Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ориентир за груб строеж

Публикувано от JB 
JB
Ориентир за груб строеж
19-07-2009 - 18:29:13
Здравейте, съжалявам ако темата е в грешен раздел като за начало.
Имам желание да построя малка къща - говорим за около 50 квадрата. Без изливане на плочи за по-нататъшно надграждане и т.н. Просто стая, баня+тоалетна, кухн. бокс. Четох из форуми, за да се ориентирам, но има прекалено много информация и вече не знам на какво точно да вярвам, а все пак не съм навътре в нещата. Ако някой може да ме ориентира за какви пари трябва да се готвя ще съм му много благодарен. Ако ми е по джоба ще трябва да потърся и изпълнител на "проекта", но това май в друг раздел трябва. Надявам се да получа поне ориентиращи отговори - за работа + материали и каквото се сетите, че би могло да ми бъде полезно като информация winking smiley
Re: Ориентир за груб строеж
19-07-2009 - 19:53:57
Вие сте първия съфоромец дето се оплаква,че има прекалено много информация.Сигорно не можете да се ориентирате зашото всеки случай си е сам за себеси.Мога да ви кажа,че докато стигнете до строежа има доста вода да изтече.Първо се вади скица,трябва да имате предварителни договори с енергото и В.И.К. ако нямате в парцела всичкити тези неща са описани доста подробно тук във форума.Цените в момента падат и според мен е благоприятно за строителство.Успех в начинанието.
JB
Re: Ориентир за груб строеж
20-07-2009 - 17:08:58
Имам всичко гореописано. На парцела има как да кажа... постройка, наподобяваща къща. Т.е. имам ВиК, ток, скица... абе всичко. Просто искам да видя цената на самия строеж колко трябва да очаквам. Говоря само и единствено за строежа, без никакви разрешителни и странични такси. Само материали + труд. Ест. ориентировъчно +- няколко хиляди. *book*
Re: Ориентир за груб строеж
21-07-2009 - 08:35:50
Ако всичко си го правиш сам или с баджанака си,около 20 хил.лева би трябвало да ти стигнат.Дори и блиндирана врата можеш да си сложиш.
Re: Ориентир за груб строеж
21-07-2009 - 10:01:39
Чисто като ориентир - по темите има цифри. Но е много грубо. За по-точно си платете за проект и като имате конструкцията ( а за нея я нужна архитектурата естествено) вече може конкретно да се каже колко ще струва материалът. Работата е според фирмата, обикновено чивек си харесва няколко фирми и избира, като водещият кририй е по избор дали евтино и не много качествено дали по-скъпо и по-качествено и с гаранция, дали най-често срещаното - скъпо и некачествено, вече всеки си гони интереса, как и доколко - да не се повтаряме.
Разровете , ще се ориентирате.
Ако ви кажа 300 евро на квадрат веднага ще цъфнат още 10 мнения защо токлова скъпо, ако ви кажа 150 също - какво включва това, просто достатъчно много материал има за четене в тоя дух, разгледайте.
Но без проект, местоположение, срок, визия, всички цифри висят във въздуха.
Хей-тъй на абсолютно наизуст мога да ви Ви уверя, че 50-70 бона ще ви стигнат, но зависи от проекта, може и да излезе под половината ако имате само обикновен евтин покрив - ами само Брамака може да е 15.000 с елементите, отделно гредите.
Най-най грубо квадрат 20 см армирана бетонна стена (плоча) струва около 100-120 лв с материалите и труда за кофражиране и наливане. Но е супер условно и едва ли Ви върши работа, може повече, може и по - малко.

Успех.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-07-21 10:07 от StefanB.
Re: Ориентир за груб строеж
21-07-2009 - 10:12:42
А, и друго, не помня колко беше прага, но някой беше цитирал сметки, че под определена квадратура ако не бъркам около 100-тина квадрата чисто икономически не е ефективно да се строи, просто цената се качва от това, че квадратурата е малка.. Та това имайте предвид също.
Това ако правите къща, с основи. Ако е бунгало на плоча е друго.
Re: Ориентир за груб строеж
21-07-2009 - 10:13:19
Горе-долу с материала и труда на работниците - 130 евро на квадрат. Дано тази цена Ви устройва. Успех със строителите, защото има много менте строители и фирми. Ако с нещо още мога да Ви бъда полезен, ще серадвам да Ви помогна.
JB
Re: Ориентир за груб строеж
21-07-2009 - 22:39:47
Мерси на отзовалите се smiling smiley
Малко по малко се ориентирах, че едно такова начинание ще дойде поне на 35 000 до ключ. Оттук идват други мъки smiling smiley
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 00:42:45
Горе-долу с материала и труда на работниците - 130 евро на квадрат. Дано тази цена Ви устройва. Успех със строителите, защото има много менте строители и фирми. Ако с нещо още мога да Ви бъда полезен, ще серадвам да Ви помогна?????

Горе-долу ????
Има си твърда цена!!!
Re: Ориентир за груб строеж
22-07-2009 - 13:48:01
Следя форума от 4-5 месеца и благодарение на ценната информация ,относно цени и строежи,убедих съпруга ми да строим.Купихме си парцел в село, на 3км от Пловдив, и в близките 2-3 месеца ще започнем лека-полека с архитектурния проект.Ще е нещо около 200кв.м рзп на два етажа ,не мисля да е някоя сложнотия,защото съм фен на изчистените форми и големите прозорци.Понеже на няколко пъти из форума срещам съвети за отделяне на повече средства за качествен архитектурен проект,нещо не ми става ясно какво точно се има в предвид-да не се пропускат детайли(нещо да липсва в чертежите)или обиграните архитекти могат да ти направят проект,чийто строеж ,би глътнал по-малко средства.Освен това като давате някакви ориентировъчни цени на кв.м не ми става ясно смятането им.При примерна цена от 150евро на груб строеж(материали и труд за изкопи, плочи,зидария и покрив) в моя случай ще е около 30-35000 евро или трябва да смятам 3 плочи по 100кв.м +покрив от още толкова и да отида на минимум 400кв.м X 150 евро и тогава ще ям пердах от мъжа *black eye*
Надявам се по нататък като започнем с проекти и строежи да отворя темичка,за да помагате,защото най-вероятно ще се строи ,докато сме в чужбина(трябват кинти) winking smiley ,а доколкото виждам повечето от вас са специалисти и дават много полезни съвети.Благодаря ви предварително!
*rose*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход