Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ориентир за груб строеж

Публикувано от JB 
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 14:04:18
Тая тема е по начало безсмислена.Като ти стане проекта готов,дай го на 3-4 места да ти направят сметки кое колко ще излезе..ама вече по готовия проект.Това сега тука...е писане заради самото писане...никакъв смисъл няма.
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 14:29:21
Аз разбирам че не питам нищо конкретно,но нали разбираш Салвадор,че ако си бамна един проект за 200 кв ,защото мисля че ще ми излезе една цена,а се окаже че после трябва да се бръкна още 20 000 евро ,които ги нямам и трябва да работя още година за тях,а видете ли тогава строителните материали станали други цени и влизам в някакъв филм на ужасите !Попитах просто как ги изчислявате тези пари на кв.м- по каква схема работите?Искам за себе си да си направя някакъв ориентир.Все пак не питам за конкретна цена , а за метода на изчисление.Освен това ,ако съм си в бг сигурно ще се мотам по хиляда архитектурни бюра и строителни фирми-все пак аз пребивавам малко повече от месец годишно в бг. и затова моля за помощ.Освен това мисля,че след толкова оплаквания от некадърни проекти във форума,след като съм готова с въпросния ,и го покажа в публичното ви пространство, ще се започне обсада от критики ,ама след дъжд качулка..,Не пиша за да се намирам на работа-има достатъчно женски форуми за това.Завършвам поста си с усмивка smiling smiley и пожелания за успешен ден!
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 15:02:47
nelina_london , не се сърди на Салвадор , защото е прав за доста неща. При липса на готов проект имаш само ориентировъчна цена . Ориентировъчна цена може да е и 130 Е/м2 , също и 100Е/м2 и 150Е/м2. За смятането - събирай площта на плочите /всичките / и умножавай. Прибавяй и цена за покрив . Смятай хубаво , че да не отнесеш пердаха. :]
За архитектите , какво да ти кажа , виждам ,че това ти е първия сблъсък с тях . Проектирането не е да купиш домати от пазара и да виждаш , качеството на тези от 1 лев и 2 лева. Питаш ,кой е добър архитект - това е толкова сложен въпрос , че тук едва ли ще получих добър отговор.
При вашата ситуация да проектирате "дистанционно" , а и да строите така , моя съвет е - съберете пари , колкото време е необходимо за това и чак след това отделете необходимото време и нерви за проектиране и строителство. Иначе рискувате всичко да е наред и накрая да ви изненадат. smiling smiley Проектирането и строителството нямат нищо общо с пазаруването в магазина.
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 15:06:13
Когато си намерите архитект, нищо не Ви пречи да пуснете тук контролни чертежи - има няколко съфорумци, който си разбират от работата и биха ви помогнали със съвети, без да стават зли smiling smiley
Поздрави и хубав ден!
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 15:26:32
Благодаря на argonavt i bob bsВече ми помогнахте.сега ми става ясно че ще трябват не много ,а бая пари,ама сме се хванали на хорото вече,няма да се пускаме я.Като трябва ще се разделя с един от апартаментите в Пловдив.Непременно щом сме готови с временни чертежи ще ги публикувам На Салвадор не му се сърдя winking smiley -няма за какво.Всички сте много готини по своему и място за сръдни няма,ама нали малко панаир трябва да се направи-нали съм си женаsmiling smiley Пък и понеже всичко аз ще движа,защото мъжът ме предупреди ,че не му се занимава и май започвам да се престаравам с предварителна информация,то кютек ще има,ама поне да е по-малко.Просто се дават на отговори, на според мен доста по-безмислени постове, а за мен най-важното беше да ми стане ясно,че цената се смята като сума от всички плочи и покрив. бЛАГОДАРЯ ВИ!
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 19:28:45
няма да е лошо да си поръчаш количествена сметка и после да си я остойностиш
доставчици на желязо , бетон , тухли и тн бол на пазара
за ориентир може да стъпиш на 130-160 евро на м2
аз съм точно на този етап - 75000-78000 лв за 215 м2 рзп + 45 м2 веранда , 220 м2 покрив доста начупен с подтаванска плоча , тухли Мирково керемиди Брамак
в тези 78000 лв стойността на покрива е 22000 лв



*drunk* *beer*
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 23:22:41
Ако мога да съм полезен с малко инфо - преди 2 дни сключих дог. с фирма за строеж 520м2 за 132евро/м2 цена за труд и материали като в нея се включва и покрива, уламите и улуците като в дог. изрично съм упоменал и метериалите които да се използват в тая цена има включена и дан. ф-ра.
Re: Ориентир за груб строеж
23-07-2009 - 00:37:19
Наистина доста ми помагате с тези ориентири.Колкото до количествена оценка ще я направя задължително,все пак второто ми висше е икономическо и числата са ми слабост... smiling smiley Ghost13 да подразбирам ли че къщата ти е едноетажна,иначе моята идея е за същата квадратура +веранда колкото твоята и в тази количествена оценка само материали ли включва?
Re: Ориентир за груб строеж
23-07-2009 - 01:07:55
avatar
Най-вероятно цената му е с материали+труд-аз в момента също строя за клиенти малко по-голяма къща(225м2 РЗП),само че на 2 етажа и цената е 80 000лв.
Най-вероятно е твоята да излезе някъде в тия рамки(75-80х.),но все пак зависи и от проекта..
Колкото до количествената сметка-архитекта е длъжен да я направи-после само ще я проверите преди възлагането и плащането,за да не стават грешки winking smiley ..
Доколкото разбрах става въпрос за някъде около Пловдив-там има достатъчно добри проектанти ,архитекти и конструктори,могат да ти спестят доста главоболия впоследствие.Ползвал съм услугите на проектантски бюра от Пловдив,когато бяха вдигнали много цената на услугата по морето,докато се строеше масово и съм доволен.
Щом ще строите дистанционно, наемането на бюро от близкия град е почти задължително,освен ако не ти се плаща допълнително за всяко ходене на конструктора до строежа преди всяко заливане с бетон,за да приеме армировката,а и от Лондон няма как да знаете дали въобще е ходил.Така че няма да е лошо да помислите поне за някакъв ваш близък,който да изпълнява ролята на инвеститорски контрол или да си наемете такъв.
Успех с начинанието.. smiling smiley

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Re: Ориентир за груб строеж
23-07-2009 - 11:06:44
Здравей Марк!И аз съм се ориентирала към горе-долу такава цена.Само че си мислех ,че проектантите взимат почти двойно,за да ти направят количествена оценка и ако пазиш координате на някой от проектантите ,с които си работил,ако е възможно да ми го изпратиш на лични.Като цяло ми се въртеше идеята строежа да се изпълни от бригада +надзорен контрол,но като гледам май и фирмите са свалили цените,така че има още да умувам.
Иначе имам почти ясна предства,за това какво искам ,по цял ден чератя едни чертежи в метрото....мани..мани.Сигурна съм ,че проектантите ще имат отговор на бъдещите ми въпроси,така че се надявам да не ви притеснявам често smiling smiley Лек и успешен ден!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход