Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ламиниран паркет в кухнята?

Публикувано от Елфичка 
Елфичка
Ламиниран паркет в кухнята?
20-04-2006 - 11:59:59
Ще започна с това, че кухнята ще бъде във всекидневната, която е 31 кв., та се чудя дали изцяло да положим ламиниран паркет (което повече ми харесва като идея) или кътчето което ще бъде оформено като кухня да бъде с терикот или гранитогрес (евентуално, каквото там харесаме), казват че нямало да имаме проблем с ламината, но все пак кухнята се води мокро помощение и не съм много убедена, че всъщност няма да има проблем. smiling smiley
Ivanov
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
20-04-2006 - 21:58:55
po princip granitogresa e hubav i skup material,osobeno polirania,ako mojete da si go pozvolite toi e po-dobur za kushniata!..ot opit!
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
21-04-2006 - 06:51:40
Az slozhih laminat navsiakade - i v kuhniata i v antreto. Profesionalen proektant na kuhni mi kaza, che niama problem, dori toi samia e s laminat v kuhniata - samo da e visok klas i dobre slozhen i lepen. Osobenno ako peralniata ne ti e v kuhniata - niamash problem, makar moia chovek da mi kaza, che si e navodniaval kuhniata s laminat i nishto.

Granitogresa e po-studen i ne iskah vizualno da nakasvam prostranstvoto (i moia slichai e kuhnia v dnevnata).
Елфичка
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
21-04-2006 - 09:15:01
Ами ако решиш да сменяш паркета, това означава, че трябва да разглобиш цялата кухня? confused smiley Коте, абсорбатора спасява ли те от миризмичките когато готвиш или се вмирисва всичко на готвенко? winking smiley Питам те, да знам какво да очаквам, не че имам друг вариант за кухня smiling smiley .
Елфичка
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
21-04-2006 - 09:17:52
Този полирания гранитогрес, много се хлъзга :crazy:
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
24-04-2006 - 09:59:17
Az ne zhiveia v apartamenta i ne moga da kazha kak tochno stoiat neshtata, no dosega sam zhiviala na tri mesta vse s kuhi "v hola" i moshtnite absorberi obirat vsichko. Imam gazov gril na koito chesto peka riba i chak stava techenie kato pusna na max absorbera. Tova nikoga ne me e pritesniavalo.
Za smianata na parketa...sigurno shte triabva i kuhniata da razglobiavash, no s plochki i granitogres e pak taka - ia si predstavi che ne ti haresa ili ti e studeno? Edna priatelka slozhi granitogres v kuhniata i sled polovin godina go posla s moket - mnogo i bilo studeno i kakvoto i da izpusnela se stroshavalo - chasha, chinia, tendjeri se izkriviavali. A kolko selsko stana s moketcheto otgore niama da ti razpraviam!
Ne che te navivam za laminat v kuhniata, samo ti kazvam che e vazmozhno, a ti si pretseni teb koe nai te ustroiva.
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
24-04-2006 - 19:16:16
Би ли ми казала какъв абсорбатор ползваш?Аз също си купих апартамент с такава кухня за жалост и се чудя как да реша проблема с миризмите.
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
25-04-2006 - 04:29:26
Triabva da e moshten, no ne samo tova, mozhe bi dori po-vazhnoto e da e dobre vkliuchen (svarzan) kam komina i da ima klapa za obratnia vazduh - da ne ti vlizat ot komina mirizmi na komshiite. Pochti vsichki absorberi imat, no nie slozhihme oshte edna i na dupkata na komina - te sa mehanichni - kato pusnesh absorbera se otvariat, kato go spresh i se zatvariat.Ako porazpitash v koito i da e ot golemite magazini za tehnika shte ti obiasniat koi za kolko kubatura, s kakva mozhtnost i t.n.
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
25-04-2006 - 11:20:59
При мен абсорбатора не помага - вмирисва се всичко. Сега се местя и на новото място смятам да изкарам печката на терасата (остъклена). С много хора съм го обсъждал - не става и това е. Мирише си.
А какво ще кажете за ест. паркет в кухня? И моята стая е обща (че е и квадратна) и много трудно ще се получи добро разделяне с различните настилки. Ще ми се да сложа еднаква навсякъде, а предпочитам паркет пред ламинат. Какво мислите?
Re: Ламиниран паркет в кухнята?
25-04-2006 - 15:59:03
Така е, миризмата си остава, независимо от мощността на аспиратора. Не е толкова фатално, защото когато пържа нещо с по-тежка миризма, излизам на терасата - и там имам печка. И....един съвет. Не включвай аспиратора към комина - това е голяма грешка. При нас стана така - фирмата, която ми направи кухнята, монтира аспиратора към комина и когато на етажа под нас запалиха печка в студените дни, щяхме да се издушим вкъщи, независимо, че имаме две клапи - една на самия аспиратор, и една към комина. Говорих и с пожарникари и те ми казаха, че аспиратора трябва да е включен не към комин, а към вентилационна шахта. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход