тук:

[arturdentex.snimka.bg]


айде, no hard feelings и да пожелаем успех в начинанието!!! ... и нека критиките да са конструктивни и без хапливи заяждания. все пак не става въпрос за цвета на клетката на хамстера ...
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 00:54:47
avatar
Щом ще има съвети - какво се прави в случай че собственикът каже "не ми харесва стената"? Има ли сторител, който би я бутнал и да я зида наново и как може да го накара това да стане?
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 02:17:04
A be hora ne razbrahte li,4e 4oveka si misle6e (be6e tvurdo ubeden), 4e stroi(realizira ko4ina) ne6to edva li ne konkurira6to se po zna4imost s kitaiskata stena. Vaobrazjava6e si,4e 6tedro i blagorodno ni darjava s unikalnata vazmojnost i nie (smirenite saforumci) tuhla po tuhla zaedno s gradeja mu da izrastvame v grandioznoto na4inanie! PORAZEN SAM OT SAMO4UVSTVIETO ! eye popping smiley
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 02:38:07
Така де....ама я да видя на колко ще им стиска да пуснат снимки от строежа на своите къщи и да понесат същите критики...май не е толкова просто...
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 08:21:11
ivaneli Написал:
-------------------------------------------------------
> A be hora ne razbrahte li,4e 4oveka si misle6e
> (be6e tvurdo ubeden), 4e stroi(realizira ko4ina)
> ne6to edva li ne konkurira6to se po zna4imost s
> kitaiskata stena. Vaobrazjava6e si,4e 6tedro i
> blagorodno ni darjava s unikalnata vazmojnost i
> nie (smirenite saforumci) tuhla po tuhla zaedno s
> gradeja mu da izrastvame v grandioznoto
> na4inanie! PORAZEN SAM OT SAMO4UVSTVIETO !

Ето точно такива не трябва да са коментарите в този форум. Докато хората вместо просто да посочат грешките и да се опитват да дават полезни съвети да бъдат намалени щетите от некомпетентността на майсторите, ползват изрази от типа на "реализира кочина" и се правят такива идиотски изкривени коментари, няма никой да иска да споделя с другите и е нормално по-чувствителните хора да се засягат.
Аз пък що ли не съм видял никъде Артърдент да заявява "строя перфектната къща" или "къщата ми е по еталон за най-реномираните архитектурни списания" и т.н. Никъде по никакъв начин той не обвини другите, че завиждат или да ги поучава да следват примера му. Той просто споделяше какво се случва и реализираше своята по-скромна мечта за най-обикновена къщичка.
За това перфекционистите с ръка на сърцето поне да си признаят, че от "болки в корема от смях", "русенски цигании" и "кочини" и други такива обидни изрази в този форум място няма. Да не говорим за коментарите от типа "неговата най-голяма гордост била телевизионната кула висока еди колко си метра" и "къщата му е заобиколена само от други бараки и кочини"... Някои хора направо се оляха. Тука не говорим за самочувствие, говорим за възмущение от тези грозни необосновани селски коментари, просто хвърлени ей така за да му се потъпче на човека самочувствието. Едва след тях той взе да се засяга и да се защитава, което на някои може да им е заприличало на самочувствие без покритие. Само че както правото казва, самозащитата трябва да съответства на нападението.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-10-12 08:30 от Chilio.
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 08:50:14
" Шопския зид" е огромен принос на на бригадата" професионалисти" в световната архитектура и строителство! Не по -малко важен е и начна на приготвяне на разтвора за зидане! Някъде го наричат варо-циментен разтвор.На тоя обект обаче,според Артър на една бетонобъркачка/от снимките се вижда,че е от най-малките/слагат пясък и една торба цимент/курсива мой/.Вероятно това е " шопски разтвор" по аналогия на митичния римски бетон,който държи "шопския зид" по вертикала!Разбира се ,не се откри пред широката публика за колко реда "шопски зид"отива съдържанието на една бетонобъркачка ,респективно на една торба цимент! Ако е верно твърдението ,че евтиното излиза скъпо,то циганията е златна!
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 09:00:39
Абе фло, ти не се ли усещаш? Толкова грозно се държиш, че съм сигурен, че на болшинството от форума мнението им за теб покрай жлъчните ти коментари е паднало до невиждано ниски нива. Ей такива индивиди форумни всезнайковци най-ненавиждам. Добре, кажи "така не е правилно, не трябва да се слага по толкова защото така и така...". Ама с тия "приноси за световната архитектура и строителство" и "златни цигании" мислиш ли, че звучиш много авторитетно? Напротив, твоето държание се превръща в една неспирна селска цигания. Ако някой има самочувствие без покритие това са хората като теб, които явно се чувстват че летят по облаците и могат да леят простотията си оттам по понечилите да споделят нещо. В по-добрите форуми има модератори, които трият такива обидни коментари и квалификации като твоите. Кажи на нас, непросветените, колко цимент точно трябва да се сложи в тези най-малките бетонобъркачки, вместо да говориш празни приказки кое е златно и кое лайняно.
Re: Почна се.... (Блог на строеж на къща)
12-10-2009 - 09:28:55
Chilio Написал:
-------------------------------------------------------
> Абе фло, ти не се ли усещаш? Толкова грозно се
> държиш, че съм сигурен, че на болшинството от
> форума мнението им за теб покрай жлъчните ти
> коментари е паднало до невиждано ниски нива. Ей
> такива индивиди форумни всезнайковци
> най-ненавиждам.


Това ми е стила драги! Винаги се кефя,като коментирам! Правя го за собствено удоволствие и за полза на някой,който ме разбере! Може да ти изглеждаме форумни всезнайковци,които ти ненавиждаш само защото ти си един НЕЗНАЙКО!Един мразещ ,ненавиждащ НЕЗНАЙКО!Нямам опонент в тоя форум ,който аз да мразя и ненавиждам!
:} :} В знак на протест и аз напускам темата!Няма да си трия постовете,защото винаги стоя зад думите си! *drink1*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход