Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley

Публикувано от mtodorov 
Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 00:00:30
Здравейте.Ще се радвам ако някои има информация за такъв тип котли и някакъв опит с тях. Прочетох една статия във вестника след което намерих сайта на фирмата която ги прави. Изкарват ги едва ли не по икономични от това да се отопляваш с газ и дори с твърдо гориво. Ще се радвам ако повече хора вземат отношение по тази тема smiling smiley. Ето го и сайта [www.ikonomia-tok.com] smiling smiley.
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 00:44:46
Прочети подробно сайта им, особено "въпроси и отговори". На няколко места споменават за комбина между вече съществуващи ситеми. Т.е. говорят за бързо нягряване до нива, които след това ще облекчат съществуващата система.
Всичко това е добре, ако имаше и цени!




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-31 00:45 от partzalev.
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 08:46:29
Всички котли са много икономични, ама ако те хванат, че крадеш ток става лошо....
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 08:52:15
Цени има- не си разгледал...

Има ли ИНДЖИНЕРИ във форума да ми разяснят следната таблица- КАКВО ЗА БОГА е това?
[www.ikonomia-tok.com]
Прах в учите на невежия? *xxx*


Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 10:44:37
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 11:01:49
Тези съм ги виждал на едно изложение трите ключа във Варна но момичетата които тогава стояха на щанда хич не бяха в час. Филма топло ти като човек който се занимава с отопление какво ще кажеш за този тип котли. Наистина ли са толкова икономични?.....
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 11:28:29
Аз вече втора зима ползувам такива - купих си ги от тия дето топлото ги е написал отгоре. www.galan.ru Не им правя реклама защото нямам грам интерес а аз съм мързелив по природа и не правя излишни движения. Няма нужда да си гумиш времето да четеш и да смяташ. На практика нещата стоят така. Няма перпетум мобиле, надявам се всички го знаят тук. Действително има едни около 5% дето ги икономисваш (реактивната енергия) по сравнение с електо котел с друг тип нагревател. Другия плюс вече пред например котел на твърдо гориво че действително ефекта идва много бързо и най-вече процеса подлежи на регулиране а там вече нещтата нямат граници. Например аз ползувам два такива на две къщи. По-мощният котел, на моята 15 квт трифазен е в комбо система с котел на дърва и дефакто с него помагам нощем, "особено ако не ме видят", това в кавичките е шега - сега не бива нали знаете че бият през пръстите, като бяхме по-млади бяхме по-смели. Та управлението го правя по интернет (аз малко разбирам от тия работи). Например като знам че се прибирам в БГ зимата мога откъдето и да е по света да си го пусна през интернет. А другия е монофазен 6 квт. С него отоплявам един етаж (около 120 кв м) на къща която съм я рентвал на некви там шотландци дето за сега не ги бъркат сметките. Та трудно е да се прецени за ефекта на икономията. По мое скромно мнение базирано на миналогодишните сметки излизаше с около 15-20 % по-скъпо от газта. Моля отчитайте факта че миналата година газта беше скъпа. Сега не знам как ще бъде. Като цяло съм доволен защото си реших проблема и най-вече ме кефи че съм гъвкав в решенито с какво да топля и също че мога да управлявам процеса както си искам и откъдето си искам. Тази зима докато отсъствувам за да не замръзне водата (няма да я спирам тази зима) ще го държа включен да поддържа около 3-4 градуса. Купувал съм ги от Москва тия котли, директно от производителя -Галан. И понеже има в БГ едни дето се пишат, че са им представители, май некви в Ова Купел бяха, специално ги питах руснаците за тях, защо няма информация на сайта им. Отговора беше много интересен, кратък и точен. Да има такива ама те са нелегали контрабандисти в добрия смисъл на думата, като спекулант. Русначето - мениджър вика абе вие там българи, черногорци, сърби нали сте си се бандити и така нататък. Повече не го питах кво мисли за нас. Както и да е инсталацията също сам си правих и пускането също по техната инструкция. Няма нищо сложно купуваш си едни амперклещи и добавяш по малко сол във водата или антифриза, ама по малко говорим за части от чаената лъжичка докато догониш оптималния работен ток. Този ток обаче е различен при студен и топъл старт, физика .. Абе има и други неща ама ако се интересува някой след две седмици съм в БГ може да дойде да го види сам.

_________________



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-31 11:36 от Ivel.
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 14:47:36
чаро Написал:
-------------------------------------------------------
> Има ли ИНДЖИНЕРИ във форума да ми разяснят
> следната таблица- КАКВО ЗА БОГА е това?

Кат начало, да кажем, че хора занимаващи се с такава техника, би трябвало да знаят как се пише "Киловатчас".
Това тяхното: "кW/h" е неграмотно.

А коментираната по-горе "спестена реактивна енергия" - в бита тя все едно не се плаща.



Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 18:01:06
Някои друг ще се включи ли по тематаsmiling smiley. Общо взето излиза че такъв тип котли са наи много с 5 процента по икономични. Поне така каза човека който ги ползва.
Re: Отопление с Икономични Електролитни Котли що е то smiling smiley
31-08-2009 - 18:39:47
Няма какво да се коментира особено - извън дребни закачки с търговците.
Затова бях кратък.
В преобразуването на електроенергия в топлина почти "хич" няма загуби. В др. варианти загубите са в неоползотворена топлина, снижаваща КПД - тук такава няма, както и НЯМА ПО-икономично елнагряване (респ. елнагр. уреди). Поради сравнително лесното регулиране, имаме икономии от неДОнагряване (оптимизиране на комфорта) понякога и/или игра с тарифите за ток (дневна/нощна).
"Изключение" са термопомпи и климатици (хладилници), където топлината се взима основно от др. източници, а еленергията се ползва за приобразуването й - примерно да се отнеме топлина от въздух/вода/почва с темп. 0оС и да се добави към температурата от 20оС в отделна стая. Едно на друго такива системи работят с над 100% ефективност по еленергия, но там изрично се подчертава, че това не е КПД = 200,300,400%, демек НЕ Е перпетуммобиле (източникът на топлина е огромен количество ВЪНШЕН източник).
Вярно, някои твърдят че Е. winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход