Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley

Публикувано от mtodorov 
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 18:44:26
Любо за реактивната енергия си прав и не съвсем - плаща се всичко, кое пряко, кое коственно в дадения случай реактивната енергия я плащаш също защото ти расте тока за пренасяне на активната такава ако ти е лош факторът на мощността. Както и да е не е тук сигурно мястото за това. Човекът искаше простичко да му се обясни. Грубо казано при сегашното съотношение на цените на тока и газта, приемаме около 20% по скъпо от газта. Обаче при невъзможност или нежелание за ползуване на газ - това си е вариант. Аз за себе си съм доволен, че го направих.

_________________
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 19:18:20
ОК! Ивел - не е тук местото за CosФ и Фактор на мощност.
Но потвърди/обори, моля, за "човека" - на какво може да се разчита като икономия от елотоплителни уреди, било то "космически".
Ако си в час, може да му разясниш и т.н. "енергийните класове" за тези уреди, че мен ме нервят. *beer*
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 19:54:32
Мисля че пределно достъпно го разнищихме въпроса. Аз лично го направих защото тия с газта малко ме ядосаха - не съм им бил интересен като клиент защото много отсъствувам от къщи а те искали да се потребява - ми аз нали си плащам даже две такси им бях обещал за двете къщи отделно - отидох им насреща макар че можех и с една да мина ама те се правят на велики. Сега пък аз не се интересувам от тях и не ми пъка за газовите войни, проекти, одобрявания и всякъкви там тежести. За мен 20 % по-скъпо е приемливо заради възможностите за оптимизиране и регулиране на процеса а и сам съм си майстора на този тип система, което ми позволява да разбирам какво правя и как то работи и какво може да се изцеди за икономия. Ако не беше толкова тромава системата със снимките на този форум щях да хвърля някоя друга картинак на системите.

_________________
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
14-02-2013 - 13:56:11
Дайте телефон за връзка, приятелю!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход